Pataşu hamuru (Pate a choux), ekler ve profiterol hamuru olarak da bilinir. Kolayca hazırlanan bu hamuru krema ile dolduruluyor. Üzerine de çikolara sosu ekleyerek çay saatlerinize renk katabilirsiniz. Fransız mutfağında sık olarak kullanılan pataşu hamurunu dilediğiniz aromada veya malzemeli krema ile doldurabilirsiniz. Peki pate a choux (Pataşu hamuru) nasıl yapılır? nasıl yapılır? İşte evde pataşu hamuru tarifi, yapımı, malzemeleri ve püf noktaları
#Pate A ChouxProfiterol hamuru olarak da bilien pataşu ile yapılan croquembouche bir Fransız tatlısıdır. Görüntüsü bir kuleyi andıran croquembouche İtalya ve Fransa'da genellikle düğünlerde, vaftizlerde ve komünyon sofralarında yer alır. Peki, pataşu hamuruyla yapılan croquembouche nedir? Croquembouche nasıl yapılır?
#CroquemboucheMutfağımda vazgeçemeyeceğim iki ana malzemeden biri tereyağı. İkincisiyse özellikle sonbahar ve kış aylarında hemen her tarifimde kullandığım bitter çikolata. Bu ikiliye sonbaharda en çok yakışan eşlikçinin de armut olduğunu düşünüyorum. Bu meyveyi çikolatalı tarifler kadar hamur işlerinde ve marmelatlarda da kullanıyorum...
#Hamur İşiProfiterol yemenin zevki bir başkadır. Hele ki evde hazırlanmış yumuşacık dolgusuyla profiterol hamuru hazırlanmış ve akışkan çikolata sosuyla birleşmişse... Peki, evde tam kıvamında profiterol nasıl yapılır merak edenlerden misiniz? İşte püf noktalarıyla tadına doyamayacağınız bir profiterol tarifi ile karşınızdayız. Profiterol malzemeleri, tarifi ve yapım aşamaları hemen aşağıda...
#Profiterolİçi nefis pastacı kreması, üzeri nefis çikolata sosu, ortası çıtır çıtır şu hamuru... Herkesin sevgilisi profiterolden bahsediyoruz, evet! Birçok pastanenin imzası haline gelse de püf noktalarına dikkat edildiği takdirde evde de yapılabilen profiterolün malzemelerini ve yapılış aşamalarını aşağıda sıraladık. Çok beğeneceğinizden eminiz. Afiyet olsun...
#EvdehayatÇikolata sevenlerin hayır diyemeyeceği tatlıların başında gelen profiterol, yapımı zor olarak görünse de bazı püf noktalarına uyulduğu zaman oldukça kolay hazırlanıyor. Özellikle kreması ile damakta enfes tat bırakan profiterol kendi zevkinize göre farklı içeriklerle de yapılıyor. Peki, profiterol hamuru nasıl yapılır? Profiterol yapmanın püf noktaları nelerdir? İşte, kolay profiterol tarifi ve malzeme listesi
#Profiterol Nasıl YapılırZor bir dönemden geçiyoruz. İçimiz sıkkın, korkuyoruz, üzülüyoruz ama bu ülke bizim. Evlere kapanmak yerine eskisinden daha çok gezmeli, dolaşmalı, sosyal hayatın içinde olmalıyız. Oteller, restoranlar, kültür sanat merkezleri, sinemalar bizlerle yaşayabilir...
#Müge AkgünÇullama, çiğ dolma, uzak helva, çeşit çeşit deniz ürünleri... Bozcaada’nın kendisine özgü, Türk ve Rum kültürlerinden etkilenen, hikâyeli zengin bir mutfağı var. Son yıllarda evlerde ve restoranlarda pişen yemekler değişse de uzun süre anakaradan kopuk yaşadıkları için ada halkı mutfak kültürlerini korumayı başarmış.
#Ebru ErkeProfiterol, en sevilen tatlılardan biri. Genellile çikolata sosuyla servis edilen bu nefis tatlıyı farklı bir şekilde denemeye ne dersiniz? Tahinli profiterol, enfes kreması ve tahinli sosuyla favorilerinizden biri olacak. Peki tahinli profiterol nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde tahinli profiterol tarifi, yapımı ve püf noktaları...
#Tahinli Profiterol Nasıl YapılırChoux (şu) veya diğer adıyla ‘paté a choux’, tarihi oldukça eskiye dayanan bir hamur... Özelliği, iki kere pişirilmesi... Ama gözünüz korkmasın, güzel bir şu hamuruyla profiterolden eklere evde pastacı elinden çıkmış gibi tatlılar hazırlayabilirsiniz. Bunun için verdiğim püf noktalarını uygulamanız yeterli.
#ProfiterolPate a choux (pataşu hamuru), özellikle birçok Fransız tatlısının temel malzemesidir. Sadece tereyağı, su, un ve yumurtadan oluşan pate a choux (pataşu hamuru), ülkemizde de profiterol ve eklerin yanı sıra birçok tatlı ve tuzlu hamur işinde kullanılır. Peki, pate a choux (pataşu hamuru) nasıl yapılır? İşte adım adım pataşu tarifi…
#Pate A ChouxTulumba tatlısı Türkiye’nin en sevilen tatlılarından biridir. Tulumba tatlısını mükemmel yapan çok meşhur tatlıcılar olduğu gibi evde yapılan tazecik çıtır çıtır bir tulumba tatlısının lezzeti de başkadır. Sizin için mükemmel bir tulumba tatlısı yapmanıza yardımcı olacak bazı püf noktaları derledik. İşte püf noktalarıyla nefis tulumba tatlısı yapılışı…
#Tulumba Tatlısı Nasıl YapılırBaşka ülkelere seyahat etmek, farklı güzellikler keşfetmek bir süreliğine hayal. O zaman gelin dünya mutfakları arasında bir tura çıkalım ve cazibe merkezi ülkelerin yemek kültürlerini anlamaya çalışalım. Hatta bununla da yetinmeyelim bu değişik ülkelerin klasik lezzetlerini kendi mutfağımıza taşıyalım...
#Ebru ErkeFransız mutfağından geldiği düşünülen ve İngilizce adıyla ‘cream puff' olarak da bilinen profiterol, her ne kadar zahmetli bir lezzet gibi görünse de püf noktalarına dikkat edildiğinde kolayca yapılabiliyor. Mevsimine göre dondurmayla sunuma hazırlayabileceğiniz profiterol tarifini ince çekilmiş fındık, fıstık ve ceviz içi gibi kuruyemişlerle süsleyip daha da lezzetli hale getirebilirsiniz. İşte, püf noktalarıyla profiterol tarifi...
#Profiterol