Okul dendiğinde, sizin, babanızın hatta dedenizin zihninde oluşan görüntü hep aynıydı: sıralar, sınıflar ve dersleri tek yönlü anlatan bir öğretmen. Belki pandemi olmasa, çocuklarımızın kafasında da bu tablo uzun süre değişmeyecekti. Dedenizin akıllı telefonu veya interneti yoktu, ama sınıf düzeni ve sıralar hep aynıydı. Oysa çocuğunuz, teknolojinin içine doğdu.
#Konuk YazarAnne-baba olarak, çocuğunuzun okulda iyi çalışmasını, başarılı olmasını ve iyi bir karne almasını istersiniz. Bu beklentiler doğrultusunda, çocuğunuz size göre yeteri kadar iyi olmayan bir karneyle eve geldiğinde nasıl tepki vereceğiniz konusunda zorlanabilirsiniz.
#Konuk YazarBeyin ve işlevlerini bilmek ve bu bilgileri eğitim alanına aktarmak günümüzde araştırmacıların temel konularından biri. “Öğrenci öğrenemiyor, dikkat sorunları ile baş edemiyorum, öğrencilerin bireysel öğrenme ihtiyaçları olduğunu hissediyorum ama ona göre eğitimi nasıl bireyselleştireceğimi bilemiyorum” diyen ve “çaresizlik” yaşayan öğretmenlerin imdadına nöroeğitim koşacak gibi görünüyor. Peki, nöroeğitim hangi alanlarda eğitim sorunlarına ilaç olabilir?
#Konuk Yazar