Activia; Türkiye’de bir ilke imza atarak sadece meyve ve yoğurttan gelen şeker içeren yeni laktozsuz ‘Probiyotik Smoothie’leri ile sizi yazın rengarenk, pozitif dünyasına davet ediyor. Activia’nın sosyal medya üzerinden başlattığı kampanya kapsamında #YazıEveGetirdim hashtag’i ile evde yaz havası estiren keyifli içerikler paylaşılıyor.
#Probiyotik SmoothieProbiyotik yiyecekleri son dönemde sıkça duyuyoruz. Metabolizmanın hızlanmasına ve bağırsakların çalışmasına büyük katkı sağlayan probiyotikleri sabah saatlerinde tüketmek ise maksimum fayda sağlıyor. Bizim de size harika bir probiyotik kahvaltı tarifimiz var!
#Probiyotik BesinlerYarın akşam eski yılı yolcu edip yenisini karşılayacağız, pazartesi ise tüm gün tatil. Peki yeni yılın bu ilk gününü bir detoks şölenine çevirmeye ne dersiniz? Bana sorarsanız iyi bir fikir. Yanıtınız “evet!” ise işte size yeni yılın ilk günü için kolay detoks önerilerimiz.
#Osman MüftüoğluSabah erken saatlerde başlayan yoğun bir gün, öğleden sonra enerjinizi düşüren yorgunluk ya da spor öncesi ihtiyaç duyulan ekstra güç... Günün her anında sizi hem tok tutacak hem de keyifle yiyeceğiniz atıştırmalıklara ihtiyaç duyabilirsiniz. Ancak bu atıştırmalıkların yalnızca lezzetli değil, aynı zamanda dengeli ve sağlıklı olması şart!
#SağlıkSağlıklı bir cilt istiyorsanız; ilk olarak sağlıklı bir birey olmak zorundasınız. Kendine iyi bakmayan, yedikleriyle kötü beslenen, düzensiz yaşamı olan, uykusuna dikkat etmeyen kişinin ilk olumsuz etkiyi cildinden, saçından, tırnağından göreceğini bilmelisiniz. Çünkü vücut her zaman ilk olarak kendini korumaya alır.
#CiltSağlıklı bir yaşamın sırrı mutlu bağırsaklarda gizli. Çünkü bağırsaklarımız vücudumuzun ikinci beyni! Bağırsak iyiliğimiz için sağlıklı bakterileri arttıracak ve çeşitliliği destekleyecek 6 adımlık bir yol haritası hazırladım. Yerken damağınızı hoş tutacak ve sindiriminize iyi gelecek üç de tarif ekledim.
#BağırsakBitki bazlı beslenme artık çoğumuzun aşina olduğu bir trend. Sebze ve meyvelerin yanı sıra ürün çeşitliliği de giderek artıyor. Bu alanda reçeteler geliştiren şef Beril Oymak’tan bitkisel ürünleri sofralarımıza nasıl dahil edebileceğimizi dinledik ve Metro Chef’in bitki bazlı mezeleriyle hazırladığı enginar ve kuru domatesli hafif wrap’in tarifini aldık.
#GastronomiBağırsak sağlığımızın genel sağlığımız üzerinde oldukça etkili olduğunu artık hepimiz biliyoruz. Bu nedenle pek çok insan ihtiyacı olsa da olmasa da bağırsaklarındaki sağlıklı bakterilerin sayısını artırmak için probiyotik takviyesi alıyor. Ancak yapılan çalışmalar bilinçsizce tüketilen bu takviyelerin bağırsaklardaki dengeyi bozabileceğini, faydadan çok zarara neden olabileceğini söylüyor. Peki faydayla zararın arasındaki sınır neresi? Probiyotik kimler için faydalı kimler için zararlı olabilir?
#SağlıkBaşlangıçta gıdaları muhafaza etmek amacıyla kullanılan fermentasyon, günümüzde daha sağlıklı beslenmek için tercih edilen bir yöntem. Üstelik bu sayede aldığımız lezzet de artıyor. Sebzelerin yanı sıra meyveleri de fermente edebilirsiniz. Su, şeker ve peynir altı suyu katıp bekletin, fermente olmuş bu meyveleri reçel veya sos olarak kullanın ya da nefis smoothie’ler hazırlayın.
#FermenteVegan beslenmenin çoğu kez bitkisel beslenmeyle aynı şey olduğu düşünülüyor. Oysa ikisi arasında çok önemli bir fark var: Veganlık çevresel hassasiyet ve hayvan refahından kaynaklı bir yaşam biçimiyken bitkisel beslenme sağlık odaklı bir beslenme biçimi...
#VeganPandemi nedeniyle evlerimizde çok fazla vakit geçirmeye devam ediyoruz. Bu süreçte her zamankinden daha fazla kilo alma tehlikesiyle karşı karşıyayız. Hepimiz gün içerisinde veya akşam evde vakit geçirirken, atıştırmak için bir şeyler arıyoruz. Ara öğün hakkınız dolduğunda da atıştırmalık isteğinizi durduramadığınız zaman ise kilo almaya başlıyorsunuz. Bu durumu engellemek ve kilo almamak için, düşük kalorili sağlıklı atıştırmalıklara yönelmeniz gerekiyor. Peki, bu atıştırmalıklar nelerdir? Hangi besinler tok tutar?
#Hangi Besinler Tok TutarGüçlü bir bağışıklık sistemi için beslenmenin önemini artık hepimiz biliyoruz. Bu dönemde özellikle probiyotikler konusu çok sık gündeme geliyor. Özellikle kefir ve kombucha ya da kombu çayı son dönemde çok popüler. İkisi de milyonlarca mikroorganizma barındıran bu içecekleri marketlerden de satın alabilirsiniz ama özellikle evde yapılmış olanların besin değerinin daha yüksek olduğunu da bilmelisiniz. Sizin için evde kolayca yapabileceğiniz kefir ve kombucha konusunda aklınızdakilere cevap bulmaya çalıştık…
#Kombucha Nasıl YapılırTek başına bir hastalık olarak kabul edilmeyen ödem bazen de birtakım sağlık sorunları nedeniyle ortaya çıkabilmektedir. Her yaşta insanı etkileyebilmektedir fakat özellikle de kadınlarda daha sık yaşanmaktadır. El, ayak, gözler ya da karın bölgesi gibi vücudun farklı bölgelerinde oluşabilen ödem vücudun sıvı toplayarak şişmesi şeklinde gelişmektedir. Vücut ödemi genellikle, aşırı tuz tüketimi sonucu ve hareketsiz kalınmasından kaynaklanabilmektedir.
#ÖdemBeslenme jargonumuza son yıllarda dahil olmuş bir kelime var: Süpergıda. İnsan sağlığı için çok önemli olduğu söylenen, beslenmemize mutlaka dahil etmemiz tavsiye edilen süpergıdalarla ilgili kafamız biraz karışık. “Süpergıda neye denir? Bu gıdaları neden ve nasıl yemeliyiz?” gibi sorular aklımızı karıştırıyor. Aşağıda uzmanların da desteğiyle bu sorulara yanıtlar vermeye çalıştık. Hoş geldiniz süpergıdalar dosyasına...
#SüpergıdalarKanal D ekranında yayınlanan Balçiçek İle Dr. Cankurtaran programında, Sağlıklı Beslenme ve Diyet Uzmanı Taylan Kümeli konuk oldu. Kümeli, en büyük sorunlardan biri olan fazla kilolar ve beslenmeyle ilgili tavsiyeler verdi. Programda tok tutan kahvaltı, smoothie ve salata tariflerine de yer verildi. Evde kolaylıkla bulunabilecek malzemelerden oluşan tok tutan tarifleri hazırlaması ise çok basit. İşte, evde kolayca yapılabilen tok tutan yiyecek tarifleri
#Tok Kalmaya Yardımcı Tarifler Nelerdir?Beslenme alışkanlıklarımız her yıl biraz daha değişiyor. Yepyeni ürünlerle tanışıyor, hep hayatımızda olanları daha fazla önemsemeye başlıyor ya da gerekiyorsa onlarla vedalaşıyoruz. Bu yılki en önemli trend, artan çevre hassasiyetiyle birlikte beslenirken artık sadece kendimizi düşünmememiz ve doğaya hiç olmadığı kadar önem vermemiz olacak.
#Mood-Food