Sevilerek tüketilen, soğuk ve sıcak günlerde içi ısıtan, çok pratik Hazırladık. Pestil, bildiğiniz gibi meyvelerin ezilme ve kaynatma aşamalarından sonra elde edilen özlerinden yapılan bir yiyecek. Aslında tam olarak nedir biliyor musunuz? Geleneksel atıştırmalık. Bu atıştırmalıkları da lezzetine doyulmaz bir tatlıya çeviren pestil Yemesi eğlenceli, tadı enfes ve besin değeri yüksek bir atıştırmalık bulmakta zorlanıyorsanız, henüz pestil ile tanışmamışsınız demektir. Farklı meyvelerle hazırlanabilen pestiller, Anadolu’nun birçok yöresinde halen yoğun olarak yapılmaktadır. Meyvelerin lezzetini ve besleyici özelliklerini taşıyan pestillerin kâğıt gibi ince yapısı, yemek alışkanlıklarınıza yenilik katacaktır. Peki, evde pestil nasıl yapılır, nasıl kurutulur? İşte ev yapımı erik pestili, karpuz pestili ve daha pek çok pestil tarifi...
#PestilAmasya'nın yöresel lezzetleri ile ilgili olarak geniş bir çeşitliliğe sahip olduğu söylenebilir. Siz de Amasya şehrine gitmeden önce yöresel lezzetleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Amasya Yemekleri - Amasya'da ne yenir ve neyi meşhur? Amasya mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Siz de meşhur Amasya yemekleri hakkında bilgi edinerek gittiğiniz zaman ne yiyeceğinize daha kolay bir şekilde karar verebilirsiniz. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Amasya YemekleriKahvaltıda, akşamüstü bir böreğin yanında, yemekten sonra veya soluklanmak için oturduğumuz esnaf taburesinde elimizin ilk gittiği içecek hep çay olur. İnce belli bardaktaki demli çaya olan tutkumuz tartışılmaz ancak dünyadan çay çeşitleri de artık hemen elimizin altında... Yazarımız, çay somelyesi Ebru Erke hem en nadide çay çeşitlerini anlattı hem de çayla birlikte yiyebileceğimiz lezzetli öneriler verdi.
#ÇayZayıflarken en büyük tuzaklardan biri, mahrumiyet duygusudur. Bu duyguyu nasıl yenebiliriz? Diyetteymiş gibi hissetmeden sağlıklı beslenmek için ne yapmalıyız? Bu hafta bundan bahsedeceğim. Size çorbadan salataya, ana yemekten tatlıya lezzetten taviz vermediğimiz önerilerim de var.
#ZayıflamakDünyanın gıda kaynakları azalıyor. Devir ‘atıksız mutfak’ devri! Geleneklerimizde bir ürünün sapını, kökünü, yaprağını ayrı ayrı değerlendirmek zaten var. Biz de biraz özenle kendi atıksız mutfağımızı yaratabiliriz. Örneğin turunçgillerin kabuklarını reçel yapabilir, asma yaprağının sapını tencerenin dibine yayarak sarmanın lezzetine lezzet katabiliriz. Tasarımcı Gönül Paksoy, şef Aylin Yazıcıoğlu, yemek programları yapan Şerife Aksoy ve şef Pelin Çakar’dan konuya yaklaşımlarını dinledik, tarifler aldık, çeşitli püf noktaları öğrendik...
#YemekPastacı kremasıyla uyumu dillere destan; vanilyalı pandispanyanın arasında da taze pişmiş gevrek bir tartın üzerinde de şahane oluyor. Reçelinin yeri bende ayrı olsa da bugünlerde en çok sorbesini seviyorum. Bazen de çiğden doğrayıp semizotu, Ezine peyniri ve bademle salatasını yapıyorum. Hafif acı, hafif tatlı-ekşi sosunu yapıp tiftiklenmiş kaburga etiyle sandviç arasında buluşturmaya da bayılıyorum. Hem tatlı hem de tuzlu tatlara müthiş yakışan şeftaliyle yapabileceklerimiz bence sınırsız.
#Şeftalili Milföy Tarifi‘Pişir Pişirebildiğin Kadar’ Gökçen Adar’ın Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan yeni kitabı. Adar, çorbalardan dolmalara, kızartmalardan tatlılara 8 pişirme usulünde ve 42 başlık altında 278 tarifi derlemiş. Aralarında günümüzde unutulmaya yüz tutmuş ‘şilofta’ tatlısı da var, yokluktan doğmuş elmalı baklava da...
#Gökçen AdarAkyurt Belediyesi, ilçenin yöresel yemekleriyle gastronomide marka olmayı amaçlıyor. 17 yemek için coğrafi işaret başvurusu yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Hilal Ayık, yapacakları çalışmaları anlatarak, “Ankaralıların da Ankara’ya gelenlerin de Akyurt mutfağındaki yemekleri tatmalarını sağlayacağız” dedi.
#Murat YILMAZPaslanmaz çelik ve döküm alüminyum gibi kaliteli malzemelerden imal edilen mikserler, en sık kullanılan mutfak aletlerinden biridir. Yeni çıkan modellerinde çırpma dışında karıştırma ve yoğurma için ek aparatlar bulunuyor. 2020 yılında çok satan, en ucuz ve en kaliteli mikser modelleri hangileri? İşte, tüm detaylar.
#Mixer FiyatlarıCoronavirus, kronik hastalığı olanların yanı sıra en çok 65 yaş üzerindeki kişileri etkiliyor. Bu nedenle de ileri yaşlarda olanların bağışıklık sistemine herkesten daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini hatırlatan Beslenme ve Diyet Uzmanı Ulaş Özdemir, ideal beslenme düzenini yakalamak için 65 yaş üzeri kişilere 9 öneride bulundu.
#KoronavirüsYanıtım net ve açık: Güçlü, güvenli ve sağlam antioksidanlar arıyorsanız pazara, manava veya markete gidin. Antioksidanların en güçlü, taze ve etkililerini pazar, manav ve market tezgahlarında bulursunuz. Ama dikkat edeceğiniz bazı küçük nüanslar var. İşte onlardan bazıları...
#Osman Müftüoğlu