Çorba coğrafyamızın en önemli, pratik ve besleyici yemeği. Kışın tek bir kâseyle bile bizi doyuran, aynı zamanda ısıtan ve şifa veren çorbamızı yazın da içmenin yolunu bulmuş, soğuk tarifler de üretmişiz. İşte içindeki bakliyatı ve yoğurduyla yiyeni doyuran ve serinleten buz gibi çorbalar...
#Yazİftar sofranız için pratik bir çorba tarifi arıyorsanız, unlu şehriye çorbası tam da size göre. İçerisine farklı malzemeler de ekleyebileceğiniz bu nefis çorba lezzetiyle sofranızın yıldızı olacak. Peki unlu şehriye çorbası nasıl yapılır? İşte unlu şehriye çorbası tarifi...
#Unlu Şehriye Çorbası TarifiMutfakta en temel yemeklerden biri çorbalarsa, en temel mutfak bilgilerinin başında da çorbalara kıvam vermek gerekir. Bazı çorbalar doğası gereği suludur ancak bazen de şöyle kaşığa geldiğinde ağırlığı hissedilen, ağzımızı dolduran çorbalar isteriz. Peki bunu nasıl yapabiliriz? İşte çok işinize yarayacak teknikler...
#Çorba Nasıl KoyulaştırılırBesleyici ve lezzetli bir çorba ramazan ayının en çok tercih edilen yemeği. Yapması pratik olsa da temel kuralları bilmeyenler için kıvamı tutturmak ya da miktarı ayarlamak bazen sorun olabiliyor. Yazarımız Gülay Barbaros Altan farklı yapım tekniklerini anlattı, Gaziantep’teki Mutfak Sanatları Merkezi’nin şefi Doğa Çitçi de birbirinden özel çorba tarifleri verdi.
#ÇorbaYılbaşı gecesinin planları hazır. Çeşit çeşit yemekler, atıştırmalıklar, tatlılar; alkolle birleşince beslenme düzeni baltalanmış oluyor... Yeni yıla bünyemizi zorlamadan, hafiflik hissiyle girmek için sofrada bazı akıllı seçimler yapmaya ne dersiniz? Size pratik tarif ve öneriler derledim...
#YılbaşıGünümüzde sağlıklı beslenme pek çok insanın ilgi odağı, bu da yağlı tohumların popülerliğini arttırıyor. Hem çocuklarıma hem de hastalarıma sıklıkla önerdiğim, faydalarını saymakla bitiremeyeceğim chia ve keten tohumu, sağlık ve lezzet dengesini bir araya getiren besinler. Üstelik ikisi de ihtiyacımız olan protein ve liflerle dolu...
#SağlıkAmasya'nın yöresel lezzetleri ile ilgili olarak geniş bir çeşitliliğe sahip olduğu söylenebilir. Siz de Amasya şehrine gitmeden önce yöresel lezzetleri hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Amasya Yemekleri - Amasya'da ne yenir ve neyi meşhur? Amasya mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nedir? Siz de meşhur Amasya yemekleri hakkında bilgi edinerek gittiğiniz zaman ne yiyeceğinize daha kolay bir şekilde karar verebilirsiniz. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Amasya YemekleriGazpacho, İspanyollar için sadece bir yemek değil, toprağa duydukları saygıyı temsil eden bir kültürel miras da... Taze mevsim ürünlerinin tüketimine vurgu yapan bu leziz soğuk çorba, Akdeniz mutfağının özünü de yansıtıyor aslında. İşin sırrıysa olgun, lezzetli ve sulu domatesler kullanmakta...
#GazpachoÖyle bir bakliyat ki bu, tek başına yemek de olabiliyor, çerez de… Salatalara ekleyip proteininden faydalanıyor veya sakatatla birlikte pişirip yemeğimize fark katabiliyoruz. Nohudu Çanakkale’nin meşhur silkme mantısında da kullanıyoruz. Bu hafta öyle nefis tarifler vereceğim ki... Böylece belki siz de kuru fasulye-nohut çekişmesinde benim tarafa geçersiniz.
#BakliyatSıcakların arttığı bugünlerde bol bol sıvı tüketmeyi ihmal etmemek lazım. Ama bu işi suyla sınırlamak gerekmiyor çünkü kaybettiğimiz mineralleri geri kazanmak için seçeneğimiz çok. Şef Didem Şenol kahvaltıdan artan siyah çaylarla nefis buzlu içecekler hazırlayabileceğimizi söylüyor. Beslenme uzmanı yazarımız Berrin Yiğit’se suyumuza taze otlar ve baharat çeşitleri katarak aroma kazandırmanın yollarını anlatıp sağlıklı smoothie tarifleri veriyor.
#ÇayDünyanın önde gelen seyahat rehberlerinden CNN Travel, ‘Kış aylarında soğuk algınlığından koruduğuna inanılır. Hatta bazı hastaneler hastalarına bile servis ediyor’ diyerek yayla çorbasını dünyanın en iyi 20 çorbası arasında gösterdi. Hemen akabinde bir araştırma şirketi de Türkiye’nin çorba tercihini araştırdı: Kelle paça zirvede çıktı!
#ÇorbaAtıksız yaşam felsefesi, sürdürülebilirlik, karbon ayak izimizi azaltmak... Son yıllarda bu kavramları daha çok duyuyoruz çünkü gezegenimizin kaynakları gün geçtikçe azalıyor. Peki, ‘atıksız mutfak’ felsefesini benimsemek için işe nereden başlamalı, hayatımızda ne gibi değişiklikler yapmalıyız?
#Sıfır AtıkRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on dördüncü gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 26 Nisan Pazartesi, Ramazan'ın 14. günü için iftar menüsü...
#RamazanRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın on ikinci gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 24 Nisan Cumartesi Ramazan'ın 12. günü için iftar menüsü...
#12. Gün İftar MenüsüÇorbalar, yemeklerin en güzel başlangıcı. Süzme mercimek çorbası da en sevilen lezzetlerden biri. Hazırlanışı pratik olduğu için de sık sık tercih ediliyor. Ayrıca içerisindeki sebzeleriyle de oldukça besleyici. Peki süzme mercimek çorbası nasıl yapılır? Adım adım süzme mercimek çorbasının yapılışı ve tarifi...
#Süzme Mercimek ÇorbasıAkyurt Belediyesi, ilçenin yöresel yemekleriyle gastronomide marka olmayı amaçlıyor. 17 yemek için coğrafi işaret başvurusu yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Hilal Ayık, yapacakları çalışmaları anlatarak, “Ankaralıların da Ankara’ya gelenlerin de Akyurt mutfağındaki yemekleri tatmalarını sağlayacağız” dedi.
#Murat YILMAZSüt ve süt ürünleri günlük beslenmede önemli bir yere sahipken bazı bireylerde sindirim sistemi sorunlarına neden olabilmektedir. Bu sorunlardan en önemlisi ve en çok görüleninin laktoz intoleransı olduğunu ifade eden Diyetisyen Sena Çetin, konuyla ilgili önemli bilgiler paylaştı.
#Laktoz İntoleransıTatilinizde lüks ve şaşa arıyorsanız Tayland sizi tatmin etmez ama farklı ve kendine özgü bir kültürü yakından tanımak, tarih ile iç içe olmak, moderni ve eskiyi tüm eşitliğiyle bir arada görmek, dağarcığınıza çok yeni bilgiler eklemek ilginizi çekiyorsa Bangkok hayatınızda bir kere de olsa mutlaka görmeniz gereken bir şehir.
#Bangkokİlk yazı zordur. Herhangi bir yayına yazı yazmaya başlarken ne yazacağına karar vermek bir yazar için gerçekten zordur. “Nereden başlasam?” “okurlar ne ister?” gibi sorulara cevap aranır. Benim için de bu ilk yazıya giriş yapmak, kafamda uçuşan başlıklardan seçim yapmak hiç kolay olmadı.
#Gülhan Kara