3 2 1 poğaça, adını malzemelerinin miktarından alıyor. Bu nefis tarifte; un, yumurta ve yoğurt olmak üzere üç ana malzeme kullanılıyor. Ek olarak da tuz ve yağ gibi malzemeler ekleniyor. Ayrıca maya kullanmadan da puf puf kabarıyor ve kısa sürede de hazırlanıyor. Yumuşacık kıvamını uzun süre koruyan 3 2 1 poğaçanın iç harcına dilediğiniz malzemeyi ekleyebilirsiniz. Peki 3 2 1 poğaça nasıl yapılır?
#3 2 1 Poğaça TarifiAirfyer ile günün her saatinde kolay ve pratik tarifler yapılabiliyor. Bunlardan biri de dereotlu poğaça tarifi. Özellikle aniden gelen misafirler için en güzel ikramlık alternatiflerinden biri. Üstelik kısa sürede de hazır oluyor. Peki Airfryer'da dereotlu poğaça nasıl yapılır, kaç dakika?
#Dereotlu Poğaça TarifiDereotlu poğaça, özellikle sabah kahvaltıları ve çay saatlerinde keyifle tüketilen ürünler arasında yer alıyor. Dereotunun kattığı lezzeti peynir ile bütünleştiren dereotlu peynirli poğaça, aynı zamanda doyuruculuğu ile tercih sebebi olabilmektedir. Peki, evde dereotlu poğaça nasıl yapılır ve malzemeleri nelerdir? İşte, dereotlu poğaça malzemeleri ve tarif bilgileri
#Dereotlu PoğaçaEkranların sevilen gündüz kuşağı programı Gelinim Mutfakta pizza poğaça tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Peki, kabarmalara doymayan pizza poğaça nasıl yapılır? İşte pizza poğaça tarifi ve malzemeleri...
#Pizza Poğaça Tarifi321 poğaça, peynirli veya patatesli hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif. Malzemelerinin miktarından dolayı 321 adını almış. Kahvaltı sofralarınızı renklendirecek 321 poğaça uzun süre de taze kalıyor. Denemek isteyenler için tarifi hemen aşağıda. 321 poğaça nasıl yapılır? İşte yapılışı...
#321 PoğaçaSıradan hamur işlerinden sıkılanlar için enfes bir önerimiz var: Kıymalı karnıyarık poğaça. Görüntüsü itibariyle patlıcanın en sevilen hali karnıyarığa benzemesi nedeniyle bu ismi alan poğaçayı her evde bulunan malzemelerle yapabilirsiniz. Peki, kıymalı karnıyarık poğaça nasıl yapılır?
#Kıymalı Karnıyarık PoğaçaAslen Arap mutfağına ait olan içli köftenin tarifi Türkiye’nin farklı yörelerine göre farklılık gösteriyor. Kimileri kızartmayı tercih ederken; kimileri suda haşlayıp, sarımsaklı yoğurt ile servis ediyor. Haşlama içli köfte kızartmaya kıyasla daha hafif bir lezzet. Peki, haşlama içli köfte nasıl yapılır? İşte haşlama içli köfte tarifi...
#Haşlama İçli KöfteSosis hayatımıza nispeten geç girmiş ancak kendisini çok sevdirmiş bir şarküteri ürünü. Kahvaltı sofralarından sandviçlere, makarnadan hamur işine birçok farklı tarifte kolayca kendisine yer bulabilen sosisin yapımında kızartmadan haşlamaya değişik teknikler kullanabilirsiniz. İşte “Sosis yapılır?” sorusuna yanıt olabilecek birkaç ipucu…
#Sosis TarifleriFocaccia ekmeği, mutfağınıza Akdeniz esintilerini getirecek. İtalyan mutfağına ait bu nefis ekmek zeytin, kekik ve domatesin yanı sıra farklı malzemelerle de zenginleştirilebilir. Peki focaccia nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde focaccia tarifi, yapımı ve püf noktaları...
#Focaccia Nasıl YapılırHamur kelimesinin kökeni Arapçadır. Dilimize de buradan geçmiştir. Birçok ev kadını evinde hamur yapmaktadır. Bu hamuru mayalayarak yapmak hamurun daha hacimli ve lezzetli olmasını sağlamaktadır. Hamur unun su veya başka bir sıvıyla ve mayayla kıvamlı hale gelmiş durumudur. Burada maya çeşidi olarak kuru maya ya da yaş maya kullanılabilmektedir. Hamur nasıl mayalanır, kuru maya ile hamur nasıl yapılır, en güzel mayalı hamur yapımı hakkında detayları derledik.
#HamurSadece 12 günlük... Enkazdan çıktı. Adı yok, henüz bilinmiyor. Umarım annesi, babası kurtulmuştur ve öğreniriz. Kucağıma aldığım an, dünya başıma yıkıldı. Meslek hayatımda bu kadar yıl sonra bir Hatay’da, bir de Etlik Şehir Hastanesi’nde Yener bebeği kucağıma aldığımda gözyaşlarıma hâkim olamadım. Yeni doğan 16 bebeği kuvözlerde tek başlarına görmek, enkazdan çıktıklarını bilmek ya da ailelerini kaybettiklerini düşünmek dayanılacak bir acı değil. Hayatımda ilk kez bir haberi ağlayarak yazıyorum.
#DepremŞeker hastalığı olarak da bilinen tip 2 diyabet, günümüzün en önemli sağlık problemleri arasında. Uluslararası Diyabet Federasyonu tarafından sunulan verilere göre dünya genelinde 20 ile 79 yaş aralığında olan her 11 kişiden biri diyabet hastası ve bu sayının 2045 yılında 10’da 1’e yükselmesi bekleniyor. Bu hastalık, kişinin organlarını ve yaşamsal fonksiyonlarını etkileyerek yaşam kalitesinin düşmesine neden oluyor. Hastalığın gelişmesinde ise insülin salgısının bozulması ve insüline vücudun direnç göstermesi önemli rol oynuyor. Üstelik diyabet belirtileri çoğu vakada gözlemlenemiyor ve teşhis raslantısal olarak konuluyor.
#Sponsorlu İçerikHem göze hem damağa hitap eden bir tatlı olan şekerbura tatlısı son zamanların en sevilen hamur işi tarifleri arasında yer alıyor. Peki, şekerbura nedir, nerenin tatlısı, nasıl hazırlanır? Misafirlerinize lezzetli bir beş çayı menüsü hazırlamak istiyorsanız, işte şekerbura tarifi ve malzemeleri ile yapım aşamaları…
#ŞekerburaDereotlu poğaçaları çok severim diyenlerdenseniz sizin için harika bir tarifim var. Dereotlu peynirli tuzlu muffin... Muffinin içine dereotu girer mi de- meyin, bu lezzeti denedikten sonra belki de muffinl'eri tatlı şekilde tüketmeye hiç istemeyeceksiniz...
#MuffinFarklı bir köfte tarifi denemeye ne dersiniz? Eğer düşünürseniz poğaça köfte harika bir alternatif. Pratik bir şekilde hazırlanan poğaça köftenin içine istediğiniz sebzeyi ekleyebilirsiniz. Ayrıca pilav eşliğinde de ayrı bir lezzetli oluyor. Peki poğaça köfte nasıl yapılır? İşte adım adım poğaça köfte tarifi
#Poğaça KöfteMutfakta az yer kapladığı için tercih edilen ankastre fırınlar, uygun ödeme koşulları ve indirimli fiyatlarla satışa çıkarılıyor. Yeni çıkan dokunmatik ankastreler çok daha kullanışlı ve pratiktir. Bu yılın çok satan, en ucuz ve en kaliteli ankastre fırınları hangileri? Sizin için listeledik.
#Ankastre Fırın FiyatlarıNiyokki ya da İtalyanca telaffuzu ile Gnocchi, ana vatanı İtalya olan yemek türüdür. Ana malzemeleri içerisinde patates, yumurta ve peynir bulunan Niyokki, irmik, buğday ve galeta unu eklenerek de yapılabiliyor. Niyokki yapımı için en önemli ve temel malzemeler bunlar olurken diğer malzemeler ise isteğe göre değişebiliyor. Peki, Niyokki tarifi için malzemeler nelerdir? İşte, o detaylar
#NiyokkiDört peynirli Niyokki (gnocchi) tarifi, özellikle MasterChef yarışmasında icra edilmesinin ardından pek çok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. İtalyan mutfağının öne çıkan yemeklerinden birisi olan 4 peynirli niyokki, patates ve makarnanın bir araya gelmesi dolayısıyla dikkatleri üzerine topluyor. Peki, dört peynirli niyokki nasıl yapılır? İşte, o konu hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Dört Peynirli NiyokkiNohut unu son dönemde özellikle glütensiz beslenmek isteyenlerin favorileri arasında. Buğday ununun kullanıldığı her alanda kullanılabilen nohut unu, büyük marketlerde kolaylıkla bulunabiliyor ancak siz dilerseniz nohut ununu evinizde de yapabilirsiniz. İşte evde nohut unu yapılışı…
#EvdehayatHalk arasında meltem, İdris ağacı, kokulu kiraz, taş kirazı gibi isimlerle de isimlendirilen mahlep, özellikle hamur işlerinde kullanılıyor. Kandil simidi tariflerinde adı sıkça geçen mahlep, çekirdek, toz, yağ ya da püre şeklinde aktarlardan kolayca temin edilebiliyor. Peki, mahlep tam olarak nedir, mahlebin faydaları neler?
#Mahlep NedirDaha önce hiç ‘PKU’ diye bir hastalık duydunuz mu? Üstelik Türkiye’de çok yaygın. Hatta PKU olduğunu bilmeyenler de bir hayli fazla. Akraba evlilikleriyle, kalıtsal olarak aktarılıyor. Bu hastalıkla doğan çocuklar, eğer durum fark edilip önlem alınmazsa gelecekte zihinsel ve fiziksel engellerle karşılaşabiliyor. Konu çok ciddi ve anlaşılması da çok güç. Ancak geleceğimiz için çözmemiz gereken sorunların başında geliyor. Konuyu Hacettepe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ayşegül Tokatlı ile konuştuk.
#PKU