GeriMutfak Tüyoları Focaccia (İtalyan ekmeği) nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde focaccia tarifi, yapımı ve püf noktaları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi

Focaccia (İtalyan ekmeği) nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde focaccia tarifi, yapımı ve püf noktaları

Focaccia (İtalyan ekmeği) nasıl yapılır, malzemeleri neler? Evde focaccia tarifi, yapımı ve püf noktaları

Focaccia ekmeği, mutfağınıza Akdeniz esintilerini getirecek. İtalyan mutfağına ait bu nefis ekmek zeytin, kekik ve domatesin yanı sıra farklı malzemelerle de zenginleştirilebilir. Peki focaccia nasıl yapılır, malzemeleri neler? İşte evde focaccia tarifi, yapımı ve püf noktaları...

Focaccia, kelime olarak poğaça ile yakın akraba sayılır. Kekik, biberiye, kurutulmuş domates ve siyah zeytin ile lezzetlenen bu nefis ekmeği, tek başına öğün olarak da tüketebilirsiniz.

FOCACCİA TARİFİ

MALZEMELER:

500 gram un
30 gram yaş maya
375 gram su
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı bal
2 dal taze kekik
2 dal taze biberiye
Yarım su bardağı çekirdeksiz siyah zeytin
3/4 su bardağı kurutulmuş domates
1 tatlı kaşığı tuz

FOCACCİA NASIL YAPILIR?

Mayayı 1 su bardağı kadar suyla karıştırarak açın.

Yoğurma kabına unu ve tuzu koyup karıştırın.

Mayalı suyu ekleyip elinizle yoğurmaya başlayın.

Kalan suyu, balı ve zeytinyağını da ekleyip yoğurmaya başlayın.

Zeytinleri ve küp küp doğradığınız domatesleri de hamura ekleyin.

Son olarak kekik ve biberiye yapraklarını da ilave edin.

Ele yapışan cıvık bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Hamuru yağladığınız fırın kabına yayın.

Üzerini nemli bir bezle örtüp 25 dakika kadar mayalanmasını bekleyin.

Ardından focaccia’yı soğuk fırına verin.

Fırın 180 dereceye ayarlayıp 35 dakika kadar pişirin.

Fırından alınca üzerine fırçayla zeytinyağı sürüp ılınınca dilimleyin ve servis yapın.

Afiyet olsun…

False