Pasta çörek işine fazla zaman harcayamam bana pratik bir tarif verin diyorsanız işte tam size göre bir tarif. Özellikle çalışan annelerin kurtarıcısı olacak bu tarifi yaparken tek tek şekil verme derdi olmadan çok kısa bir sürede poğaça hazırlayabileceksiniz. 2 adet yumurta ( 1 sarısı üstte sürülecek)1 çay bardağı eritilmiş tereyağı (Arzu eden margarin kullanabilir.)1 çay bardağı sıvı yağ1 çay bardağı yoğurt1 çay kaşığı mahlep (Arzuya göre)1 yemek kaşığı sirke1 paket kabarma tozu1 tatlı kaşığı tuzAlabildiği kadar un (4 su bardağı kadar un )İÇ MALZEMESİ İÇİN:1 kalıp beyaz peynirmaydanozÜZERİ İÇİN:Yumurta sarısıSusamÇörekotu Yoğurma kabına yumurta, eritilmiş tereyağı, sıvı yağ, yoğurt, sirke, mahlep ve tuzu alıp, karıştırın. Kabartma tozu ve azar azar unu ekleyin, kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bir hamur yoğurun. Hamuru iki eşit parçaya bölün. Kelepçeli kalıp, büyük kare cam kap veya mini fırın tepsisi ölçüsü kullanabilirsiniz. Hamuru ince döşerseniz poğaçanız kıyır kıyır olur ve ağızda dağılır.Kullanacağınız tepsiyi ister yağlayın ister yağlı kağıt kullanın. Hamurun 1 parçasını kalıbınızın ölçüsünde merdane yardımıyla açınız. Hamuru tepsiye alın ve güzelce yerleştirin. İnce kıyım doğradığınız maydanozu peynir ile karıştırın.Üzerine iç malzemeyi serpin. 2. parça hamura da açın ve iç malzemenin üzerine güzelce yerleştirin Üstüne yumurta sarısı sürün. Yumurtanın üstüne bolca susam serpin. Fotoğraftaki gibi fırına koymadan önce dilim dilim kesin. Önceden ısıtılmış 190 derecelik fırında üstleri kızarıncaya kadar pişirin. Biraz soğuyunca kalıptan çıkarıp servis edebilirsiniz. Bu tarif Anne Şef Selma Mollaoğlu'na aittir.