plakçı haberleri sayfasında plakçı hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 196 plakçı haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Velvet Indieground'un sahibi Koreli Seogu Lee, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "O korku dolu ve şok edici gece, sadece beni değil o talihsiz gecedeki müzikseverleri, müziğin ve sevginin gücüne inanan insanları acı dolu, tiksinç ve derinden yaraladı" dedi. Seogu Lee, dükkanını kapatmayacağını belirtirken, destek veren herkese de teşekkür etti.
#KoreliSporcu ve sanatçılarla bir araya gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cihangir'de Radiohead etkinliği düzenleyen plakçı saldırısı ile ilgili konuştu. Erdoğan, "Koreli esnafımız internet üzerinden gerçekleştirilecek bir albüm için sosyal medyadan davet gönderiyor. Olaya karışanlar tespit edildi, çoğu da yakalandı. Benim asıl üzüldüğüm koreli esnafın durumu." diye konuştu.
#CumhurbaşkanıBeyoğlu, Firuzağa'da plakçıda canlı yayınlanan konseri dinlemeye gelenler, dışarıdan gelen bir grup tarafından darp edildi. Plakçı dükkanını işleten Koreli ise bugün dükkanını kapatarak olay yerinden ayrıldı.Beyoğlu Firuzağa Velvet Indieground Records adlı plakçıda akşam saatlerinde 'Radiohead' grubunun internetten canlı yayınladığı konseri dinlemek için bir araya gelenler, biranda içeri giren bir grubun saldırısına uğradı. Dışarıdan gelenlerin darp ettiği katılımcılar plakçıdan ayrıldı. Bir yıldan beri plakçıyı işleten Koreli Seogu Lee, bugün sabah saatlerinde geldiği dükkanını kısa süre sonra kapatarak ayrıldı. Bu sırada gazetecilerin görüntü almasından rahatsız olan Lee, İngilizce "lütfen yapmayın" diyerek ağlamaya başladı. Açıklama yapmayan Seogu Lee, sokaktan ayrıldı.Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK- Hasan YILDIRIM / İstanbul DHA
#Seogu LeePüsküllü deri yelekler, kovboy çizmeleri, dar bluejean, ip kravat, kalın zincirler... Meğer hepsi imaj içinmiş, en çok eşofman giymeyi severmiş. İkilemli sorularda bu hafta Attila Atasoy ile eczacılığından girdik, Unkapanı’nda plakçı arşınlayıp parklarda sabahladığı zamanlara uzandık. Dillere destan canlı yayınları için “Eskiden beri geç yatar, geç kalkarım. Kafam gece çalışır. Pınar Altuğ’un sabahın körü programında biraz uyuklamış olabilirim, hatırlamıyorum” diyor.
#Attila AtasoySinem Sal’ın dediği gibi mahalle aslında ‘büyük bir oturma odası gibi’ ve kadınların iç sesleriyle kurdukları bir tür örgütlenme var, eskinin ‘direniş’ adını verdiğimiz kararlılığı şimdi de ‘neşe ve cesaret’ olarak ifade edilmekte, ki lirik ile epiğin buluşması da sayılır. 'Bizim Zamanımız'ın dili de bu buluşmadan nasibini pek güzel almış.
#Sinem SalTürk pop müziğinin en romantik seslerinden, en hoş simalarından biri Nilüfer; her daim havalı, her daim moda... 14 Şubat Sevgililer Günü’nde onunla hem eski günlere gittik hem de ‘aşk’ üzerine söyleştik… Bize Cihangir’de geçen çocukluğunu, lisedeki kızlar grubunu, 17 yaşından beri içinde olduğu sanat hayatındaki en unutamadığı anları, kızı Ayşe Nazlı ile olan ilişkisini ve aşka bakışını anlattı.
#NilüferGülden Karaböcek, İbo Show’un 6 Şubat tarihli konuklarından biri oldu. Arabesk ve fantezi müziğin ilk isimlerinden olan Gülden Karaböcek, Neşe Karaböcek’in kardeşi ancak ikili yıllardır konuşmuyor. Peki, Gülden Karaböcek kimdir? Ablası Neşe Karaböcek ile neden konuşmuyor? İşte Gülden Karaböcek’in özel hayatı ve kariyeriyle ilgili bilgiler…
#Gülden Karaböcek Kimdir?90’larda Türkçe pop müziğe damga vuran isimlerden biriydi. Sonra aniden ‘popstar’lığı elinin tersiyle itti. “Ben mahalle çocuğuyum. İlham kaynağım hep insanlar oldu. Toplumdan izole halde gizemli yaşamak hiç bana göre değildi” diyor. Ercan Saatçi yıllar sonra tekrar yorumladığı ‘Kara Kışlar’ şarkısıyla karşımızda. Onunla müzik sektörünü ve hayatını konuştuk.
#Ercan SaatçiZaferlerin, zedelenmiş güzelliklerin şehri Napoli son 10 yılda turist sayısını ikiye katladı, cinayet oranı yüzde 44 azaldı, sokaklardaki çöpler eskisi kadar sorun olmuyor... Elena Ferrante’nin napoliten romanları, film ve TV uyarlamaları Capri, Ischia ve Amalfi’nin yanı başındaki şehre ilgiyi artıradursun sanat, kültür ortamı, restoranları, barları canlılığını koruyor. Ve Vezüv Yanardağı eskisi gibi gürlüyor.
#Napoli21 Mart’a dört gün kaldı. Yani gün ve gecenin eşitleneceği, sonra da hayatımızda ışığın, karanlıktan daha çok yer tutacağı döneme. Buzlarımız yavaş yavaş çözülecek; kışlık giysilerimizden, kabuklarımızdan çıkacağız ve sıcak günlere hazırlanacağız.Bahar geliyor! Çiçekleriyle, renkleriyle, sesleriyle bizi yaza hazırlayacak bahar... Sadece tabiat mı? Kent hayatı hareketleniyor; sokaklar, semtler, mekânlar şenleniyor; festivaller, konserler, açık havada spor ve yarışlar başlıyor. Sadece biz mi? Doğa uyanıyor, hayvanlar canlanıyor, Anadolu en güzel yeşiline bürünüyor. Sadece Türkiye mi? Seyahat edilecek yerler, keşfedilecek maceralar, tanışılacak yeni insanlar, kültürler de kendilerini bu cümbüşe hazırlıyor.Şimdi uyanma, gerinme ve ciğerlerimizi temiz havayla doldurma vakti.Sadece bedenlerimizi mi? Zihinlerimizi de sanat, yeni fikirler ve yeni umutlarla gençleştirme zamanı.Yaşasın bahar ve kalplerimizi her seferinde aşkla dolduran coşkusu!
#Yazİsveç’in batı sahilinde, Kopenhag ile Oslo’nun tam ortasındaki Göteborg bakımsız bir liman şehri olarak bilinirdi. Bugünlerde genç ve parlak girişimcilerin elinde hızla yeni çehreye bürünüyor. Yaratıcı projelerin sergilendiği galeriler, konser salonları, restoranlar limandan çıkıp şehrin tüm semtlerine yayılıyor. Beyazlı mavili tramvayların turladığı geniş bulvarların kıyısında dünya çapındaki biracılar, moda yaratan butikler, kültür merkezlerinin sayısı artıyor. Halka sorarsanız Göteborg ülkenin ve batı kıyılarının en güzel şehri.
#36 SaatKanada’nın Pasifik Okyanusu kıyısındaki eyaleti British Columbia 150 yıldır “hiç eksilmeyecek görkem” sloganıyla tanınıyor. Yürüyerek keşfedilebilecek kadar küçük başkenti Victoria, Vancouver Adası’nın nefes kesen doğasında bir kültür mozaiği. Çin’den Avrupa’ya pek çok farklı grup bir arada yaşıyor. Üç üniversitesi, heyecan veren kültür ve sanat kurumları, tarihi dokuyu koruma başarısı, meşhur restoranları ve Kanada’nın en ılımlı iklime sahip topraklarıyla bir cazibe merkezi. Her mevsimde ormanda yürüyüş, bisiklet turu, golf yapmak birbirinden güzel parkların, bahçelerin tadını çıkartmak mümkün.
#36 SaatBir zamanlar Porto Riko’lularla özdeşleştirilen New York’un Latin topluluğu, bugün tüm Güney Amerika’dan göçmenlerle 2.4 milyon nüfusa ulaştı. Amerika’daki en yoğun Latin grubu artık bu şehirde. Toplam nüfusun yüzde 29’unu oluşturuyorlar ve yarısından çoğu Bronx’te yaşıyor. Dominik Cumhuriyeti, Meksika, Ekvator’dan sürekli gelen, İspanyolca konuşan göçmenler East Harlem, Manhattan’daki Washington Heights, Queens’teki Jackson Heights gibi semtlerde kültürel yapıyı ve sokakların ritmini diri tutuyor. Doğu Harlem’in El Barrio (İspanyol Harlemi) lakabı da buradan kaynaklanıyor. Tito Puente Way ya da önde gelen Latin Amerika kökenlilerin isimlerini taşıyan sokaklarda yürüyün, duvar resimlerini, mozaikleri, kültür kurumlarını görün. Restoranlarında Porto Riko mofongo’sunun, Meksika horchata’sının tadını çıkarın..
#New YorkToskana’nın komşusu, Umbria bölgesinin başkenti… İtalya’nın önde gelen kültür merkezlerinden. 14’üncü yüzyıldan kalma Perugia Üniversitesi ülkenin en eski yüksek öğrenim kurumu. Son yıllarda birbiri ardına kaliteli kafe, barlar açılıyor. Tarihi merkezdeki restorasyonlar Etrüsklerden ortaçağa, gotikten 18’inci yüzyıl mimarisine kentin güzelliğini yeniden ortaya çıkardı. Her yıl Umbria Caz, çikolata festivalleriyle dünyadan büyük kalabalıkları çekse de otantik özelliklerini koruyor.
#SeyahatÇoğunluk Bergen’e yakınlarındaki doğal güzellikleri, fiyortları, şelaleleri, puslu dağları görmek için gelir. Tur gemisine binmeden şehre de zaman ayırmanızda yarar var. Turistler tarihi limanda gezinsin, siz arka sokaklara yönelin, birbiri ardına black metal gruplarının konsere çıktığı kültür merkezlerini, İskandinav mutfağındaki yeni gelişmeleri göreceğiniz restoranları, harika sanat galerilerini ve müzeleri keşfedin. Fiyortlar hep aynı yerde,aceleye mahal yok! Yazın yağmur Bergen’den pek ayrılmaz, şemsiyenizi unutmayın.
#SeyahatGeçmişte Hıristiyan hacıların kutsal Canterbury’ye ulaşması hiç kolay değildi. 1174’te 2. Henry şehre kanayan çıplak ayaklarla girmişti. İsmindeki “canter” bu günlerden kalma ve atı eşgin sürmek anlamına geliyor. Günümüzde Londra’dan hızlı Javelin treniyle ulaşmak yaklaşık bir saat sürüyor. Manzaralı yolculuktan sonra sizi Roma’yı çağrıştıran yapılar, taş yollar, öyküler bekliyor.
#CanterburyAşkımız da kahrımız da onlarla... Neşemizde de izleri var, hüznümüzde de... Birleşen kalplerimizde, ayrılan ellerimizde, alnımızdan dökülen terde, çaldığımız ıslıkta, bebeğimize söylediğimiz ninnide... İsyan çığlığımız, öfkemiz, hasretimiz, mağlubiyetimiz, zaferlerimiz, aşklarımız, acılarımız onlar... Şarkılar... Bu şarkıları içeren nice güzel albüm yapıldı ülkemizde. Sizi bugün Türkiye’nin müzikli yoluna çıkarıyoruz. Müzisyenlerden, yorumculardan, eleştirmenlerden, prodüktörlerden oluşan 100 kişilik dev jürimiz Türkiye’nin en iyi 100 albümünü seçti. Sadece içerdikleri değil, mecburen dışarıda kalanlarla bile muazzam bir liste bu. Bu seçkiyi meydana getirmek için Hürriyet Pazar’ın tüm editör ve muhabirleri müthiş bir emek verdi. Listeye katkı sunan jüri üyelerine ve gönlümüzde taht kuran bu şarkıların sahiplerine teşekkürlerimizle; işte Türkiye’nin müzikal mirası...
#En İyi 100 Albüm