Arda Yalkın, Hande Şekerciler ve Engin Beyaz’ın eserlerinin yer aldığı “Batteries Not İncluded / Piller Dahil Değil” adlı karma sergi, 13 Şubat – 15 Mart 2014 tarihleri arasında Gallery LİNART'ta çağdaş sanat tutkunlarının beğenisine sunulacak.
#Piller Dahil DeğilGeçen hafta teknoloji dünyasının en ilginç ve ‘kanlı’ haberi Hizbullah üyelerinin pager (çağrı) cihazlarının ellerinde patlamasıydı. Takip ve dinlemeye karşı bu eski teknolojiyi kullanan Hizbullah mensuplarının 2G’lik bir teknolojiye nasıl yenildiği henüz bilinmiyor ama eldeki veriler siber bir saldırı olmadığını gösteriyor.
#Çağrı CihazıABD'nin 1969 yılında Ay'a ayak basmasıyla, teknolojinin gidişatı baştan sona değişti. NASA, Apollo programıyla insanlığı Ay yüzeyine taşımakla kalmadı, bugün dahi kullandığımız pek çok teknolojik aygıtın gelişimine öncülük etti. Teknolojik devrimle değişen dünyamız bugün ARTEMIS projesiyle yeni bir eşik atlamaya hazırlanıyor. Peki Apollo ile hangi teknolojik aygıtlar hayatımıza girdi? İşte uzay maceramızın çığır açan teknolojileri...
#NASABeyazperdede John Wick’in sisteme karşı verdiği mücadele devam edecek. Zuhal Olcay ve Haluk Bilginer 20 yıl sonra yeniden aynı sahneyi paylaşacak. Konser salonlarına yıldız yağmuru beklenirken MFÖ ve Nazan Öncel gibi usta isimler yeni albümleriyle geliyor. Belli oldu, bu yıl yine ödüllü restoranların peşine düşeceğiz. Sonra da ruhumuzu doyurmak için müze, galeri gezeceğiz. 2023’te kültür-sanatla dopdolu günler bizi bekliyor.
#Kültür-SanatUçaklarda her gün bagaja konulması yasaklanan ürünlerle ilgili yeni listeler çıkıyor. Bu listede son dönemde öne çıkan başlıklardan biri de lityum piller oldu. Bazı havayolları lityum pilli hiçbir şeyin bavula konulmasını istemiyor; bazı durumlarda bavullardaki ürünlere el konulabiliyor.
#UçakYükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) de sona erdi. Alan yerleştirme puanının yüzde 60’ını oluşturan AYT ‘de adaylara Türk Dili ve Edebiyatı - Sosyal Bilimler-1, Sosyal Bilimler-2, Matematik ve Fen Bilimleri Testlerinden toplam 160 soru soruldu. Saat 10.15 itibariyle başlayan sınav 180 dakika sürdü. Türkiye genelinde 2 milyon 56 bin 512 adayın başvurduğu AYT sorularını uzmanlar değerlendirdi.
#Yükseköğretim Kurumları SınavıBir sabah uyandığınızda dünyanın yerle bir olduğunu, tıpkı filmlerde izlediğiniz gibi zombilerin insanlara saldırdığını ya da küçük bir kıyamet yaşandığını hayal edin. Hayatta kalabileceğiniz bir sığınağınız, gıdanız ve kendinizi koruyabileceğiniz gereçleriniz var mı? Yüzde 99,9’umuzun bu soruya cevabı “Elbette, yok” olacaktır. Rowan MacKenzie hariç!
#SavaşBiliminsanlarımızın dünya çapındaki başarılarına önemli bir tane daha eklendi. Üstelik bu seferki hem teknolojik yaşamı hem de Türkiye’nin ekonomisini olumlu etkileyebilecek türden. Dr. Onur Ergen, QUEEN projesiyle pil teknolojisini değiştirerek anlık şarj edilebilmelerini hedefliyor. Ergen “Türkiye’nin odağı pil teknolojisi dalgasını nasıl yakalayacağı olmalı. Bu dalgada yeni teknolojiyi yakalamış şirketler gelecekte söz sahibi olabilecekler” diyor.
#PilÇin ve ABD arasındaki gerilim her geçen gün tırmanarak büyüyor. İki ülkenin askeri, iktisadi geriliminin kilit noktasında ise teknoloji rekabeti var. Bir tarafta, Tesla, Apple, Amazon ve Facebook ile küresel bir lider olduğu iddiasını taşıyan ABD, diğer tarafta ise Zeekr, Huawai, Alibaba ve TikTok ile bu liderliğe ağır darbeler indiren Çin var. Artan rekabet akıllara "Yeni bir soğuk savaşın içinde miyiz?" sorusunu getiriyor. Bu rekabette gelinen noktayı anlamak için 2014-2020 arasındaki verilere bakmak yetiyor
#Teknoloji1 Ocak 2020 tarihi itibariyle depozitolu olmayan ambalajlı ürünler için üretici ve ithalatçılarından ‘geri kazanım katılım payı’ alınmaya başlanacak. Lastikten aküye, elektrikli eşyadan ilaca, alkollü, alkolsüz içecekten yoğurt ve süte kısaca A’dan Z’ye birçok ürünün ambalajı değerli hale gelecek. Ambalajlar çöp olmaktan kurtulup doğrudan geri dönüşüm sistemine dahil olacak.
#GazetehaberleriStar Wars hayranları için bir çevre birimi seti geliştiren Razer, Star Wars Stormtrooper Edition'ı oyunculara sundu. Yakından inceleme şansı bulduğumuz ürünlerin hem özelliklerine bakalım, hem de tasarım olarak gerçekten oyunculara ne sunuyor, yakından inceleyelim.
#Star Wars StormtrooperDİJİTAL sanayi açısından da kritik bileşenlerden biri olan pil teknolojilerinde ilerlemeler hızla devam ediyor. ABD’li General Electric’in (GE) Enerji Köyü, bu alandaki çalışmalara ev sahipliği yapıyor. Bu köyde yapılan son projelerden biri de taşınabilir güneş enerjisi depolayabilen bataryalar. Peki, bu Enerji Köyü’nde başka neler yapılıyor? Helsinki’de konumlanan GE Enerji Köyü, hâlihazırda yaklaşık 10 startup şirketine ev sahipliği yapıyor ve daha fazla şirkete ulaşmak için de sürekli bir arayış içinde. Bu şirketlerden bir tanesi de mobil enerji şirketi Tespack. Tespack, bir kuluçka merkezi olan GE Enerji Köyü’nde, GE’nin enerji uzmanlarından yardım alıyor.
#Dijital SanayiGalaxy Note 7'de meydana gelen büyük problemin ardından Samsung cihazlarında kalite ve güvenliği bir adım daha öteye taşıyor. Şirket, test süreçlerini geliştirerek ve yeni kontrol mekanizmalarını hayata geçirerek, ürün güvenlik süreçlerinde sektör standartlarını üst seviyeye taşıdı.
#SamsungHesapladım, Çankaya Köşkü’nde konuk devlet başkanları onuruna verilen yemeklere katılmayalı 14 yıl olmuş. Turgut Özal’ın cumhurbaşkanlığı döneminde, Türkmenistan, Özbekistan ile başlayarak, bağımsızlığını yeni ilân Türkî cumhuriyetlerin devlet başkanları, Balkan ülkeleri ile Arap ülkeleri cumhurbaşkanları için düzenlenen yemeklerin bir kısmına katıldığımı hatırlıyorum. 1991 ile Özal’ın vefat ettiği 1993 arasında.
Alman Lufthansa Havayolları, Türk yolcuları için özel jet hizmeti vermeye başladı. "Lufthansa Private Jet" olarak adlandırılan hizmette yolcular özel uçaklarla Lufthansa garantisi ve first class standartlarıyla istedikleri noktaya ulaştırılıyor. Yolcular bu uçuşlardan mil de kazanabiliyor.