Havalar ısındı, parklar, sahiller piknik severlerle dolmaya başladı. Hem karnınızı doyurun hem de piknik keyfinizi ikiye katlayın diye sizin için nefis tarifler derledik. Çeşit bol olsun diye telaşa kapılabilirsiniz ancak bu tariflerin hazırlanması oldukça kolay. İşte pizzadan limonataya, börekten kruvasana çeşit çeşit piknik tarifleri...
#Piknik İçin ÖnerilerPoğaça kahvaltılardan akşam çaylarına, beslenme çantalarından piknik sepetlerine her zaman zevkle yediğimiz lezzet deposu bir hamur işi. Farklı, lezzetli, bayatlamayan ve en önemlisi kolay poğaça tarifleri arayanlara çeşit çeşit lezzetler derledik. Poğaça tarifi arıyorsanız daha uzağa gitmenize gerek yok. İşte seçeneklerimiz…
#Poğaça TarifleriTürkiye bir tarım ülkesi... Bu değerli toprakları işleyip ülke ekonomisine katkı sağlayan milyonlarca üreticimiz var. Ama tarımla uğraşan nüfus giderek yaşlanıyor. Yaş ortalaması 50’lerin üzerinde. Genç nüfus tarımdan uzaklaşıyor. Tabii çok da umutsuz olmamak gerekiyor. Çünkü son dönemde yönünü toprağa, tarıma dönen gençlerimiz de var. Çok da güzel hikayelere imza atıyor ve akranlarına rol model oluyorlar. Turizmle anılan Bodrum’da tarımsal alanda katma değer yaratan gençlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Cahide İmre, Hasancan Açık, Fatih Sevmez, Hüray Önal ve Huri Can bunlardan sadece birkaçı. İşte bu sayıda üreten isimlerin hikayelerini sizlerle paylaşacağız. Yeni girişimlere ilham olması dileğiyle...
#1Telefonun hayatımızın her evresinde bulunduğu bu günlerde, turizmin ve gastronominin bundan etkilenmemesi mümkün mü? Hele ki, bilmediğimiz bir şehre gittiğimizde ilk işimiz internette popüler adresleri aramak olurken. Nereyi gezmeliyiz? Nerede yemek yemeliyiz? Sorularının cevaplarını arıyor, şehir trafiğine takılmadan gastronomi ve turizm rotalarını takip etmeye çalışıyoruz.
#BursaEt, tavuk, balık gibi her türlü hayvan etinin, bu hayvanların doğal hayatta yavruları için yaptığı süt, yumurta, bal gibi hayvansal ürünlerin ve bu ürünlerden elde edilen peynir, yoğurt, kefir gibi yiyeceklerin hiçbirinin tüketilmediği beslenme şekline vegan beslenme deniyor. Ama veganlık sadece bir beslenme biçimi değil. Etik, sağlık ve çevre olmak üzere başka boyutları olan bir yaşam felsefesi. Yarın 1 Kasım Dünya Vegan Günü. 1944’te İngiltere Vegan Topluluğu tarafından ilan edilmiş bu gün vesilesiyle yeme-içme alışkanlıklarından modaya, restoran ve kafelerden tariflere kadar konuyla ilgili pek çok başlığı veganlara ve uzmanlara danıştık.
#Gazetehaberleriİlkbaharın son demi ve ilkyazın en tatlı zamanları mayıs ile başlıyor. Bu ay hareket peşindeyseniz, çok şanslısınız. Neredeyse her gün aklınızı çelecek bir etkinlik var. İster müzik festivallerinde kulaklarınızın pasını silin, isterseniz yemek festivaliyle midenize bayram ettirin.
#Mayıs Ayı EtkinlikleriHavalar iyice ısındı. O halde kendimizi umarsızca yeşilliklere atma zamanı! Hemen piknik sepetinizi açın ve içine sizin için aşağıda hazırladığımız pratik tarifleri yerleştirip kendinizi en yakın yeşilliğe atın. Bol güneş, mis gibi hava… Hem bedeniniz hem ruhunuz doysun!
#Atıştırmalıkİtalya’nın kuzeybatısında, acımasız Ligurya sahillerindeki Cinque Terre, yüz yıl önce beş küçük balıkçı köyünden ibaretti. Ulaşım gelişti, bölge popüler turizm rotalarına girdi. Akdeniz’in rengârenk kültürünü, uçurumlara asılı küçük kasabaları, yürüyüş parkurlarıyla kaplı tepeleri keşfetmek isteyenlerin ilgi odağına dönüştü.
#Cinque TerreHayal Kahvesi’nin ortaklarından Ebru Köktürk Koralı (45), iki çocuk sahibi bir anne ve lezzet peşinde yolculuklara çıkan bir gezgin. “En geç üç ay içinde seyahate çıkamazsam, gelecekle ilgili bir planım yoksa depresyona giriyorum” diyor. Bugüne kadar 40’a yakın ülke gördü. Hayali Afrika ve Sibirya’yı trenle gezmek. Koralı, Paris’in en sevdiği lezzet bölgesini anlattı.
#ParisOnun hızına yetişmek mümkün değil. Bir bakıyorsunuz okyanusun ortasında bir adada, bir bakıyorsunuz uçuyor, bir bakıyorsunuz dalıyor, bir bakıyorsunuz tırmanıyor. Nerde mi? www.dogasenicagiriyor.tv de! Oyunculuk, sunuculuk, televizyon programları, radyo programları, reklam seslendirmeleri, sahne klasikleri… Şimdi de bizi doğaya çağırıyor! Adı bile doğadan… Hayatta her şey ‘Toprak’ta başlıyor, ‘Toprak’ta bitiyor. Bu sohbet de Toprak’la başlıyor, doğa ve hayatla devam ediyor. Bildiğiniz kadar bilmediğiniz yönleriyle karşınızda Toprak Sergen!
‘Yeni Türk mutfağı’nın öncülerinden yazar/gurme Tuğrul Şavkay’ı yedi sene önce bu mevsimde kaybetmiştik. Birbirinden güzel 13 kitabı, gazete ve dergilerdeki güncelliğini yitirmemiş yazıları, mutfağımızı ve yerel değerlerimizi geliştirmeye yönelik kıymetli girişimleri ve ömründen uzun idealleri olan çok özel bir insan Tuğrul Şavkay. Bu hafta metinler ve tariflerle dünyasında ufak bir gezintiye çıkalım istedim
Okinawalı genç ve yaşlıların ortak özellikleri sayılacak olsa, en başta şu söylenmeli: Egzersizi seviyorlar ve bir yaşam tarzı halinde sürdürüyorlar. Her yaştaki Okinawalı için egzersiz, nefes almak, yemek, içmek, uyumak kadar yaşamın doğal bir parçası. Okinawalı yürüyor, bisiklet kullanıyor. Tabii çevre de bu yaşam biçimine uygun düzenlenmiş.