MasterChef ravioli tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Ravioli Asya’dan dünyaya yayılan mantı ve benzeri içi dolgulu hamur işlerinin İtalyan mutfağındaki hallerinden biridir. Ravioli hamuru yuvarlak kesilip yüzük şeklinde katlanabildiği gibi kenarları tırtıklı bıçaklarla da kesilebilir. Ravioli ıspanaklı, çikolatalı ravioli tarifi, porçini mantarlı ravioli tarifi, peynirli olarak pek çok farklı iç dolgusu ile hazırlanabiliyor. Ancak Masterchef çikolatalı ravioli tarifi en çok dikkat çekeni oldu. Peki, çikolatalı ravioli, porçini mantarlı ravioli, peynirli, sebzeli ravioli, ıspanaklı ravioli tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte MasterChef ravioli tarifi ve yapım aşamaları...
#Ravioli TarifiHer yörenin birbirinden lezzetli yemekleri bulunmaktadır. Ancak tüm yörelerin yemekleri farklılık göstermektedir. Siz de farklı bir şehre gideceğiniz zaman şehirde bulunan yemekler hakkında bilgi sahibi olmak isteyebilirsiniz. Sivas yemekleri - Sivas'ta ne yenir ve neyi meşhur? Sivas mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Sivas'a gitmeyi düşünüyor iseniz öncesinde yemekleri ile ilgili olarak tüm detayları derledik.
#Sivas YemekleriBu hafta sizi tamamen kendime ait olan bir lezzet olan tavuk ciğerli arancini tarifi ile Akdeniz mutfağının önemli oyuncularından birisine, İtalya’ya götürüyorum. Adını küçük portakal cinsi olan “arancini”den alan bu lezzet, İtalya’da genellikle risotto pirinci ile kıymalı, domates soslu, bezelyeli ve mozarella peynirli bir iç harçla yapılırken, farklı dolgu malzemeleriyle de hazırlanabiliyor. Aslında İtalyanlar nasıl mantı için “Turkish Ravioli” diyorlarsa biz de arancini için “İtalyan içli köftesi” diyebiliriz sanıyorum.😊
#AranciniGazeteci-yazar Celal Özcan’ın Türk yemek kültürü üzerine kaleme aldığı yeni kitabı ‘Hep Kebap Olmaz’, Almanca ‘Es muss nicht immer Kebap sein” Türkçe ve Almanca olarak Almanya’nın saygın yayınevlerinden dtv Verlag’dan çıktı. Kendisiyle yeni kitabı üzerine konuştuk: “Niye kebap olmaz?”
#Turkey HenGazimağusa, Kuzey Kıbrıs’ın önemli liman şehirlerinden biri. Zengin tarihiyle dikkat çeken şehri farklı dönemlerden birçok eser süslüyor, ziyaretçiler dar sokaklarda adeta geçmiş çağlara uzanıyor. Gazimağusa’nın sürprizlerinden biri de birbirinden lezzetli yerel yemekler, tatlılar ve elbette hamur işleri.
Sofra kültürüyle büyüyen Selçuk Yöntem için hala bir numara annesinin mutfağı. Ünlü oyuncu çocukluğundan beri hiç yemek ayırmadığını çünkü karın doyurma duygusunun kutsallığına inandığını söylüyor. En sevdiği şeyse Boğaz’a bakarak akşam yemeği yemek, buna mukabil sevdiği lokantalar en salaş olanlar
Tanıdığım en özgüveni yüksek kadınlardan biri. Ben bu hayata haz almak için geldim, diyerek yaşıyor sanki. Haz alırken bir taraftan haz dağıtmayı ihmal etmiyor. Şahane bir aşçı olduğunu belki biliyorsunuz; peki bu özelliğini sarayda cariye olan anneannesinden aldığını biliyor muydunuz? Hatta diyebiliriz ki, uzun yıllardır kafasında olanı gerçekleştiriyor, TürkMax’te bir yemek programı yapıyor. Serra Yılmaz’la yalnızca yemek üzerine bir röportaj yaptık.