MASTERCHEF RAVİOLİ TARİFLERİ👨🍳🍽️|| Çikolatalı ravioli, porçini mantarlı ravioli, peynirli, sebzeli ravioli, ıspanaklı ravioli tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir?
MasterChef ravioli tarifi izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Ravioli Asya’dan dünyaya yayılan mantı ve benzeri içi dolgulu hamur işlerinin İtalyan mutfağındaki hallerinden biridir. Ravioli hamuru yuvarlak kesilip yüzük şeklinde katlanabildiği gibi kenarları tırtıklı bıçaklarla da kesilebilir. Ravioli ıspanaklı, çikolatalı ravioli tarifi, porçini mantarlı ravioli tarifi, peynirli olarak pek çok farklı iç dolgusu ile hazırlanabiliyor. Ancak Masterchef çikolatalı ravioli tarifi en çok dikkat çekeni oldu. Peki, çikolatalı ravioli, porçini mantarlı ravioli, peynirli, sebzeli ravioli, ıspanaklı ravioli tarifi nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte MasterChef ravioli tarifi ve yapım aşamaları...
Ravioli bir çeşit İtalyan mantısıdır. Ravioli, İtalyanca "ravvolgere" (sarmak) fiilinden geliyor Ülkede makarna türü olarak bilinen ravioli, her evde bulunan malzemelerle kolayca yapılabilir. Tırtıklı veya üçgen olarak şekil verilebilen ravioli, sarımsaklı yoğurt yerine sade ya da domatesli, kremalı soslarla servis ediliyor. Ispanaklı ravioli tarifi, peynirli ravioli tarifi en çok bilinenlerdendir. Ancak çok fazla bilinmeyen çikolatalı ravioli tarifi ilgi görüyor. Çikolatalı ravioli, mantarlı, peynirli, sebzeli, ıspanaklı ravioli tarifi nasıl yapılır merak edenlere, işte çeşit çeşit ravioli tarifi detayları...
ÇİKOLATALI RAVİOLİ TARİFİ
Hamuru İçin:
1 buçuk su bardağı un
4 Yemek Kaşığı Pudra şekeri
Çeyrek Su Bardağı Kakao
1 Tutam Tuz
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
2 Adet Yumurta
Dolgusu İçin:
80 Gram Beyaz çikolata
80 Gram Bitter çikolata
250 Gram Mascarpone Peyniri
250 Gram Labne Peyniri
1 Adet Yumurta
Bir paket vanilya
Hamurları Yapıştırmak İçin:
1 Adet Yumurta
Frambuaz Sos İçin:
2 Su Bardağı Dondurulmuş Frambuaz
2 Yemek Kaşığı Nişasta
1 Su Bardağı Su
4 Yemek Kaşığı Toz şeker
Süslemek İçin:
Çilek
Frambuaz
ÇİKOLATALI RAVİOLİ NASIL YAPILIR?
Bir kasede un, pudra şekeri, kakao, tuz, sıvı yağ ve çırpılmış yumurtayı yoğurun. Ardından hamuru dinlenmeye bırakın.
Diğer yandan ocakta beyaz ve bitter çikolatayı benmari usulü eritin ve soğumaya bırakın.
Ayrı bir kapta mascarpone peyniri, labne peyniri, çırpılmış yumurta ve vanilyayı karıştırın.
Benmari usulü erittiğiniz beyaz ve bitter çikolatayı ılıdıktan sonra labneli karışımın içerisine katın ve iyice karıştırın. Kremayı en az 2 saat buzdolabında bekletin.
Frambuaz sos için tüm malzemeleri bir sos tenceresinde karıştırarak, koyulaşana kadar pişirin. Ardından soğumaya bırakın.
Buzdolabında dinlenmiş ravioli hamurunu unlanmış tezgahta iki parçaya ayırdıktan sonra ince bir hamur olana kadar açın.
Buzdolabındaki kremayı, hamur parçalarından bir tanesine, aralarında 2 parmak boşluk olacak şekilde paylaştırın.
Dolguyu koyduğunuz yerler haricinde kalan hamur kısımlarına çırpılmış yumurtayı sürün.
Dolgu koyduğunuz hamurun üzerine diğer hamuru koyun ve yapıştırın.
Raviolileri kare şeklinde kesin. Çatal yardımıyla kenarlarına şekil verebilirsiniz. Raviolileri, yaklaşık 15 dakika kadar buzlukta sertleşmesi için bekletin.
Kaynayan suya raviolileri koyun ve 5 dakika kadar pişirdikten sonra, süsleyerek servis edin. Afiyet olsun...
ISPANAKLI RAVİOLİ TARİFİ
Hamuru için:
3 adet yumurta
3 su bardağı un
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Su
İç harcı için:
250 gram ıspanak
200 gram ricotta peyniri (yoksa beyaz peynir)
Karabiber
Tuz
1 yemek kaşığı un
Sosu için:
1 adet domates
2 diş sarımsak
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
1 tatlı kaşığı fesleğen
1 tatlı kaşığı kekik
ISPANAKLI RAVİOLİ NASIL YAPILIR?
Yumurtaların ikisinin tamamını birinin de sarısını derin bir kaseye alın.
Üzerine unu ve tuzu ekleyin.
Azar azar su ilave ederek sert bir hamur elde edene kadar yoğurun.
Streç filme sardığınız hamuru buzdolabında bir süre dinlendirin.
Bu sırada ıspanakları ince ince doğrayıp çok hafif haşlayın.
Peynir, tuz, karabiber ve unu ekleyip hepsini harmanlayın.
Hamuru üç parçaya ayırıp orta kalınlıkta açın.
Bir kalıp ya da çay bardağı yardımıyla yuvarlaklar kestiğiniz hamurun ortasına ıspanakları koyun.
Önce D harfi şeklinde kapatın ardından D’nin iki köşesini birleştirin.
(Dilerseniz iki kat hamur arasına ıspanaklı harç parçalarını koyup kenarları tırtıklı kareler halinde de kesebilirsiniz.)
Suyu kaynatıp içine tuz ekleyin.
Ravioli'leri kaynar suda haşlayıp kevgirle alın.
Domatesleri küçük küçük doğrayıp tereyağında kavurun.
Ezilmiş sarımsakları da ilave edin.
Diğer sos malzemelerini ekleyip ravioli'nin suyundan da biraz ilave edin.
Kaynaşıp sos haline gelince ravioli'lerin üzerine gezdirin.
Sıcak servis edin. Afiyet olsun…
PEYNİRLİ RAVİOLİ NASIL YAPILIR?
Hamur malzemelerini bir kasede yoğurun ve 30 dakika kadar buzdolabında bekletin.
Diğer taraftan da iç harcı için peynir, fesleğen, karabiber ve tuzu bir kasede karıştırın.
Daha sonra hamurunuzu 4 parçaya ayırıp ince bir şekilde açın.
Bir kalıp ya da çay bardağı yardımıyla yuvarlak kestiğiniz hamurların ortasına peynirli harcı koyun ve başka bir hamur parçasıyla üzerini kapatın. Açılmaması için de kenarlarına bastırın.
Bütün hamura aynı işlemi uygulayın.
Sosu için de sarımsağı rendeleyin. Zeytinyağını tavaya alın. Üzerine sarımsak, domates sosunu ekleyip pişirin. Son olarak karabiber ve tuzunu da ilave edip ocaktan alın.
Ravioli'ler için de suyu kaynatıp içine tuz ekleyin. Ravioli'leri kaynar suda haşlayıp kevgirle alın.
Haşlanan ravioli'leri servis tabağına alın ve üzerine sosunu gezdirip servis edin.
MANTARLI RAVİOLİ TARİFİ
Hamuru için
2 su bardağı un
2 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz
İç harcı için
2 yemek kaşığı tereyağı
3 adet arpacık soğan
2 diş sarımsak
500 gram mantar
1 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı krema
4 dal maydanoz
3 yemek kaşığı parmesan peyniri
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Sos için
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1 su bardağı krema
1 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı parmesan peyniri
MANTARLI RAVİOLİ NASIL YAPILIR?
Öncelikle hamur için unu ve tuzu karıştırıp ortasını havuz gibi açın ve yumurtaları kırın.
Yumurtaları una yedirin ve yumuşak olana kadar yoğurun.
Hamuru strece sarıp buzdolabında yarım saat kadar beklemeye alın.
İç harç için geniş bir tavaya tereyağını, küp küp doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyip soteleyin.
Hemen arkasından aynı boylarda doğranmış mantarları da ekleyip yüksek ateşte soteleyin.
Son olarak unu ekleyip kavurun.
Harç toparlanınca kremayı, peyniri ve maydanozu ekleyip ocaktan alın.
Harcı soğuması için buzdolabına kaldırın.
Dinlenmiş hamuru unlanmış bir tezgah üzerinde merdane yardımı ile 2-3 milimetre kalınlığında dikdörtgen şeklinde açın.
Hamuru uzunlamasına ikiye bölün. Kullanacağınız kalıp ya da ufak bir bardakla raviolilerin yerlerini kesmeden belirleyin.
Harçtan ufak parçalar alıp belirlenmiş alanlara tepecik halinde yerleştirin.
Hamurda kalan boşlukları bir fırça yardımı ile hafifçe ıslatın ve hamurun diğer yarısını bastırmadan harçların olduğu parçanın üzerine örtün.
Harçların olduğu kısımları iki avucunuzun birleşme noktasıyla havasını alacak bir biçimde bastırın ve sonrasında kesin.
Raviolilerin kenarlarını bir çatalla basarak birleştirin.
Makarnaları hafif unlayarak kenarda bekletin.
Bir tencerede 2 litre kadar su kaynatın. Kaynayan suya 1 tatlı kaşığı tuz atın.
Geniş bir tavaya sos için tereyağı, sarımsak, krema ve tuz ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakın.
Kaynayan suya raviolilerinizi atın ve bir kere karıştırın.
2-3 dakika suda duran raviolileri hafif süzdürüp doğruca sosa alın ve 2-3 dakika da sosun içinde pişirin.
Ocaktan almadan parmesan ekleyin.
SEBZELİ RAVİOLİ NASIL YAPILIR?
Hamuru için unun ortasına yumurtaları kırın.
İçine sütü ve yağı döküp tuz ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan hamur elde ettiğinizde 10 dakika dinlendirin.
Ardından çok ince bir tabaka halinde açın. 3 parmak eninde kareler oluşturun.
İçi malzemesi için tereyağını eritip içinde rendelenmiş soğanı, kabağı ve havucu 5 dakika kadar kavurun.
İç malzeme soğuyunca kestiğiniz hamurların içlerine doldurun.
Üçgen şeklinde kapatıp bir tencerenin içine 2 su bardağı su döküp kaynatın.
Üzerine çelik bir süzgeç oturtturup içine ravyolileri yerleştirin. Tencerenin kapağını üzerine kapatın ve 10 dakika pişirin.