Yaz sonu kimimiz için tatile gitmenin tam zamanı, kimimiz içinse dönüş vakti. İstikamet hangi yöne olursa olsun, yolculuğun en sevilen taraflarından biri de o güzergâhtaki en iyi mekânların, en lezzetli yemeklerin peşine düşmek... Köfteden tosta, kokoreçten pirzolaya molamızın tadına tat katacak,hatta yolumuzu uzatmamıza değecek en iyi yol üstü lezzet duraklarını jürimiz seçti.
#TatSon yıllarda yurtdışındaki örnekleriyle yarışır düzeyde estetik ve kalite anlayışına sahip bağlar, mutfaklarıyla da ön plana çıkıyor. Usta şeflerin dokunuşlarıyla lezzetlenen yerel malzemeler tadı kolay kolay unutulmayacak gastronomi deneyimleri yaşatıyor. Bağbozumu haftaları başlamışken bağlarda gezip maharetli ellerden çıkan lezzetler arasında bir tur yapalım.
#Bağ TuruSon yılların gözdesi olmasında güzelliği kadar, lezzetli yemeklerinin de payı var. Kimi yıllara meydan okuyan tarifler, kimiyse yeni dokunuşlarla ortaya çıkmış lezzetler. Bu hafta Bozcaada’nın birbirinden güzel insanları ve onların ellerinde hayat bulan lezzetleri arasında gastronomik bir gezintiye çıkalım.
#YazarGeçen haftaki bunaltıcı sıcaklarda, akıllı insanların pek yapmayacağı bir yolculuğa çıktım. Amacım Kuzey Ege’deki bildiğim, bilmediğim lezzet duraklarını ziyaret etmekti. Aslında bu sıcaklarda yemek yemek, yolda yürümek kadar zor! Onun için gölgelerdeki masalara sığındım, arada bir esen sert poyrazdan yardım dilendim ve Edremit’ten başlayarak Cundaya kadar olan listemdeki lezzet duraklarını ve yemeklerini sizin için kontrol ettim.
#Kuzey Ege YemekleriÇanakkale mutfağı hakkında ne kadar bilginiz var? Sadece balıkları sayacak olursanız, “Yanılıyorsunuz” derim. Bu kentin mutfaklarında çok lezzetli yemekler pişer. Örneğin Oğmaç çorbası, iskorpit çorbası, patlıcanla yapılan tumbi, mantıyı andıran metez, melki köftesi, tarhanalı patlıcan, börülce köftesi, lüfer pilavı... Say say bitmez. İşte size Çanakkale lezzet rehberi...
#SeyahatÜç bir yanı denizlerle çevrili olan Türkiye, mavi yengeçlerin üreyebildiği alanlara sahip. Protein yönünden zengin, lezzetli eti ile keyif veren kıskaçlı deniz canlıları, yemesi zahmetli olsa da sağlıklı yaşam için önemli bir besin kaynağı. Amerikanlar, mavi yengeçlerin dişi ve erkeklerini ayırt edebilmek için ilginç bir yöntem kullanıyor.