pepeçura haberleri sayfasında pepeçura hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 29 pepeçura haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Doğu Karadeniz'in mis kokulu üzümleriyle hazırlanan pepeçura tatlısı MasterChef ile yeniden gündeme geldi. Hafif kıvamı ile pepeçura aynı zamanda kolay ve pratik bir şekilde sevdiklerinize sunabileceğiniz bir tatlı. Peki, Pepeçura tatlısı nasıl yapılır, püf noktası nedir? İşte, MasterChef pepeçura tarifi ve malzemeleri...
#Pepeçura TatlısıNefis bir Karadeniz tatlısı olan pepeçura tarifi son günlerde televizyon programlarında sıklıkla karşımıza çıkıyor. Ana malzemesi siyah üzüm olan pepeçura yapımı da bir o kadar pratik. Peki, pepeçura nasıl yapılır, nerenin tatlısı? İşte, mis gibi pepeçura tarifi ve malzemeleri...
#PepeçuraKaradeniz mutfağının sevilen tatlılarından olan pepeçura tarifi kolay yapımı ve malzemeleri ile beğeni topluyor. Özellikle Rize usulü pepeçura, herkesin mutlaka tatması gereken tatlılardan biridir. Kokulu üzümle yapılan bu hafif tatlı, favoriniz olmaya aday görünüyor. Peki, kolay pepeçura tarifi nasıl yapılır? İşte pepeçura tarifi ve malzemeleri...
#Pepeçura TarifiKaradeniz mutfağının geleneksel tatlılarından olan pepeçura, kolay malzemeleri ve pratik yapılışı ile sohbetlerimize konuk oluyor. Mis kokulu üzümlerle yapılan pepeçura tarifi ve malzemelerini merak edenlere, hemen aşağıda pepeçura ile ilgili merak edilenleri paylaşıyoruz.
#PepeçuraKaradeniz'in sevilen yemeği hamsikoli ekmeği MasterChef ile birlikte sofralarımıza da geliyor. Otlar ve hamsiyle yapılan hamsikoli yemeği bir çeşit mısır ekmeğidir. Peki, tavada hamsikoli ekmeği nasıl yapılır, malzemeleri nelerdir? İşte, MasterChef hamsikoli tarifi ve püf noktaları
#HamsikoliDoğu Karadeniz'in mis kokulu üzümleriyle hazırlanan pepeçura tatlısı MasterChef ile yeniden gündeme geldi. Hafif kıvamı ile pepeçura aynı zamanda kolay ve pratik bir şekilde sevdiklerinize sunabileceğiniz bir tatlı. Peki, Pepeçura tatlısı nasıl yapılır, püf noktası nedir? İşte, MasterChef pepeçura tarifi ve malzemeleri...
#Pepeçura TatlısıNefis bir Karadeniz tatlısı olan pepeçura tarifi son günlerde televizyon programlarında sıklıkla karşımıza çıkıyor. Ana malzemesi siyah üzüm olan pepeçura yapımı da bir o kadar pratik. Peki, pepeçura nasıl yapılır, nerenin tatlısı? İşte, mis gibi pepeçura tarifi ve malzemeleri...
#PepeçuraRize'de devam eden GastroRize Günleri’ne katılan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Geliştirme Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Bilal Erdoğan, stantları gezerek yöresel yiyecekleri tattı. Bilal Erdoğan, “Bütün Türkiye’de kavurmamız, kuru fasulyemiz meşhur. Dolayısıyla bunların burada daha çok insana ulaştırılmaya çalışılması çok güzel” dedi.
#Bilal ErdoğanAntioksidan deposu olarak bilinen yabanmersini, ithal ürünlerden kaçındığım için pek kullanmadığım bir meyveydi. Meğer İnegöl’de yetiştiriliyormuş. Geçen hafta ilçede hasada katıldım, bol bol yabanmersini topladım. Sonra da hemen mutfağa girip nefis tarifler hazırladım.
#YabanmersiniRize'nin yöresel tatlılarından olan pepeçura tarifi için kullanılan mis kokulu üzümle yaz aylarında favoriniz olacak. Yapımı da bir o kadar kolay olan pepeçura tatlı krizlerini gidermeye birebir. İşte, Rize usulü pepeçura tarifi ve malzemeleri...
#Pepeçura NedirKaradeniz mutfağının sevilen tatlılarından olan pepeçura tarifi kolay yapımı ve malzemeleri ile beğeni topluyor. Özellikle Rize usulü pepeçura, herkesin mutlaka tatması gereken tatlılardan biridir. Kokulu üzümle yapılan bu hafif tatlı, favoriniz olmaya aday görünüyor. Peki, kolay pepeçura tarifi nasıl yapılır? İşte pepeçura tarifi ve malzemeleri...
#Pepeçura TarifiKaradeniz mutfağının geleneksel tatlılarından olan pepeçura, kolay malzemeleri ve pratik yapılışı ile sohbetlerimize konuk oluyor. Mis kokulu üzümlerle yapılan pepeçura tarifi ve malzemelerini merak edenlere, hemen aşağıda pepeçura ile ilgili merak edilenleri paylaşıyoruz.
#PepeçuraTüm dünyada adından söz ettiren bir mutfağımız var. Bu yüzden kendimi hep şanslı hissederim. Ülkemize gelen her bir yabancı, yemeklerimizin tadını damağında yıllar boyu taşır. 7 bölgeye yayılan yüzlerce lezzetimiz arasında hepimizin favorisi elbette farklıdır. Kullanılan malzemeye, bakliyata, pişirmeye, baharatına göre değişir tercihler. Çorbasından, mantısına, kebabından çeşit çeşit sulu yemeğine kadar damak zevkinize uygun bir çok alternatif üretebilirsiniz. Bu hafta çeşitli restoranlardan paket servis alarak bazı yemekleri denedim ve değişik mutfakları sizin için bulmaya çalıştım. Anadolu'nun dört bir yanındaki mutfakların önemli temsilcileri bu yazıda...
#Anadolu MutfağıDoğu Karadeniz’de eylül ayının son haftasından itibaren kasımın ortalarına kadar devam eden sonbahar, zirvelerden başlayıp alpin çayırlardan vadi tabanına inen bir görsel şölen sunuyor. Yaylacılara artık dönün diyen çiğdemi, kokulu üzüm ‘isabella’dan yapılan ‘Laz muhallebisi’ni, kızıllaşan yapraklarla yaşlı ormanları, zorlaşan patikalarıyla Avusor Yaylası’nı ve yaylalardaki göç heyecanını yerinde görmenin tam sırası.
#Avusor YaylasıGelinim Mutfakta 385. Bölümüyle 77. Haftayı tamamladı. Birbirinden iddialı gelinlerin yarıştığı Gelinim Mutfakta’nın hafta finali bölümünde çifte heyecan yaşandı. Kayınvalidelerden en yüksek puanı alan gelin, altın bileziklerin sahibi olurken; bir gelin-kaynana ekibi elindi. Peki, Gelinim Mutfakta’dan kim elendi, 5 altın bileziği kim kazandı?
#Gelinim Mutfakta’Dan Kim Elendi“Onlar beş senedir İstanbul’u dünya çaylarıyla buluşturuyorlar. Şimdi, Karaköy’den sonra açtıkları Moda şubelerinde son derece yenilikçi bir şey de deniyorlar. İlhamını çaydan alan, hatta bazen içinde çayın kendisinin de bulunduğu 35 çeşit çok farklı ve gıcır gıcır cheesecake yarattılar. Dem’in ortakları Eylül Görmüş-Ömer Çağatay ile şefi Merve Gül Şenol Özen’le bu tatlı hamleyi konuştuk.”
#ModaBu hafta size kıyı yolundan uzun ama lezzetli bir yolculuk önereceğim. Bu yolculuk Sinop’tan başlayıp, Rize’de sona erecek. Yol çok güzel ve keyifli. Manzaralı ve yemyeşil tepeler. Güneyin sıcağına alternatif, daha insaflı bir hava… Bir de buna her şehirde, kasabada değişen birbirinden lezzetli yemekleri eklerseniz bu yolculuğun tadı uzun süre damağınızda kalacak.
#Karadeniz LezzetleriAnnie, 99 yaşında. Maceraperest, çılgın, enerji dolu bir kadın. Hayatın sonuna geldiğinin farkında, ölmeden önce yapmak istediği ne varsa gerçekleştirmeye çalışıyor. Çoğunu da gerçekleştirmiş aslında, sadece son bir isteği kalmış ama fazla çılgın olduğu için nasıl yapacak bilemiyor!
#FalafelGeçmişi MÖ 8’inci yüzyıla kadar uzanan Trabzon, insana tam bir medcezir yaşatıyor. Bir yandan şehrin sahip olduğu tarihe ve doğaya hayran oluyor, öte yandan koruyamadıklarını görüp üzülüyorsunuz. Yine de sakladığı tarih ve doğa harmanı arasında yolculuk yapmak keyifli. Özellikle de her yolculuğu Trabzon mutfağının adı da tadı da markalaşan lezzetleriyle bitirmek...
#TRABZONKaçkarlar’da rengârenk kelebekler, Toroslar’da alageyik, Urfa’da kamuflaj ustası çizgili ishakkuşu, Aladağlar’da ters lale... Bu efsane canlıları görmek için her yıl yurtiçi ve yurtdışından binlerce insan Türkiye sınırları içinde koşturuyor. Güzellikleri ve özellikleriyle aklınızı başınızdan alacak bu canlıların peşinden giderek Türkiye’nin en güzel doğal alanlarını keşfetmiş ve yeni dostluklar edinmiş olacaksınız. Doğada huzur bulmak için şimdi yollara düşme zamanı.
#BeyşehirSizi bilmem ama ben her gezi için bir bahane bulurum. Bazen saçma sapan, bazen de inandırıcı olur. Zaten yola çıkmayı aklıma koymuşumdur. Hatta bazen bahaneyi yolda bulurum. Kimi zaman bilinmedik bir coğrafyayı keşfetmeye niyetlenirim. Bu bahaneyle başladıklarım, zorlu yolculuklardır. Uzun yürüyüşler, dik yokuşlar, ormanlar, nehirler, çadırlar, kuş sesleri, karanlık geceler vardır içinde.