MasterChef pepeçura tarifi ve malzemeleri || Pepeçura tatlısı nasıl yapılır, püf noktası nedir? Kaşıktan düşmezse...
Doğu Karadeniz'in mis kokulu üzümleriyle hazırlanan pepeçura tatlısı MasterChef ile yeniden gündeme geldi. Hafif kıvamı ile pepeçura aynı zamanda kolay ve pratik bir şekilde sevdiklerinize sunabileceğiniz bir tatlı. Peki, Pepeçura tatlısı nasıl yapılır, püf noktası nedir? İşte, MasterChef pepeçura tarifi ve malzemeleri...
MasterChef pepeçura tarifi izleyiciler tarafından merak ediliyor. Pepeçura bir çeşit muhallebi kıvamında, tatlı ekşi dengesi olan meyveli bir tatlıdır.Türkiye'nin Doğu Karadeniz bölgesinde yapılır. Siyah üzüm şırası, su, buğday unu ve nişasta veya mısır unundan yapılır. Pepeçura, Çayeli ve batısındaki ilçelerde yapılır. Yöresel olarak pepeçi olarak da bilinmektedir. Peki, pepeçura nasıl yapılır? İşte pepeçura tarifi ve püf noktaları...
PEPEÇURA MALZEMELERİ
1 kilogram siyah kokulu üzüm (ya da klasik mor üzüm)
3 su bardağı su
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı nişasta
Yarım çay bardağı mısır unu
PEPEÇURA NASIL YAPILIR?
Üzümleri saplarından ayıklayarak su ve şeker ilavesiyle kısık ateşte pişirin.
Süzgeçten geçirdikten sonra yaklaşık 2 su bardağı üzüm suyunu nişasta ve mısır unu ile karıştırın.
Kıvam aldıktan sonra servis kaselerinin içinde ılıtın ve buzdolabında soğutun.
Üzerine isteğe göre toz Antep fıstığı serpiştirerek servis edin. Afiyet olsun...
PEPEÇURA TATLISI PÜF NOKTASI
Pepeçura tatlısının kıvamı çok önemlidir. Yerken kaşıktan kayması gerekir. Ancak sulu bir kıvam olmaması için de üzüm suyu ile nişastayı yavaş yavaş birleştirerek sürekli karıştırmak gerekir. Ayrıca nişastanın soğudukça kıvamının koyulaşacağını düşünerek ocağı kapatmadan önce biraz daha sıvı kalacak şekilde ayarlamak gerekir.