Pepeçura tarifi ve malzemeleri: Pepeçura tatlısı nasıl yapılır, nerenin tatlısı?
Nefis bir Karadeniz tatlısı olan pepeçura tarifi son günlerde televizyon programlarında sıklıkla karşımıza çıkıyor. Ana malzemesi siyah üzüm olan pepeçura yapımı da bir o kadar pratik. Peki, pepeçura nasıl yapılır, nerenin tatlısı? İşte, mis gibi pepeçura tarifi ve malzemeleri...
Pepeçura daha çok Rize'de yapılsa da, ülkenin neredeyse her bölgesinde kolayca hazırlanıp afiyetle yeniyor. Pepeçura siyah üzümle yapıldığından, önceden toplanmış ve dondurulmuş üzümleri bu mevsimde de kulllanabilirsiniz. Aynı zamanda üzüm kompostosundan da pepeçura tarifi hazırlanabilir. Peki, pepeçura nasıl yapılır? İşte, kolay ve pratik pepeçura tatlısı tarifi detayları...
PEPEÇURA MALZEMELERİ
1 kilogram siyah üzüm
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı mısır nişastası
6 su bardağı su
PEPEÇURA NASIL YAPILIR?
Üzümleri güzelce yıkayıp tencereye alın.
Üzerine su ilave edip kaynatın.
Daha sonra şekeri de ekleyip birkaç dakika daha kaynatın.
Üzümler yumuşayınca tencereyi ocaktan alın.
Süzgeci büyükçe bir kasenin üzerine koyun ve şerbetli üzümü süzgeçten geçirin.
Süzgecin içinde kalan üzümleri bir kaşık yardımıyla ezerek tüm suyunun süzgeçten geçmesini sağlayın.
Üzüm suyundan 1 su bardağı alıp ayrı bir tencerenin içine koyun.
Ayırdığınız üzüm suyunu karıştırarak mısır ununu ekleyin.
Pürüzsüz bir kıvam elde edince azar azar geri kalan üzüm suyunu çırparak ilave edin.
Kıvam alınca kaselere paylaştırın.
Ilındıktan sonra da buzdolabına koyup soğutun.
Dilediğiniz gibi süsleyip servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...