Pepeçura tarifi: Pepeçura nedir, Rize usulü pepeçura nasıl yapılır?
Rize'nin yöresel tatlılarından olan pepeçura tarifi için kullanılan mis kokulu üzümle yaz aylarında favoriniz olacak. Yapımı da bir o kadar kolay olan pepeçura tatlı krizlerini gidermeye birebir. İşte, Rize usulü pepeçura tarifi ve malzemeleri...
Rize usulü pepeçura yaz aylarının en çok aranan tariflerinden biridir. Pepeçura tarifini daha sağlıklı bir lezzete dönüştürmek isterseniz, dilerseniz toz şeker yerine pekmez de kullanabilirsiniz.
PEPEÇURA TARİFİ MALZEMELERİ
- 1 kilogram siyah üzüm
- 6 su bardağı su
- 2 su bardağı toz şeker
- Yarım çay bardağı nişasta
- Yarım çay bardağı mısır unu
Üzümü su ile beraber tencereye koyup şekeri de ekleyin.
Şeker eriyip üzüm yumuşayana dek ara ara karıştırarak kaynatın.
Üzümler yumuşayınca tencereyi ocaktan alın.
Süzgeci büyükçe bir kasenin üzerine koyun ve şerbetli üzümü süzgeçten geçirin.
Süzgecin içinde kalan üzümleri bir kaşık yardımıyla ezerek tüm suyunun süzgeçten geçmesini sağlayın.
Ortaya çıkan üzüm suyundan 2 su bardağı alıp ayrı bir tencerenin içine koyun ve çırpma teli ile tenceredeki üzüm suyunu karıştırarak içine nişasta ve mısır ununu ekleyin.
Çırpma işlemine devam ederek azar azar geri kalan üzüm suyunu da ilave edin.
Karışımı kıvam alana dek karıştırarak pişirin.
Kıvam alan pepeçurayı kaselere paylaştırın.
Ilınana kadar dışarıda bekletin.
Ilındıktan sonra buzdolabına koyup soğutun.
Servis öncesi üzerini istediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun...