penisilin haberleri sayfasında penisilin hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 345 penisilin haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İcatlar insanlığın gelişiminin temel taşlarıdır. Günümüzde yararlandığımız birçok buluşun aslında kaza eseri olduğunu düşünürsek şansa gelişmiş bir tür olduğumuzu söyleyebiliriz. İşin şakasını bir kenara bırakıyoruz ve hayatımıza etki eden şans eseri yapılmış icatlara bir bakıyoruz.
#PenisilinAntibiyotik tüketiminin azaltılması ve akıllıca kullanımı ile igili çalışma başlatan ve beta testini devreye sokan Sağlık Bakanlığı, antibiyotik kullanılan hayvanların etlerinin tüketilmesi sonucunda insanlarda antibiyotik direncinin arttığını açıkladı.
#GazetehaberleriTimothy Abbott, yeni aldığı ayakkabıların yaşamını değiştireceğinden habersizdi. Ayakkabıların ayağını vurduğu yerde toplanan kanı başta umursamayan Abbott, bir noktada hastanelik oldu. Doktorların enfeksiyonu önlemek için yaptığı penisilin iğnesine çok ağır reaksiyon gösteren Abbott, üç dakikalık müdahaleyle hayata dönse de bir daha hiçbir şey eskisi gibi olmadı.
#SağlıkTürkiye Ulusal Alerji ve Klinik İmmünoloji Derneği, 28 Eylül “Penisilin Alerjisi Günü'nde uyardı. Penisilin alerjisi olduğu bildirilen 10 hastadan 9’unda alerji saptanmadığını belirten dernek, tedaviyi aksatanların mutlaka alerji uzmanına başvurması gerektiğini açıkladı.
#Türkiye Ulusal Alerji Ve Klinik İmmünoloji DerneğiÇocuklukta hiçbir sorun yaşamazken ergenlik yıllarında ve sonrasında alerji şikâyeti yaşayanları zaman zaman duyuyoruz. Üstelik bilim insanları hayatı tehdit edecek boyutlara gelebilen bu durumun nedenini açıklamayı henüz başarabilmiş değil. İşte bildiklerimiz...
#AlerjiProf. Dr. Tevfik Özlü, Japonya'da hızla yayılan ölümcül tehlikeli bakteriyel enfeksiyon salgınına ilişkin uyardı. Türkiye açısından konuyu değerlendiren Prof. Dr. Özlü, "Bu hastalık bir pandemi oluşturacak tehdit değil. Çünkü virüs değil. Bu bir bakteri; kolayca teşhis konabilir, bir hafta süreli tedavisi mümkün. Yani panik veya endişeye yol açacak durum gözükmüyor" dedi.
#JaponyaHepimizin başına gelmiştir. Çok açızdır, ekmeğin arasına bir şeyler sıkıştırıp yiyerek açlığımızı bir süreliğine de olsa ertelemek isteriz. Ekmek torbasını açıp iki dilim ekmek çıkarırız. Tam elimiz peynire uzandığında ekmeğin üzerindeki minik gri-beyaz küf öbekleri dikkatimizi çeker. “Aa ekmek küflenmeye başlamış” deriz, o küflü kısımları koparır atar, sandviçimizi hazırlamaya kaldığımız yerden devam eder, sonra da oturur afiyetle yeriz.
#Küflü EkmekBeyaz akciğer sendromu, Çin ve ABD’den sonra Avrupa ülkelerinde de görülmeye başladı. Dünyada salgın paniğine neden olan hastalık, akciğerlerin ani bir şekilde iltihaplanması sonucu ortaya çıkıyor ve hayati organlara yeterli oksijen gitmemesine neden oluyor. Peki hastalık neden bir anda yayılmaya başladı? Nasıl önlemler alınmalı? Uzmanlarla mercek altına aldık.
#SağlıkSağlığımız her şeyden önce gelir. İşler yapılır, evler değişir, insanlar gelir geçer ama sağlık yoksa bunların hiçbirinin üstesinden gelmeye gücün olmuyor. Yeni çağ tıp anlayışı, genel kavramdan kişiye özel formüller bulmaya yöneldi. Bu da DNA ve genetik yapımızın keşfi ile gerçekleşti. Ülkemizde ve yurt dışında genetik alanında hem akademik, hem bilimsel çalışmaları ile değerli katkıları olan, Amerika’da genetik alanında yaptığı çalışmalar ve kanser tedavisinde bulduğu buluşları ile kendisine ödüller verilen Prof. Dr. Uğur Sezerman ile bu çok önemli konu hakkında sohbet ettik.Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yetiştirdiği yüzlerce öğrencisi ve kişiye özel tedavi yöntemleriyle alanında kendini adamış çok kıymetli biri olan Uğur Sezerman’ın okuyucularımıza ilham olacağına yürekten inanıyoruz.
#Gözde Yener BirmanSağlığımız her şeyden önce gelir. İşler yapılır, evler değişir, insanlar gelir geçer ama sağlık yoksa bunların hiçbirinin üstesinden gelmeye gücün olmuyor. Yeni çağ tıp anlayışı, genel kavramdan kişiye özel formüller bulmaya yöneldi. Bu da DNA ve genetik yapımızın keşfi ile gerçekleşti. Ülkemizde ve yurt dışında genetik alanında hem akademik, hem bilimsel çalışmaları ile değerli katkıları olan, Amerika’da genetik alanında yaptığı çalışmalar ve kanser tedavisinde bulduğu buluşları ile kendisine ödüller verilen Prof. Dr. Uğur Sezerman ile bu çok önemli konu hakkında sohbet ettik.Yüzde Yüz İlham Veren Sohbetler’de yetiştirdiği yüzlerce öğrencisi ve kişiye özel tedavi yöntemleriyle alanında kendini adamış çok kıymetli biri olan Uğur Sezerman’ın okuyucularımıza ilham olacağına yürekten inanıyoruz.
#Gözde Yener BirmanStalingrad Savaşı'nda binlerce askerin hayatını kurtaran 'faj terapisi' geleceğin tedavisi olabilir. Bilim insanları bakterileri enfekte eden virüsün antibiyotik direnci ve kanser tedavisinde umut olacağını düşünüyor...
#BakteriyofajArıların çoğalma içgüdüsüyle kovanı terk edip ağaçlarda, apartmanlarda toplanmaları tedirginlik yarattı. ‘Oğul verme’ adı verilen dönem için İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Dikmen, "Mayıs ve Haziran boyunca arıların sayılarının arttığı ve bunun neticesinde oğul verme gibi davranışlar sergilediklerini görebiliriz. İstanbul’da bunu görmek biraz şaşırtıcı çünkü normalde şehir içlerinde pek arıcılık yapılmıyor. Hala kırsalda bu işi yapan insanlar olabiliyor. Oğul verme dönemlerinde oradan kaçıp, çeşitli evlerin bahçelerine, çatılarına, ağaçlara kümelenmiş oğullar şeklinde toplanabiliyorlar" dedi.
#İstanbulArıların çoğalma içgüdüsüyle kovanı terk edip ağaçlarda, apartmanlarda toplanmaları tedirginlik yarattı. ‘Oğul verme’ adı verilen dönem için İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Fatih Dikmen, "Mayıs ve Haziran boyunca arıların sayılarının arttığı ve bunun neticesinde oğul verme gibi davranışlar sergilediklerini görebiliriz. İstanbul’da bunu görmek biraz şaşırtıcı çünkü normalde şehir içlerinde pek arıcılık yapılmıyor. Hala kırsalda bu işi yapan insanlar olabiliyor. Oğul verme dönemlerinde oradan kaçıp, çeşitli evlerin bahçelerine, çatılarına, ağaçlara kümelenmiş oğullar şeklinde toplanabiliyorlar" dedi.
#İstanbulSevgili okurlarım, çocuklarımıza nasıl bir dünya ve gelecek bırakacağız diye düşünürken; aslında belki sormamız gereken başka bir soru “Çocukları nasıl bu hale getirdik, çocukları ne kadar sağlıklı yetişkinler olarak bırakacağız?” olmalı.
#Enver HasanoğluSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son aylarda Avrupa ülkelerinde sıklıkla görülen ve çocuk ölümlerine neden olan, 'Beta Hemolitik Streptokok' hastalığı ile ilgili, "Enfeksiyonu geçirmiş kişilerde ileride kalıcı hastalıklar olabiliyor. Bu hastalıklar bazen kalp kapaklarını tutabiliyor, kapak yetmezlikleri, kapak patolojileri, ameliyat gerektiren durumlar olabiliyor. Yani nezle grip oldum geçer, gider deyip aldırış etmemek sizi ömür boyu bir hastalığın yükünü taşımak zorunda bırakabilir” dedi.
#Prof. Dr. Tevfik ÖzlüSağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, son aylarda Avrupa ülkelerinde sıklıkla görülen ve çocuk ölümlerine neden olan, 'Beta Hemolitik Streptokok' hastalığı ile ilgili, "Enfeksiyonu geçirmiş kişilerde ileride kalıcı hastalıklar olabiliyor. Bu hastalıklar bazen kalp kapaklarını tutabiliyor, kapak yetmezlikleri, kapak patolojileri, ameliyat gerektiren durumlar olabiliyor. Yani nezle grip oldum geçer, gider deyip aldırış etmemek sizi ömür boyu bir hastalığın yükünü taşımak zorunda bırakabilir” dedi.
#HastalıkAvrupa’da paniğe neden olan Strep A enfeksiyonuna bağlı can kayıpları gün geçtikçe artarken uzmanlar şimdi de aynı mikrobun tetiklediği kızıl hastalığı konusunda uyarılarda bulunuyor. Peki kızıl nasıl bulaşıyor? Hangi semptomlara neden oluyor? Tehlikeleri neler? Uzmanlarımızın da desteği ile 8 soruda mercek altına aldık.
#SağlıkBirleşik Krallık'ta bir süredir alarm etkisi yaratan Strep A bakterisi, Fransa’da da çocuk ölümlerine neden oldu. Bir anda ortaya çıkan bakteri Türkiye'de görülüyor mu? Neden bu yıl bu kadar güçlü? Nasıl önlemler alınmalı? Uzmanlar anlattı.
#Strep AÇevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum "2023’ün sonuna kadar tüm illerimizde ve ilçelerimizde en az 2 bin depozito iade makinamızla, 5 bin manuel toplama noktasıyla birlikte toplam 7 bin depozito iade noktasında vatandaşımızın hizmetine sunacağız" dedi.
#Murat KurumErkeklerde idrardan kan gelmesi; genel olarak başka bir rahatsızlığın bulgusu şeklinde tanımlanır. Erkeklerde idrardan kan gelmesinin sebepleri, yaşa bağlı şekilde değişmektedir. Genç olan hastalarda genelde idrar kesesinin enfeksiyonu, prostat ya da taş yüzünden görülürken, ilerleyen yaşlarda üriner sistemi kanserleri ve prostat büyümesi daha çok görülen nedenlerdir. İşte erkeklerde idrardan kan gelmesinin sebepleri.
#Erkeklerde İdrardan Kan GelmesiKonutlarda ısı yalıtımı yaparak yüzde 60’a varan oranda tasarruf yapmanın mümkün olduğunu belirten Betek Boya Genel Müdürü Tayfun Küçükoğlu, “8 ila 12 milyar dolarlık daha az enerji tüketmemiz mümkün; bu cari açığımız için çok önemli. Ayrıca bütün konutların enerji verimli üretilmesi, eskilerin de enerji verimli hale dönüşmesi dünyanın geleceği için çok kıymetli” dedi.
#Isı YalıtımÖnce HIV ile mücadele etti, ardından pandemi döneminde Kovid geçirdi. Geçtiğimiz Haziran ayında ise maymun çiçeği virüsü nedeniyle 11 günü hastanede olmak üzere yaklaşık 3 hafta karantinada kaldı. İngiltere’de yaşayan Harun Tulunay (35), maymun çiçeği ile ilgili tecrübelerini paylaşınca, bir anda dünyanın gündemine oturdu. İngiltere’den Çin’e, Kanada’dan Hindistan’a kadar dünyanın her yerinde onun hikayesi yer aldı. Avrupa’da maymun çiçeği olduğunu açıklayan ilk hasta olduğu için Dünya Sağlık Örgütü onu, hastalığın farkındalık yüzü olarak tanıttı. Tulunay, Demirören Haber Ajansı’na yaşadıklarını anlattı. Harun Tulunay, "Ne HIV, ne maymun çiçeği, damgalanmak çok daha kötü etkiliyor" dedi.
#Maymun ÇiçeğiÖnce HIV ile mücadele etti, ardından pandemi döneminde Kovid geçirdi. Geçtiğimiz Haziran ayında ise maymun çiçeği virüsü nedeniyle 11 günü hastanede olmak üzere yaklaşık 3 hafta karantinada kaldı. İngiltere’de yaşayan Harun Tulunay (35), maymun çiçeği ile ilgili tecrübelerini paylaşınca, bir anda dünyanın gündemine oturdu. İngiltere’den Çin’e, Kanada’dan Hindistan’a kadar dünyanın her yerinde onun hikayesi yer aldı. Avrupa’da maymun çiçeği olduğunu açıklayan ilk hasta olduğu için Dünya Sağlık Örgütü onu, hastalığın farkındalık yüzü olarak tanıttı. Tulunay, Demirören Haber Ajansı’na yaşadıklarını anlattı. Harun Tulunay, "Ne HIV, ne maymun çiçeği, damgalanmak çok daha kötü etkiliyor" dedi.
#Maymun ÇiçeğiÇevresel tahriş edici maddelerden virüslere ve hamilelik hormonlarına kadar pek çok şey hamilelik sırasında boğaz yanmasına ya da ağrısına neden olabilir. Hamilelik sırasında boğaz yanması ile nasıl başa çıkılır detayları ile derledik.
Cinsel organlar, idrar yolu, rektum veya boğazı etkileyen bel soğukluğu nedir, nasıl bulaşır merak ediliyor. Tüm dünyada önemli bir sağlık sorunu olan bel soğukluğu cinsel ilişki sırasında korunmanın öneminin bir kez daha altını çiziyor. Peki bel soğukluğu nedir, nasıl bulaşır? İşte bel soğukluğu belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler...
#Bel Soğukluğu