Kanal D’nin sevilen yarışma programı Gelinim Mutfakta, haftanın dördüncü gününü geride bıraktı. Seslerin zaman zaman yükseldiği Gelinim Mutfakta’nın yayınlanan son bölümünde gelinlerden biri çeyrek altın mutluluğu yaşadı. Peki, Gelinim Mutfakta’da gün birincisi kim oldu?
#Gelinim MutfaktaFransız mutfağının bir parçası olan kiş, pek çok ülkede popüler bir hamur işidir. Kiş, sıcak veya soğuk servis edilebildiği gibi tatlı veya tuzlu olabilir. İlk kez kiş yapacaklar olanlar için lezzetli bir tarif derledik. Ana malzeme olarak patlıcanın kullanıldığı bu tarifi, ister beş çaylarında isterseniz de davet sofralarında sunabilirsiniz. Peki, patlıcanlı kiş nasıl yapılır?
#Patlıcanlı KişAKDENİZ Üniversitesi (AÜ) Manavgat Turizm Fakültesi öğretim görevlisi Hamza Yalçın, Osmanlı mutfağının hem çeşit, hem de sebzelerin doğru kullanılması ve yemeklerin çeşitliliği açısından çok zengin olduğunu belirterek, "Sadece patlıcandan 156 çeşit yemek yapılıyor" dedi.
#Patlıcan YemekleriHer mevsimin beraberinde getirdiği, canımızın çektiği özel bir lezzeti var. Ayva tatlısı da kış aylarının vazgeçilmezi... Kimi önce haşlayıp sonra fırınlıyor, kimi ekşi elma marmeladıyla sunuyor, kimiyse lezzetini manda kaymağıyla tamamlıyor. Ayva tatlısının en iyisini yapan adresler hangileri, jürimize sorduk...
#Ayva TatlısıGeleneksel yemekleri tanıtmasıyla ve gastronomi araştırmalarıyla bilinen Hırvatistan merkezli seyahat rehberi Taste Atlas, 2023’ün en iyi dana eti yemeklerini listeledi. 24 lezzetin yer aldığı listeye ülkemizden Türk mutfağının zengin lezzetlerinden biri olan Çökertme kebabı dahil edildi. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza 'Ülkemizde kebapların peşinde yola çıkılacak adresler hangileri?’ diye sorduk. İşte 8 şehirden birbirinden lezzetli 8 öneri...
#RotaYemek kültürü insanımızın içerisine işlenmiş bir noktadır. Coğrafyamızda yemek türlerini belirleyen önemli etken ise bölgesel kültürdür. Bu kültüre sahip önemli şehirlerden bir tanesi de Malatya şehridir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Malatya YemekleriÜlkemizde doğal ve tarihi güzellikleriyle adından söz ettiren çok fazla köy var. Hatta geçtiğimiz günlerde İzmir’in şirin köyü Birgi, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Örgütü’nün belirlediği 'dünyanın en iyi turizm köyleri' listesine girmeyi başardı. Biz de bu güzel haber sonrası uzmanlarımıza "Ege'de otantik yapısını en az Birgi kadar koruyan mutlaka görülmesi gereken köyler hangileri?" diye sorduk. 3 şehirden herkesi memnun edecek önerilerle geldiler...
#RotaHarbiye’deki Madera İstanbul, açık ateşte pişen etleriyle döktürüyor. Şef Nihat Doğtürk, ekşi mayalısından köz patlıcanlıya pidelerde de başarılı. Mekânı sık sık gidilecek bir adres yapacak unsursa özlediğimiz kibar servis ve yemek yiyip sohbet edeni rahat ettiren oturma düzeni...
#Nihat DoğtürkEge’ye ait lezzetlerini aile mutfağından çıkan tariflerle bir araya getirerek bir Alaçatı klasiğine dönüştüren Asma Yaprağı’na hayat veren Ayşe Nur Mıhçı, yemekleri ve ambiyansıyla bölge kültürünü özenle yaşatıyor. Ayşe Hanım’ın aile yadigarı lezzetlerinin ünü İzmir sınırlarını aştı.
#1Akaretler’de henüz üç ay önce açılan Èlie Restaurant, yerel malzemeli Akdeniz lezzetlerini tadabileceğiniz, şık ama fiyatlarıyla da ürkütmeyen, konforlu bir mekân. İskenderun karidesi tempura, mantar püreli et tartar, tereyağı soslu ev yapımı agnolotti ve Bursa kestaneli mont blanc menünün öne çıkanları arasında…
#Fine DiningTürk mutfağında bir hayli önemli bir konuma sahip olan patlıcan, ana yemeklerin içerisinde ve salatalarda sık sık kullanılmaktadır. Hem sağlık açısından yararları, hem de lezzeti ile sofralardan eksik olmayan patlıcan, esasında yaz sebzesi olmaktadır. Kış aylarında tezgahlarda çok daha az görülse de, patlıcanlı olan tarifler, mutfaklardan dört mevsim boyunca eksik edilmemektedir. Yaz aylarında taze bir şekilde alınan patlıcanlar uygun yöntemler ile muhafaza ederek arzu edilen zamanlarda yemek yapımında kullanabilmektedir. Sizin için patlıcanın buzdolabında ve buzluk içerisinde nasıl saklanabildiğini detayları ile derledik.
#PatlıcanMeyve ve sebzelerin en lezzetlileri şu sıralarda hasat ediliyor. Pazarlarda bir bereket, bolluk... Bu olgun ürünleri kış için hazırlamanın tam sırası. Domatesten çeşit çeşit soslar, patlıcanlı yaz kızartmaları, şeftaliden kızılcığa türlü meyvenin püresi ya da dilimleri kavanozlanıp kilerlere diziliyor. Neden sizin mutfağınızda da yaz tatları kışın da yenmesin?
#GazetehaberleriHem sıcak hali hem soğuk hali yenilen kiş, Fransız mutfağından sonra ülkemizde de popüler bir hal aldı. Görüntüsü itibariyle pizzayı andıran kiş, her evde bulunan malzemelerle farklı şekillerde yapılabilir. Peki, kiş için gerekli malzemeler neler? İşte, ilk kez kiş yapacaklar için gerekli malzemeler ve yapılış aşaması
#Kiş NedirRestoranlar, televizyon programları, sosyal sorumluluk projeleri ve araya sıkıştırılan bisiklet yarışları... Ünlü şef Arda Türkmen, durmak bilmiyor aksine giderek hızlanıyor. Listeye son olarak Kanal D’de yayınlanan “Arda ile Omuz Omuza”yı ekleyen Türkmen, durumdan hiç de şikayetçi görünmüyor. Çünkü kendi tabiriyle o bir işkolik!
#Arda TürkmenKurban Bayramı hafta ortasına denk gelince 9 günlük uzun bir tatile dönüştü. Ben de size hep yaptığım gibi gittiğim, beğendiğim, sevdiğim mekanlardan bir liste hazırladım. İstanbul’da kalanlar için de Bodrum, Çeşme- Alaçatı ya da Urla’ya gidenler için de... Mutlulukla, sevgiyle ve huzurla geçireceğimiz bir bayram dileğimle...
#Müge AkgünKuşbaşı etli, közlenmiş patlıcanlı, pastırmalı, otlu, çökelekli pideler… İştah açan lahmacunlar. Çıtır çıtır, sıcak ve gönül doyuran cinsten. Her ne kadar evlerde de yapılsa pide ve lahmacun bir çarşı yemeğidir. Anadolu’nun tüm mutfak kültürlerinde vardır ve çok da sevilir. İncili Gastronomi Rehberi’nin Lezzet Noktaları bölümünde yer alan İstanbul’un kalite ve lezzetiyle fark yaratan mekânlarını soğuk kış günlerinde ziyaret etmenizi öneririz...
#PideKatar'ın başkenti Doha, tarihiyle, kültürüyle, mimarisiyle ve yemekleriyle ünlü özel bir başkent. Şimdi bana "Neden Katar, neden Doha?" diye soracaksınız. Eminim yazımı okuduktan sonra neden bu özel yeri seçtiğimi anlayacaksınız. İşte benim Doha seyahatim...
#Seyahat