Zuhal Topal'la Sofrada kazananı cuma akşamı belli oldu. Haftanın son günü yarışan Yonca Hanım'ın yemeklerinin tadına bakan kayınvalideler, yaptıkları puanlama ile 7 Şubat Zuhal Topal'la Sofrada kazananını belirledi. Bir hafta boyunca gelinlerin yemek konusunda hünerlerini gösterdiği Zuhal Topal'la Sofrada yarışmasında en fazla oyu alan bir isim para ödülünü kazandı. Peki, Zuhal Topal'la Sofrada birincisi kim oldu? İşte, 3-7 Şubat haftası Zuhal Topal'la Sofrada birincisi ve haftanın puan durumu.
#Zauhal Topalla Sofrada BirincisiHepimizin mutfaklarının vazgeçilmezi olan fırınlarda pişen her şeyin tadı bir başka güzel olur. Börekler, kekler, çeşit çeşit hamur işleri… Ama çoğu zaman pişirme süresini düşününce ilk tercihimizi fırından yana kullanmayız. Peki size fırında aynı anda 4 farklı tarifi pişirebileceğinizi söylesek?
#BoschNeli olduğu çok da mühim değil... Bazen kıymalısı süsler soframızı, bazen peynirlisi, bazen patateslisi, bazen ıspanaklısı... İçine ne koyarsak koyalım, nasıl pişirirsek pişirelim hepimiz onu günün her saati yemeyi çok seviyoruz! Ramazan yaklaşırken hem sahur hem iftar için hazırlayabileceğiniz, ailemin kadınlarından öğrendiğim birbirinden nefis börek tariflerini paylaşmak istedim. Özellikle tel kadayıflı böreği mutlaka yapın.
#BörekEkranların sevilen yarışması Gelinim Mutfakta şenlik böreği tarifi ile çay saatlerinize konuk oluyor. Hazır yufkadan kısa sürede hazırlayabileceğiniz şenlik böreği patatesli, kıymalı, peynirli ya da dilediğiniz iç harcıyla pişirilebiliyor. Peki, Gelinim Mutfakta şenlik böreği nasıl yapılır? İşte, şenlik böreği tarifi ve malzemeleri...
#Şenlik BöreğiÜlkemizin birçok yerinde, özellikle de sabahın erken saatlerinde buharı tüterek fırından çıkan kıymalı, peynirli, patatesli, otlu, ıspanaklı ve sade börekler mutfağımızın en sevilen lezzetlerinden. Milas’ın otlu böreğinden Antalya’nın serpmesine, Antakya’nın kaytazından Erzurum’un ketesine çeşitlerimiz saymakla bitmez. Ama benim için her şehrin, kasabanın kendine özel tarifiyle yaptığı suböreği, tüm böreklerin ecesidir...
#BörekÖnümüzdeki salı, ramazanın ilk günü. Bu ramazanı da pandemiye paralel yaşayacağız. Koronavirüse karşı bağışıklık sistemimizi sağlam tutmamız gerektiğini unutmamalı, oruç tutarken beslenme düzenimizi buna göre ayarlamalıyız. Özellikle gün boyu enerjimizin yüksek olması için sahurda iyi ve dengeli beslenmek önemli. Uzmanlardan sahur için menü tavsiyeleri ve sağlıklı beslenme tüyoları, şeflerden de besleyici, lezzetli ve pratik tariflerini istedik.
#Ramazan