Paylaş
Diğer taraftan, patatesleri soyup derin bir kaba rendeleyin. Rendelenmiş patatesi avuçlarınız arasına alıp sıkın. Soğanı yemeklik incecik doğrayıp patatesle karıştırın. Üzerine kıymayı ekleyip tuz ve karabiberi serptikten sonra elinizle iyice yoğurun.
Diğer taraftan, üçgen şeklindeki yufkaların uzun kenarına patatesli kıymalı iç harcından ikişer yemek kaşığı kadar koyun. Yufkaları sarıp rulo yapın ve ruloları kendi etrafında döndürün. (gül böreği veya salyangoz şeklinde börekler elde etmiş olmalısınız.)
Öte yandan, fırın tepsisini 3 çay kaşığı bitkisel margarinle ya da sıvı margarinle iyice yağlayın. Hazırladığınız börekleri aralıklı olarak tepsiye yerleştirin. Börekleri 5 dakika önceden 180 dereceye ve alt üst konuma ayarladığınız fırında üzerleri altın sarısı oluncaya kadar, 40-45 dakika pişirip çıkarın.
İsterseniz sıcakken üzerlerine sarmısaklı yoğurt gezdirip servise sunun.
Malzeme listesi
- 2 adet hazır yufka
- 1 çay bardağı sıvıyağ
İç malzemesi için;
- 2 adet orta boy patates
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 250 gr az yağlı dana kıyma
- 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Paylaş