Katılımcılar 24 saat boyunca denetim altında tutuluyor. Sadece yiyip içtikleri değil, televizyonda izledikleri programlar bile sonuçları etkilemesin diye kontrol ediliyor. Kan değerlerinden saç tellerine birçok detay her gün defalarca test ediliyor. Peki ABD'de yapılan bu araştırma bizim için neden önemli? İşte cevabı...
#Beslenme‘James Bond’ filminde görüp özendiğim Matera’ya gittim. Adeta zaman durmuş, Ortaçağ’a geri gidiyorsunuz. Burada hem çok iyi hem de fiyatları turistik olmayan bir lokanta bulduk: L’Abbondanza Lucana. Tarihi avlusuna kurulduk. Çok güzel bir meze ya da antipasti tabakları var. Kuru domatesle gelen fırında ısıtılmış ricotta peyniri nefis.
#MateraPazartesiden sonra tüm evlerde benzer şeyler konuşulacak. “Acıktım” diye eve koşan çocuklar için besleyici yani vitamini, proteini, lifi dengeli ve pratik yapılabilecek önerilerim var. Bizim evde çok sevilen nugget’tan karnabaharlı muffin’e hepsi hem leziz hem de çocukların bayılacağı tarifler…
#OkulŞimdilerde herkesin iki adım geriden baktığı kızartmalar ben küçükken soframızın vazgeçilmez bir parçasıydı. Patlıcan ve biber öğle yemeğine yakın kızartılır; üzerine domates, sarımsak, sirke ve şekerli sos dökülerek sıcak sıcak yenirdi. Uzun ince doğradığımız patatesleriyse pişirmeden önce buzlu suda bekletirdik. Patates kroket de bana yazı hatırlatan bir diğer kızartmadır. Bamyadan köfteye, mücverden böreğe ve balık-tavuğa yaz aylarında hangi kızartmayı nasıl yaptığımı anlattım.
#KızartmaHerkese merhaba sevgili dostlarım. Bu hafta patlıcanseverleri çok mutlu edecek bir tarifle geldim, üstelik galeta unu ve susamla buluşturduğum enfes bir versiyonu ile: susamlı patlıcan pane. Patlıcan, birçok yemek çeşidi çıkarılabilen, mutfaklarımızın olmazsa olmaz meyvelerindendir. Evet, meyve dedim, yanlış görmediniz.Patlıcanı çoğumuz sebze olarak kabullenmiş olsa da kesilip yakından incelendiğinde görülen, ete gömülü küçük tohumları patlıcanı meyve olarak niteler. Yani kısacası, çekirdekli ve tohumlu tüm besinler meyve sınıfında adlandırılır. Kızartmak, sotelemek, fırınlamak gibi farklı seçenekli yemeklere eşlik edebilen patlıcan, pek çok kültürde de oldukça sevilir. Cilt pigmentlerini geliştirmeye olan katkısı ve birden fazla içerdiği flavonoid ile de sahip olduğı antioksidan özellikler sayesinde beslenme uzmanları tarafından tüketimi sıkça tavsiye edilir. Fakat kendine özgü tadı nedeniyle patlıcanı bir de sevmeyen hatır sayılır kitlesivardır. Eğer onlardan biriyseniz, her yemeğin lezzetinin onu nasıl yaptığınıza ve hangi malzemeleri kullandığınıza bağlı olduğunu unutmayın. Bunun için de size pane yönteminden bahsetmek istedim.
#PatlıcanRamazan ayıyla birlikte sevdiklerine özel lezzetler sunmak isteyenler her gün iftar menülerini özenle oluşturuyor. "İftara ne pişirsem?, "Bugün ne pişirsem?" diye düşünenler için çorbadan tatlıya Ramazan'ın yirmi üçüncü gününe özel nefis bir menü hazırladık. İşte 5 Mayıs Çarşamba, Ramazan'ın 23. günü için iftar menüsü...
#RamazanFransa, en sürdürülebilir gıda sistemine sahip ülkelerin seçildiği “2017 Gıda Sürdürülebilirlik Endeksi’nin” (FSI) lideri oldu. Endekste yer alan 34 ülke, küresel GSYİH’nın yüzde 85’inden fazlasını ve küresel nüfusun üçte ikisini temsil ediyor. Küresel çapta üretilen tüm gıdanın üçte birinin israf edildiği günümüzde, Fransa özellikle gıda kaybı ve atık konusunda öncü oldu.
#Gıda İsrafıTürkiye'de Ramazan sofralarının baş köşesinde yer alan hurma, aslında tüketimi sadece bir ayla sınırlandırılamayacak kadar yararlı bir meyve. Hz. Muhammed'in en sevdiği, her gün muhakkak yediği gıdalardan biri olarak adı çok sayıda hadiste geçtiği için Müslümanlar için özellikle çok değerli olan hurmanın faydaları saymakla bitmiyor. İşte onlardan birkaçı...
#HurmaCeviz mutfağımızda hem tatlılara hem de tuzlulara lezzet katan, istendiğinde tek başına da yenebilen bir yemiştir. Görüntüsünün beyne benzemesi nedeniyle "beyin gıdası" olarak da anlandırılan cevizin zihni açtığına inanılır. Omega-3 yağ asitleri, iyot ve selenyum açısından zengin olan cevizin faydaları saymakla bitmez. İşte cevizin yararları arasında öne çıkanlar...
#CevizNe zaman kendimi ve kafamı bulutlu hissetsem, yorulsam, sıkılsam ve bıksam, başımı birkaç gün bile olsa dinleyecek, güzel denizlerde yüzecek, hafif rüzgârlara yelken açacak ve lezzetli yemekler yiyecek bir mekânım var. Burası benim için Türkiye’de ‘hengâme hayatın’ son bulduğu, bir nevi şifa bulduğum yer. Hastasıyım…
#SeyahatArjantin’in siyaset dünyası ne kadar pembe dizileri andırsa da, enflasyonu abartılı noktalara ulaşsa da başkentindeki sihirli çekicilik azalmıyor. Bu günlerde baharı karşılayan Buenos Aires’in şovu, yeniliği seven ruhu hiç değişmiyor. Restoranların, sanat merkezlerinin durmaksızın yenilenmesi Porteños’un (Buenos Aires’lilerin) hiç bitmeyen yaratıcılığının kanıtı.
#Buenos Aires Gezi RehberiAyvalık’ın tarihi Rum evleri, Arnavut kaldırımlı dar sokakları, butik pansiyonları, sahil restoranlarıyla tatilcilerin gönlünü fetheden Cunda Adası’na gitmek için artık yeni bir sebebiniz var: İstanbul’da 30 yıldır meyhanecilik yapan Ermeni asıllı Telemak Berberyan’ın “Boncuk” restoranı.
Bu yılbaşında lezzetli mi lezzetli yemekleri bir araya getirerek şahane bir sofra hazırlamaya ne dersiniz? Sizin için hazırladığımız yeni yıl menüsü ile sofralarınız şenlenecek. Yılbaşının olmazsa olmaz yemeği hindiden, ağzınızı tatlandıracak enfes kurabi
#Yeni Yıl