Paylaş
Püre derin bir kaseye aktarılıp üzerine un, 2 adet yumurta ve rendelenmiş kaşar peyniri ilave edilir. İncecik kıyılmış dereotu, tuz ve karabiber de eklenip yoğrulur.
Kuru nane, kuru fesleğen ve tozbiber de katılıp yoğrulmaya devam edilir.
Yoğrulan harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılır ve bu parçalardan büyük yuvarlak köfteler yapılır.
Köfteler önce galeta ununa, sonra yumurta akına bulanıp kızgın yağda önlü arkalı kızartılır.
Sosun hazırlanması için ılık su, ketçap ve salça küçük bir tencereye aktarılıp tuz ve karabiber serpiştirilir. Kısık ateşte, sık sık karıştırılarak kaynayıncaya kadar pişirilir.
Kaynayan sos ocaktan alınıp sıcak köftelerin üzerine gezdirilir ve sıcak sıcak servise sunulur. Soslu patates kroket et için çok uygun bir garnitürdür.
Not: Bazı patatesler haşlanırken çok su çeker bazıları da daha az su çeker. Bu da kroketin kıvamını etkiler. Bu yüzden patatesler 1 gün önceden haşlanıp buzdolabında bekletilir. Kullanılacağı zaman ezilip püre haline getirilir.
Malzeme listesi
* 3 adet orta boy patates
* 1,5 su bardağı un
* 2 adet yumurta
* 150 gr rendelenmiş taze kaşar peyniri
* Yarım demet dereotu
* 1 çay kaşığı kuru nane, kuru fesleğen
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
Kızartmak için;
* Yarım su bardağı galeta unu
* 1 adet yumurtanın akı
* Yarım su bardağı sıvıyağ
Sos için;
* 1 çay kaşığı tuz, karabiber
* 1 su bardağı ılık su
* 1 yemek kaşığı ketçap
* 5 çay kaşığı domates salçası
Paylaş