İşin Peşinde sayfası için bu hafta makarna fabrikasında çalıştım. Tonlarca buğdayın TIR’larla fabrikaya yanaşmasıyla başlayan üretim oldukça sıcak bir ortamda fırınlarla devam ediyor. Fırınların olduğu bölümde çalışmak insanı oldukça zorluyor. Özellikle pandemide artan makarna talebi ise fabrikalarda fazla mesaiye neden olmuş durumda. Ar-Ge’den sonra en önemli kısım ise paketleme. Zira büyük bölümü ihracata çalışan sektörde Japonya gibi alıcılar bir pakette problem görürse tüm siparişi iptal edebiliyor. O yüzden tüm paketler tek tek kontrol ediliyor.
#GazetehaberleriTürkiye'nin önde gelen süt ve peynir markalarından Moova, Koç Grubu şirketlerinden Tat Gıda'ya satıldı. Moova'da üretim ortak arayışlarının olumsuz sonuçlanması üzerine iki ay önce durdurulmuştu. Öte yandan Tat Gıda da geçtiğimiz günlerde Maret'i Namet'e satmış ve bu satış çok ses getirmişti.
#Koç HoldingLobby PR, halkla ilişkiler sektöründe tam 20 yıldır Türkiye’nin en önemli kuruluşlarına iletişim danışmanlığı hizmeti veriyor. Kurucusu Ünal Uzun ise sanattan spora, iş dünyasından sivil topluma kadar çok farklı alanlarda kurduğu kalıcı dostlukları, yardımseverliği, vefakar ve renkli kişiliği ile tanınıyor. Uzun ile hem kendi dünyasını hem de iletişim dünyasını konuştuk.
Tat, Sek, Maret ve Pastavilla markalarını bünyesinde barındıran Tat Konserve, 5 yıl içinde cirosunu ikiye katlayarak 1.5 milyar liraya ulaşmayı planlıyor. Tat Konserve’nin yeni Genel Müdürü Arzu Aslan Kesimer, günlük sütün pazardaki payını yüzde 5’ten yüzde 10’a çıkardıklarını söyledi.
TORTELLİNİ, tagliatelle, papardelle gibi İtalya’ya özgü lezzetlerin yanı sıra, patlıcanlı, biberli, kepekli, Tazmanya Canavarlı çeşitlerin de market raflarına taşınmasıyla birlikte, makarnada pazar 650 milyon TL’ye ulaştı. Tüketimde yaşanan bu hızlı artış, Türkiye’nin yeniden dünyanın en büyük beş makarna üreticisi ülkesinden biri konumuna gelmesini sağladı.
<B>YUKARIDAKİ</B> sözlerin sahibi <B>Yaşar</B> Holding’in CEO’su <B>Hasan Denizkurdu.<br><br></B>Geçen cuma günü İzmir, Kordon’da balığıyla ünlü Deniz Lokantası’ndaki sohbetin odak noktası <B>‘nano’ </B>meselesi...<br><br>Peki nedir bu <B>‘nano’?</B>
Bekar sofralarının vazgeçilmezi makarna, kolay ve basit bir yemek olma kimliğinden çok uzakta artık. Marketlerin makarna reyonlarını gezerken kendinizi İtalya’da zannedebilirsiniz. Yerli-yabancı markaların, penne’den fettucine’ye, tagliatelle’den tortellini’ye kadar, yeni yeni tanıştığımız onlarca çeşit makarnası, özel makarna sosları var piyasada.
Bir zamanlar sadece bağları, ağaçların kapattığı küçük evleriyle cennet gibi bir yerdi Koşuyolu. Son yıllarda apartman baskısı altında kaldı ama yine de o küçük, müstakil evleri ortadan kalkmadı. Tıpkı Avrupa yakasındaki Levent gibi bu küçük evler de bugünlerde birbirinden güzel kafeleri, lokantaları barındırıyor.