Makarna böreği

Güncelleme Tarihi:

Makarna böreği
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2012 12:30

Aşılmışın dışında bir börek tarifi bu!

Haberin Devamı

Malzemeler:

1 paket pastavilla kelebek makarnası
2 sb süt
4 yumurta
1 su bardağının 4/3′ü kadar sıvıyağ
3 yufka
300 gr. yağlı beyaz peynir
250 gr kaşar peynir
1 bağ maydanoz

Hazırlanması:

1 paket makarnayı haşlıyoruz ve haşanlandıktan sonra süzüyoruz.Beyaz peynirin içine 1 bağ maydanoz ve rendelenmiş kaşar ilave edip, harmanlıyoruz. Süt, yumurtanın beyazı , sıvıyağ biraz tuz karıştırılıyor.Fırın tepsisi yağlanır ve 1 tane yufka tepsiden taşacak şekilde koyulur.

Haşlanmış makarnanın yarısı yufkanın üzerine dökülür. Hazırlanan süt karışımının 3/1′i makarnanın üstüne dökülür. 2. yufkayı tepsinin içine taşmayacak şekilde büzerek yerleştiririz. Kalan makarnanın tamamıda 2.katın üstüne konulur. Aynı şekilde hazırlanan süt karışımından makarnanın üstüne koyulur.

Haberin Devamı

Son 3. yufkayıda tepsiden taşmayacak şekilde büzerek koyarız. Süt karışımını tekrar üstünden gezdirdikten sonra, yanlardan taşan yufkayı tepsinin üstüne doğru kapatılır. Son kalan süt karışımı son katın üstüne dökülür. Kalan 4 yumurta sarısı karıştırıldıktan sonra yufkanın üstüne sürülür. Küçük küçük tereyağ parçaları üstüne koyulur ve 2 saat dışarıda bekletilir. Sonra fırına verilerel 180 derecede pişirilir.

Nohutlu ekmek tarifi için tıklayınız!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!