Organ nakli, vücutta görevini yapamayan organın yerine canlı bir verici ya da kadavradan alınan sağlam organın nakledilmesi işlemi olarak tanımlanıyor. Pankreas nakli de en çok araştırılan organ nakli türleri arasında yer alıyor. Peki, pankreas nakli nedir?
#Pankreas Nakli Nedir?Kalp, karaciğer ve akciğer yetmezliği gibi hastalıkların tedavisi yalnızca organ ve doku nakliyle mümkün… Organ ve Doku Bağışı Haftası vesilesiyle konuştuğumuz uzmanlar ülkemizde pandeminin de olumsuz etkilediği bağış oranlarının azlığına dikkat çekip “Bir kişi organlarını bağışlayarak birçok insana yaşama şansı verebilir” diyerek çağrıda bulunuyor.
#Melis Yılmazİnsanlar için 150 yaşına kadar yaşamak artık bir hayal olmaktan çıkıyor. ABD’li ünlü kardiyolog Prof. Dr. Ernst von Schwarz uzun yaşamın kök hücre tedavileriyle mümkün olabileceğini söylüyor. Üstelik Schwartz, bu tedaviyle 100 yaşını geçen insanların yatağa bağımlı kalmayacağını, sosyal hayata ve iş hayatına katılabilen, yaşam kalitesi yüksek aktif bireyler olacağını iddia ediyor. Halihazırda bazı hastalıklara karşı kök hücre tedavileriyle 150 yaşına kadar yaşamak mümkün olabilir mi? Mevcut uygulamalar içinde kök hücre tedavisinin başarı oranı nedir? En çok hangi alanlarda bu yöntem kullanılıyor? Uzmanlarla tüm bu sorulara cevap aradık.
#SağlıkAğızda tükürük bezleri ile pankreas tarafından üretilen amilaz enzimi, insanlarda sindirim sisteminin önemli bir parçasıdır. Dolayısı ile “amilaz nedir?” ve “Amilazın normal aralığı nedir?” gibi soruların cevapları ayrıntılı bir şekilde araştırıp, sizler için derlenmiştir.
#Amilaz Enzimi NedirSistinozis ya da sistinoz, genellikle bebeklerde ve çocuklarda genç yaşta ortaya çıkan nadir bir hastalıktır. Yaşam boyu süren bir durumdur, ancak sistinozis mevcut tedaviler, hastalığı olan kişilerin daha uzun yaşamasına olanak sağlamıştır. Peki, sistinozis hastalığı belirtileri nelerdir? İşte, sistinozis hastalalığı tedavisi ve merak edilenler...
#SistinozisDiyabet, günümüzde pek çok kişinin şikayetçi olduğu bir hastalıktır. Diyabet belirtileri erken ortaya çıkmaya başlasa da bazen kişinin semptomları tanıması biraz zaman alır. Peki, Tip 1 Diyabet nedir, belirtileri ve tedavisi nasıl yapılmaktadır? İşte, merak edilen tüm detaylar.
Daha çok Akdeniz ülkelerinde rastlanan Akdeniz anemisi, Akdeniz Bölgesi’nde yerleşik genetik bir problem olarak görülüyor. Yaygın olarak rastlanılan Akdeniz anemisi taşıyıcıları, hastalık genlerini çocuklarına da geçirebiliyor. Peki, Akdeniz anemisi nedir, nasıl anlaşılır? İşte Akdeniz anemisi ile ilgili bazı bilgiler.
#Akdeniz AnemisiBaşka insanların hayatlarını kurtarabilmek için organ bağışı yapmak çok önemlidir. Vücudumuzdaki birçok farklı organ günümüzde organ nakli için kullanılabilmektedir. Şimdi organ bağışını ele alacağız ve ne olduğunu öğrenerek önemini inceleyeceğiz. İşte 6. sınıf fen bilgisi organ bağışı konu anlatımı.
#6. Sınıf Fen Bilgisi Organ Bağışı Konu Anlatımıİşte 45. Yarım Kalan Hayatlarla karşınızdayım. Yine müthiş bir doktor. Memorial Ataşehir Hastanesi Organ Nakli Merkezi Başkanı Profesör Yalçın Polat. Merkez, üçbuçuk yıl önce kuruldu. Kurulduğundan beri İstanbul’da en çok organ nakli yapan yer. Başarı oranları dünya standartlarının üzerinde. Bugüne kadar 342 karaciğer nakli ve 123 böbrek nakli gerçekleştirdi. 2014’te organ nakli sayılarında, İstanbul birincisi oldu. Bu yıl ilk verilere göre, Türkiye ikincisi konumunda. Özel hastaneler arasında da birinci sırada. Başında da yaptığı işe inanılmaz tutkuyla bağlı olan biri var…
Muğla'nın Marmaris İlçesi’nde, ağır böbrek reflüsü ve kistik fibrozis hastası 3 yaşındaki Selinsu Baş’ın ameliyatı için ailesi, 15 bin lira arıyor. Şuan için bir böbreği çalışmayan minik Selinsu, ameliyat olmazsa birçok organının daha işlevini yitireceği belirtildi.
#Marmaris