Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinde 23 ili kapsayan Cazibe Merkezleri Programının uygulanmasına ilişkin usul ve esaslar belirlendi. Kredilendirilecek yatırımın asgari yüzde 30'unun öz kaynaklardan karşılanması zorunlu olacak
#Cazibe Merkezleri ProgramıTürkiye’nin yurt dışında en çok katılımcı şirketle temsil edildiği fuarlardan biri olan Heimtekstil’de, ürünlerin tanıtan 2 bin 866 şirketten 211’i Türkiye’den... Fuardaki Türk şirketleri, kaliteli, dayanıklı ve hijyenik özelliğe sahip ürünleriyle dikkati çekiyor.
#Heimtekstil Fuarı 2016Bilici Ailesi, Adana’nın en köklü ailelerinden biri. Ceyhan ilçesinde dede Süleyman Bilici’nin manifatura dükkanı ile başlayan yatırımlar bugün Adana’da 1250 kişilik istihdam yaratacak büyüklüğe ulaşmış. Çok yakın bir zamanda borsaya gelecek olan Bilici Ailesi'nin bu başarısının altında ise baba ile oğlu arasındaki tatlı rekabetin payı çok büyük.
Sanko Holding, İtalyanlar ile üçüncü işbirliğini Riello ile yaptı. Sanko’nun ısıtma-soğutma ve havalandırma sektöründeki kuruluşu Airfel, nisan ayından itibaren İtalyan Riello kombilerini Türkiye pazarına sunacak. Riello Yönetim Kurulu Başkanı Ettore Riello, "Karşımızda Çin gerçeği var. İlk kez yurtdışında kendi markamızı başka bir markayla kullanacağız" dedi.
Türkiye’den İtalya’ya ilk hazır giyim üretimini gerçekleştiren, şu anda da Replay, Valentino, Dolge & Gabbana ve Ferre için üretim yaptıran Piero Balleri "İlk kez İtalyan malları İtalya dışında, 1980’de benim öncülüğümde üretildi. Bana neden Çin’e gitmiyorsun diyorlar. Nasıl giderim, burası ikinci vatanım" diyor.
İsrailli Polgat Textiles’in geçen yıl el değiştirmesinin ardından, firmanın Türk firması Güney Sanayi ile 2001 yılında ortak kurduğu Güney Polgat’taki ortaklığı da sona erdi. İsrailli şirketin yeni sahibi Silverboim, Güney Polgat’taki yüzde 51 hissesini Başer Grubu’na devrederek, ortaklıktan çekildi.
Kendisi için ‘TBMM’nin en çalışkan vekillerinden’ biri diyebiliriz. Geçen sekiz yıldaki karnesi şöyle; 10 binin üzerinde soru önergesi, 518 kanun teklifi, 552 Meclis araştırması ve binden fazla basın toplantısı… Asıl faaliyet alanı ve en mutlu olduğu yerse kırsal. Tarım konuşurken yüzü gülüyor, gözleri parlıyor. Bir ‘köy çocuğu’ olarak büyümüş, her bölgenin ürününü coğrafi adıyla biliyor. Lakabı: ‘Çiftçi Baba!’ CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer ile eski albümleri karıştırdık…
#Ömer Fethi GürerYeşil sahalarla futbolcu olarak tanıştı. Henüz 20’li yaşlarında ikinci lig takımlarında başladığı antrenörlük kariyeri ise 2000’li yıllardan itibaren Türkiye’nin büyük kulüplerinde devam etti. Geçen beş aydır da Birinci Lig’in yeni takımlarından Amedspor’un teknik direktörüydü… Ersun Yanal işine olan tutkusunu, “Futbol oynamak güzeldi ama bana haz vermedi, yönetmenin tatmini daha fazlaydı. 17 yaşımdan itibaren antrenör olmak istedim. Aşk denilen şey kimyasal tutulummuş. Benim de antrenörlük kimyam varmış demek; antrenörlük aurası” diye anlatıyor...
#Ersun YanalAnılar biriktirdiğine inandığı eşyayı örümcek ağını andırır şekilde ipliklerle devasa yapılara sarıyor ve bu sayede hafıza ve bilinç kavramlarını tartışmaya açıyor. Günümüzün en dikkat çekici çağdaş sanatçılarından biri olan Chiharu Shiota 6 Eylül Cuma günü solo sergisiyle İstanbul’a geliyor.
#Chiharu ShiotaCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis'te katıldığı kamu ve özel sektör yatırımları toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu. İstanbul Boğazı'ndaki kaçak yapıya tepki gösteren Erdoğan, İBB'yi hedef alarak "Yıllarca çevre üzerinden bize ders vermeye kalkıp şimdi İstanbul'un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Belediyeleri 3 ayda hısım akraba çiftliğine çevirdiler. Meydanlara söz verdikleri halde binlerce belediye işçisini kapı dışarı ettiler." dedi. Erdoğan, terörle mücadeledeki başarıyı da hatırlatıp "Eski Türkiye artık tamamen geride kaldı. İnsanımızın kökeninden, dilinden dolayı ötekileştirildiği günler geride kaldı. Terör sopası ile siyasetin dizayn edildiği, ülkemize istikamet çizildiği günler geride kaldı." ifadelerini kullandı.
#Recep Tayyip ErdoğanTürkiye’de iplik sanayisinin kalbi olan Kahramanmaraş’ta usta sıkıntısı yaşanıyor. Şehir depremin ardından büyük bir insan kaynağı kaybı yaşadı. Göçlerin etkilediği fabrikaları, global resesyon da vurunca kapasiteler küçüldü. Özellikle iplik fabrikası olanlar üretim hafızasını korumak için ayakta kalmaya çalışırken bölgeki iplik ustalarının Bursa ve Denizli gibi kentlerin yanı sıra Türkmenistan gibi ülkelere gittiği belirtiliyor. Sanayici ise kalıcı konutlar tamamlanınca sorunun ortadan kalkacağı görüşünde.
#Kahramanmaraş