Paket Servis haberleri sayfasında Paket Servis hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3527 Paket Servis haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Pandemiyle birlikte artan paket servis talebi mevcut moto kuryeler ve kendi işini kurmak isteyen gençlerin dahil olduğu “esnaf kurye” modelini yaygınlaştırdı. Sadece İstanbul’da sayıları 350 bin adedi aşan esnaf kuryeliğe başlamak için önce iyi bir motosiklet almak gerekiyor. Paket başına 65-70 TL’nin verildiği sistemde günde 12 saat çalışan kuryenin aylık brüt geliri 50 ila 55 bin TL’yi bulabiliyor. Ancak çalışma koşulları oldukça zor.
#KuryeDeloitte, Türkiye’de yemek hizmetlerinin en büyük parçasını oluşturan full servis gündelik zincir restoranları incelediği ‘Türkiye Yemek Hizmeti Pazarı’ raporunu açıkladı. Rapora göre 2023’te 415 milyar TL’lik büyüklüğe ulaşması öngörülen Türkiye’deki yemek hizmetleri pazarının önümüzdeki üç yılda yüzde 86 büyümesi bekleniyor.
#Paket ServisYoğun kar yağışı nedeniyle trafikteki tehlikeyi azaltmak için valilikten açıklama gelmeye devam ediyor. En çok tehlikede olanlardan motokuryeler ve scooter'lara işte İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'dan gelen açıklama...
#MotokuryeParadokslarla dolu bir yıldı 2021. Önümüzü görmenin hayli zorlaştığı koşullarda yeni yılın trendleri de çok kesin çizgilerle belirlenemiyor. Paket servisteki gelişimden İtalyan mutfağı sevdasına, kalifiye eleman sıkıntısından dikey tarıma 2021’in değerlendirmesini beraber yapalım...
#GastronomiTÜRKİYE’nin birçok ilinde kontrollü normalleşme döneminde restoranlar müşterilerini kabul etmeye başlarken, Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı tabloya göre kırmızı kategoride yer alan Konya'daki restoranlar paket servise devam etti.
#KonyaMasalarını belirsiz bir süre için kaldıran restoranların çoğu paket veya al-götür servise geçti. Sevdiklerimizle buluşup sohbet ettiğimiz, müdavimi olduğumuz mekânların lezzetlerini artık evimizde deneyimleyebiliyoruz. Özlediğimiz restoranların mezeleriyle bir çilingir sofrası kurabilir, hatta kokteyllerini bile sipariş verebiliriz...
#GazetehaberleriYılbaşı gecesi müdavimi olduğumuz mekânlara gidemesek de onlar hazırladıkları menülerle bizim kapımıza kadar geliyor. Bu yıl salgın nedeniyle restoranların çoğu paket servis veya gel-al uygulamasına geçti. Başarılı şeflerin hazırladıkları menüler bize o mekânlara ışınlanmışız gibi hissettirebilir. İşte birkaç örnek...
#GazetehaberleriTüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınının en büyük darbeyi vurduğu sektörlerin başında yeme-içme sektörü geliyor. Sektör, karantinalar ve uzun dönemli kısıtlamalar nedeniyle zor günler geçiriyor. Aynı dönemde tüketicilerin paket servis alışkanlıkları da giderek artıyor. İşte bu noktada harekete geçen GetirYemek uygulaması, paket servis sisteminin yaygınlaşmasını desteklemek adına komisyonları kaldırdığını duyurdu.
#GazetehaberleriYeme-içme mekânlarının bu yıl ikinci kez ve süresi belirsiz olarak kapanması birçok kişiyi işsiz bıraktı. Bazı işletmeler paket servise döndü ama sektörün belkemiği olan garsonlar çaresiz. Aralarında yaşadığı şehri terk etmek üzere olanlar da var, garsonluktan kuryeliğe geçip idare etmeye çalışanlar da...
#GazetehaberleriYeni kısıtlamalar çerçevesinde restoranlar müşterilerine bir süre içeride hizmet veremeyecek. Ama müdavimi olduğunuz mekânların lezzetlerinden ayrı kalmanıza gerek yok. Lüks restoranların bile birçoğu kepenk indirmemek için paket servise geçti. Jürimiz üç büyük şehirde, farklı fiyat skalalarından paket servis yapan 30 mekân seçti.
#GazetehaberleriCovid-19 salgınının yoğunlaştığı bugünlerde tedbiri elden bırakmamaya ve güvenliğimizi, sağlığımızı korumaya devam ediyoruz. Bu kapsamda sizler için birbirinden leziz yemekler pişiren ve paket servisiyle öne çıkan restoranları listeledik...
#Paket Servisİstanbul Esenler’de 65 yaş ve üzerindekilerin sokağa çıkmasının 10-13.00 saatleri ile 20 yaş ve altındakilerin dışarı çıkabilecekleri 13.00-16.00 saatleri arasında çocuklar, gençler ve yaşlıların tedbirlere uyup uymadıkları kontrol edildi. Ayrıca, zabıta ekipleri restoran ve kafeleri gezerek paket ile gel-al servise geçip geçmediklerini denetledi.
#İstanbulPandemiyle birlikte artan paket servis talebi mevcut moto kuryeler ve kendi işini kurmak isteyen gençlerin dahil olduğu “esnaf kurye” modelini yaygınlaştırdı. Sadece İstanbul’da sayıları 350 bin adedi aşan esnaf kuryeliğe başlamak için önce iyi bir motosiklet almak gerekiyor. Paket başına 65-70 TL’nin verildiği sistemde günde 12 saat çalışan kuryenin aylık brüt geliri 50 ila 55 bin TL’yi bulabiliyor. Ancak çalışma koşulları oldukça zor.
#KuryeTürkiye’de restoran işletmenin birçok zorluğu var. Yüksek kiralar, gıda fiyatlarındaki dalgalanmalar, kalifiye personel yönetimi ve paket servis maliyetleri... Tüm bu zorluklara rağmen ayakta kalmaya çalışan restoranları aslında desteklemek gerekirken linç etmek ne kadar adil?
#RestoranYemeksepeti uygulamasına giriş yapmaya çalışan kullanıcılar bazı hatalar ile karşılaşıyor. İnternet bağlantılarını kontrol eden kullanıcılar, hatanın çözümüne ilişkin araştırmalarına hız verdi. Online paket servis sisteminin uygulandığı Yemeksepeti’yle işyerlerine veya evlere yemek teslimatı gerçekleştiriliyor. Yeni sipariş oluşturmaya çalışan kullanıcılar hata sonrası son gelişmeleri yakından takip ediyor. Günde ortalama 600 binden fazla sipariş aldığı bilinen Yemeksepeti telefonların mobil marketlerinden indiriliyor. Peki Son dakika Yemeksepeti çöktü mü, neden açılmıyor? İşte, Yemeksepeti'yle ilgili son durum….
#Yemeksepeti Çöktü MüAdana’da restoranın paket servisi için kullandığı elektrikli bisikleti, gidon kilidini kırıp sürükleyerek çalan Recep Y. (28), güvenlik kamerası görüntülerinden yakalandı. İfadesinde, “Çalıştığım iş yeri, evime oldukça uzak. Her gün yürüyerek gitmek zorunda kalıyordum. İşe gidip gelmek için çaldımö diyen Recep Y., tutuklandı.
#AdanaAdana’da restoranın paket servisi için kullandığı elektrikli bisikleti, gidon kilidini kırıp sürükleyerek çalan Recep Y. (28), güvenlik kamerası görüntülerinden yakalandı. İfadesinde, “Çalıştığım iş yeri, evime oldukça uzak. Her gün yürüyerek gitmek zorunda kalıyordum. İşe gidip gelmek için çaldımö diyen Recep Y., tutuklandı.
#AdanaHazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in oluşturduğu sosyal medya timi vatandaşların gündeme getirdiği iddialarla ilgili hemen harekete geçiyor. Hem fahiş fiyat hem de hileli KDV için müfettişler son 10 günde ilgili firmalara giderek anında denetim yaptı. Bazı vatandaşların şikâyetleri doğrudan Şimşek’e ulaştırılıyor.
#Sosyal Medyaİstanbul Bahçeşehir’deki “Gölet” her gün daha da renkleniyor. Yeni açılan kaliteli mekanlara her gün bir yenisi ekleniyor. Ben de bu hafta buranın öne çıkan 3 yerini yazmak istedim. İlk girdiğim mekan lezzetine hayran kaldığım Alazz restoran. Abartmıyorum, İstanbul’da böylesi bir yeri az bulursunuz. Bolulu şef Ahmet Karaman ile Elazığlı Fatih Kişman’ın bu mekanına bayıldım dostlar. Bir diğeri ise değişik konseptiyle Ot Cafe için Gölet’in en farklı konsepti diyebilirim. Son olarak ise ucuz fiyat politikasıyla hizmet veren Harun Yıldırım’ın işlettiği Enbey döner.
#Bahçeşehir Göletİstanbul’un en kuzey ilçesindeydim bu hafta. Hani bir çoğumuzun hayalini kurduğu, en azından benim “Keşke şurada bir evim olsa, gecekonduya da razıyım” dediğim, ihtişamlı yalıların sıralandığı, Boğaz’ın en güzel seyredildiği Sarıyer’deydim. Ben buraya bayılıyorum. Sarıyer’de vakit geçirirken kendimi daha mutlu hissediyorum. Hala mahalle kültürü var burada. Birbirine gülen, selam veren, şık giyimli ve kibar insanlarla dolu bu ilçe. Kalite bir tık ötede. Tabi bu kalite mekanlara da yansıyor. İşte onlardan üçü…
#SarıyerDöner milli yiyeceğimiz. Eskiden ayak üstü yer apar topar devam ederdik. Ancak şimdilerde döner restoranları peş peşe açılmaya başladı. Hatta bir çok Avrupa ülkesinin başkentinde artık sadece döner satan lüks mekanlara rastlamanız mümkün. Dönerde en önemli özellik elbette eti. Marine edeni var etmeyeni var. Odunda pişeni var, kömürde, doğalgazlı pişeni de. Benim için en önemlisi meşe odunuyla pişmesi. O odunun kokusu, isi dönere sinmeli. Anadolu yakasında bu işi iyi yapan, yediğinizde keyif alacağınızı iki mekandan bahsetmek istiyorum sizlere...
#DönerAdana’nın milli yemeği şırdan kebaptan sonra en çok tercih edilen bir lezzet. Adana’nın yöresel nitelikteki yiyeceği olarak kabul edilmektedir. O kadar çok sevilir ki, bir çok yerde hemen hemen her sokak başında bir şırdancıya rastlamak mümkün. Bu lezzetin popülaritesi artık İstanbul’da da günden güne artıyor. Bir çok yerde şırdancı dükkanları açılmaya başladı. Bu mekanlarda şırdanla beraber, adana yöresine özel sakatatlar, çorbalar, kokoreç ve midyeler satışa sunuluyor. “Peki, şırdan nedir?” diye soracak olursanız, şöyle açıklayayım...
#ŞIRDANBu hafta Eminönü’ndeydim. Biri Sirkeci’de olmak üzere 3 mekanda köftelerin tadına baktım. Üçü de birbirinden farklı köfteler. Şimdiden söyleyeyim. Sadece birini beğendim. Yazıma geçmeden önce ise bir konuya açıklık getireyim. Bazı okuyucularım ve mekan sahipleri bana serzenişte bulunuyorlar, beğenmediğimi yazıyorum diye. Beni bilen bilir. Bir kaç mekanda yemeğin görüntüsünden ya da tadına baktıktan sonra beğenmezsem bırakıyorum. Bunu da hem instagram hesabımdan hem de buradan sizlere anlatıyorum. Kızmaca gücenmece yok. Bu yazımda da maalesef 2 köfteciyi eleştireceğim.
#Sertaç VirancıkGeçtiğimiz haftalarda sizlere Anadolu yakasında en lezzetli döneri yiyebileceğiniz mekanlardan bahsetmiştim. Yine sizlerden gelen mail ve mesajlar üzerine bu hafta Ümraniye’deki en kaliteli dönercileri araştırdım. Ramazanda mekanların kapalı olması nedeniyle ziyaretlerimi mecburen arttırdım. 7-8 tane dönerciye girdim. Bunlardan en beğendim 3’ünü sizler için yazdım...
#Dönerciİstanbul’un son yıllarda parlayan yıldızı Beylikdüzü’nde bir çok kaliteli mekan var. Gün geçtikçe kendi içinde küçük bir İstanbul olma yolunda ilerleyen Beylikdüzü’nde farklarıyla öne çıkan 3 mekanı size aktaracağım. Bunların birincisi Phuket Garden. Mekan buram buram kalite kokuyor. Mimarisi ve yemekleri fark yaratıyor. En beğendiğim yer burası oldu… Bir diğeri By Hazzet Kavurma. Eti, yemekleri bambaşka. Ucuz fiyat politikasıyla diğer mekanlardan bir adım önde. Son olarak ise bir çok kişinin “Cami Altı” şubesi olarak bildiği Enbey Döner. Özellikle yaz günlerinde 1 tonun üzerinde döner satıldığını biliyor muydunuz?
#BeylikdüzüŞirketler için önemli bütçe avantajları sağlayan ve çalışanlar için de önemli bir motivasyon kaynağı olan yemek kartını daha yakından tanımak ister misiniz? İşte yemek kartı hakkında merak ettiğiniz her şey…
#Sponsorlu İçerikTabii ki Türkiye’deyiz ve yarın ne olacağını bilemediğimiz bir dönem yaşıyoruz. Ancak genel olarak sürdürülebilirlik, teknoloji, deneyim odaklı yaklaşımlar ve sağlık bilinci gibi temel faktörlerin ön planda olması benim bu seneki trend tahminlerim. Bakalım kaçı tutacak...
#SOMER SİVRİOĞLUStabucks çalışma saatleri, dünyaca ünlü kahve zincirini ziyaret etmek isteyen vatandaşların gündemini meşgul ediyor. Starbucks saat kaçta açılıyor ve saat kaçta kapanıyor sorusuna alacakları yanıta göre ünü kahve zincirini ziyaret edecek olan vatandaşlar, internet üzerinden detayları sorguluyor. Peki, Starbucks saat kaçta kapanıyor ve saat kaçta açılıyor? İşte, 2024 Starbucks çalışma saatleri
#StarbucksAnkara Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Aztekin, son zamanlarda başkentte döner ustası bulmakta güçlük çektiklerini belirterek, “Herkes döner servisini bırakıp motosikletli kuryeliğe yöneldi. Önceden döner ustası olup, sonrasında kurye olanlar bile var” dedi.
#Ankara Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet AztekinMarina doluluk oranlarının yüzde 100’e ulaştığını ve 2023 ile 2024 arasında TL bazında 3 kat fiyat artışı olduğunu belirten YATED Başkanı Murat Bekiroğlu, “7-8 metre tekneyi orta segmente satıyoruz, 200-250 bin liraya tekneler var. Ama marina yıllık bağlama ücretleri 70-80 bin lira tutuyor. Tekne sahipleri bir araya gelip balıkçı barınaklarına ödeme yapıp, orada bir görevli çalıştırmaya başladı” dedi.
#MarinaYeni yılda bitki temelli beslenme yine yükselişte olacak. Alkolsüz içki eşleşmelerini daha sık göreceğiz. Restoranlar karbon ayak izini ve atıkları azaltacak çözümlerini çoğaltmaya devam edecek. Beyaz çikolatanın hızla yükselen pazar payı daha da artacak. Arpa kahvesi, mantar çayı gibi temiz kafeinlerin sayısı çoğalacak. 2024’ün gümbür gümbür gelen trendlerine birlikte bakalım...
#GastronomiDöner benim şahsi meselem. Ama sadece benim değil, Almanların bile şahsi meselesi artık. Bu ülkede sosisi, hamburgeri dahi solladı. Türkiye’nin en ünlü şeflerine ve gurmelerine, “Yabancı bir misafirinize İstanbul’da döner yedirecek olsanız nereye götürürdünüz” diye sordum, şehrin en iyi dönercileri ortaya çıktı. İki tane de ben ekledim... Eğer döner seviyorsanız ve bunları tatmadıysanız İstanbul’da yaşamıyorsunuz demektir.
#Savaş ÖzbeyBulut mutfak konseptinde paket servis hizmeti verecek olan CarrefourSA, gelecek yıl bu alana 80 milyon TL’lik yatırım yapmayı planlıyor. İlk mutfağı İstanbul’da açtıklarını söyleyen CarrefourSA CEO’su Kutay Kartallıoğlu ilerleyen dönemde Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya’yı da hedeflediklerini belirtti.
#Bulut17 yaşındaki bir gencin polis tarafından vurulması ile başlayan isyan ülkenin dört bir yanını sararken, Nahel'in düzenlenen cenaze töreninin ardından toprağa verildi. Cenaze töreninde insanların gergin olduğu gözlemlenirken, Nahel'in vurulduğu anın görüntüleri sosyal medyada infiale neden oldu. Fransa Cumhurbaşkanı Macron, ülkede patlak veren olaylar nedeniyle 2-4 Temmuz'da Almanya'ya yapacağı ziyareti erteledi. Ülkeyi saran olaylar gece de devam etti. CNN Türk ekibi çatışmaların merkezinden son durumu aktardı.
#FransaHiçbir hayvansal gıda kullanmadan, tantuni ve burger gibi çok sevilen sokak lezzetleri pişirmek mümkün. Menüsü yenilenen restoranım Limonita’daki tabaklardan esinlenerek evde kendinize doyurucu yemekler yapabilirsiniz. Hemen her ürünün bitkisel alternatifini hazırlamak sandığınızdan çok daha kolay.
#RestoranYeme-içme severler, Sara Tabrizi adını 10 yıl önce kurucu şefi olduğu, bugün İstanbul’un önde gelen restoranları arasında olan Aheste’den hiç kuşkum yok biliyordur. Sara, genç bir ekibe teslim ettiği restoranın ortaklığından 2 yıl önce ayrılmış, Yan Mutfak ve Mutfaklarca adıyla online paket servis ve catering’e yoğunlaşmıştı.
#Müge AkgünUrfa, Adana ve Antep kebapları arasındaki fark ne? Lahmacunun bir standardı var mıdır? Baklavanın âlâsı fıstıklı mıdır yoksa cevizli mi? Ocakbaşındaki bir ustanın ‘ustalık mahareti’ nereden anlaşılır? Geleneksel tariflere ‘modern dokunuş’lar yapmak makbul müdür? Aydın Boysan’ın ona taktığı lakabıyla ‘kebap profesörü’ Arif Develi ile buluştuk. Hem bu soruların yanıtlarını aldık hem de eski albümleri karıştırdık. Babası Arif Develi tarafından 1912’de ufacık bir dükkânda kurulan Develi restoranları bu yıl 111. yaşını kutluyor...
#Urfa