Patiswiss markasının ürettiği çikolatanın küflü çıktığına dair paylaşım yapan bir tüketiciye, Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun verdiği yanıt tepki çekti. "Karşında biz ve dev Migros var" ifadelerini kullanan Tunaoğlu, daha sonra paylaşımını sildi. Tunaoğlu'na tepkilerin büyümesinin ardından Migros, Patiswiss ürünlerini mobil uygulamasından kaldırdı. Öte yandan sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan Patiswiss CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, markasının Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa ettiğini bildirdi.
#PatiswissMilliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, 'Aramızdan devşirdikleri ile karşımıza geçtiler başarılı olmadılar. İhanetle yolumuzu kesmeye çalıştılar.' dedi. Bahçeli CHP'ye tepki gösterirken, 'Demlenmiş CHP Türkiye'den kopmuştur. CHP kısık ateş altında, gizli pazarlıklar sarmalında, sandık ittifakı kisvesiyle DEM'in yani PKK'nın çekim alanına girmiştir. Kılıçdaroğlu'nun ahı tutacak.' ifadelerini kullandı.
#MHPFiiller bir cümlenin ana damarıdır. Türkçede kurulan cümle yapılarına baktığımızda özne+yüklem kalıbının her zaman olduğunu görmekteyiz. Bilindiği gibi Türkçede özne en başta fiil de en sonda kullanılmaktadır. Elbette ki aralara nesne, zamir, sıfat gibi cümleyi tamamlayan kelimeler de gelmektedir. İngilizce cümle yapısında da fiiller konusu çekimli halleriyle ayrı bir başlık altında öğretilmektedir. Fiillerin çekimli hale getirilmesi fiilin kullanılacağı zamana bağlı olarak değişmektedir. Fiillerin çekimli hallerini bizlere bu fiillerin ikinci ve üçüncü hallerini göstermektedir. Hurt fiilinin ikinci ve üçüncü hali nedir, hurt fiilinin ikinci ve üçüncü zaman halleriyle örnek cümleler nasıldır sorularını detaylı olarak derledik.
Özne ve yüklem uyumsuzluğu cümlenin öğeleri bakımından büyük bir öneme sahiptir. Eğer bu cümle içerisinde gerçekleşmezse o vakit okunuş bakımından cümle bozuk bir etki yaratır. Peki özne yüklem uyumu ve uyumsuzluğu nedir tüm detayları ile derledik.
#EğitimÖzne yüklem ilişkisi son derece büyük öneme sahip olan dilbilgisi konuları arasında kendisine yer bulmaktadır. Bu anlamda konu hakkında bilgi sahip olunması, dilbilgisine hakim olmak noktasında en önemli unsurlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Sizin için çok sık araştırılmakta olan özne yüklem ilişkisi nedir örnekleri ile konu anlatımı konusunu derledik.
#EğitimFiiller yapılarına, çatılarına ve aldığı eklere göre birçok türe ayrılır. Örneğin nesnesi olan fiillere geçişli (Bırakmak, Tutmak, Götürmek, Görmek), nesne almayan fiillere ise geçişsiz (ağlamak, bakmak, susmak) denir. Özne tarafından gerçekleştirilen eylemler ise etken fiil olarak adlandırılır. Dönüşlü fiil nedir ve ekleri nelerdir? Sizin için örnek cümlelerle detaylı bir şekilde derledik.
#EğitimFiillerde çatılar, eylemin özne ve nesneyle etkileşimine göre ikiye ayrılır. Özne - yüklem etkileşimine göre fiiller dört ana başlıkta toplanır. 1- Etken fiiller (yapmak, etmek, bulmak) 2- Edilgen Filler (Yapılmak, katılmak, sunulmak) 3- Dönüşlü fiiller (gücenmek, darılmak, kırılmak 4- İşteş Fiiller (Çatışmak, Kavuşmak, Buluşmak). Fiil çatısı konusunu örnek cümlelerle detaylı olarak derledik.
#EğitimDilimize 15. yüzyılda giren öge kelimesi, öz Türkçeye ait olan bir kelimedir. Örneğin, özne, yüklem, nesne ve dolaylı tümler gibi cümlenin ögelerini oluşturur. Bu kelimenin yazılışı da genellikle pek çok kişi tarafından karıştırılır. Kelimenin doğru yazılışını öğrenmek için de TDK sözlüğüne başvurulabilir. Öge nasıl yazılır tüm detayları ile sizler için derledik
#Öge Nasıl Yazılır?Gündelik konuşma dilinde oldukça büyük öneme sahip tenslerden birisi simple present’tir. Herkes tarafından bilinen durumları ifade etmek, gelecekte yapılması planlanan olayları anlatmak ve duygu ya da istekleri ifade etmek için yaygın olarak kullanılır. Oldukça basit bir kullanıma sahip olan simple present tense ile ilgili konu anlatımını derledik.
#Simple Present TenseTürkçede olduğu gibi İngilizcede de cümlenin ögeleri türlere ayrılır. Noun, İsim yani Özne demektir. Eylemin kim tarafından gerçekleştirildiğini belirtir. Türkçe karşılığı fiil olan Verb ise yapılan eylemi tanımlamak için kullanılır. I, She, He, They, You ise Pronouns / Zamir anlamına gelir. İngilizcede cümlenin ögeleri nelerdir? İşte, tüm detaylar.
#İngilizce Cümlenin ÖğeleriOkuduğumuz metinler üzerinde cevaplamamız gereken bazı sorular mevcuttur. Özellikle eğitim hayatımız içerisinde karşımıza çıkacak sorularda doğru soruları yönelterek cevapları hızlı şekilde bulabiliriz. İşte 6. sınıf Türkçe metinle ilgili sorular sorma ve soruları cevaplama konu anlatımı.
#6. Sınıf Türkçe Metinle İlgili Sorular Sorma Ve Soruları Cevaplama Konu AnlatımıCümlenin öğeleri, ortaokulda öğretilmeye başlanan ve neredeyse tüm öğrenci yerleştirme sınavlarında karşımıza çıkan bir Türkçe dil bilgisi konusudur. Bu konu, geniş bir içeriğe sahip olduğundan titiz bir çalışma gerektirmektedir. Peki, cümlenin öğeleri nelerdir? Bu konudaki örnekler nelerdir? İşte cümlenin öğeleri konusuna dair tüm detaylar.
#Cümlenin ÖğeleriAnlatım bozukluğu aslında gün içerisinde de sık sık yaptığımız bir hatadır. Kapsamlı bir dil bilgisi kuralı olan anlatım bozuklukları doğru bir iletişim kurmayı da engellemektedir. Peki, anlatım bozukluğu nedir? Anlatım bozukluğuna hangi örnekler gösterilebilir? İşte anlatım bozukluğu hakkında detaylı konu anlatımı ve örnekler.
#Anlatım Bozukluğu Nedir?Cümlenin ögeleri temel ögeler, yardımcı ögeler ve ara söz olmak üzere üç temel gruba ayrılır. Bir cümle tek bir ögeden (eylem) oluşabileceği gibi birden fazla ögenin (özne - nesne- yüklem) bir arada kullanılmasıyla da kurulabilir. 8. sınıflar için cümlenin ögeleri konusunu örnekleriyle anlattık.
#8. Sınıf Türkçe Cümlenin Ögeleri Konu AnlatımıAnlatım bozukluğu, anlamın eksik ya da hatalı olduğu cümlelerde ortaya çıkar. Aynı zamanda kelimelerin yerinde kullanılmaması ya da aynı anlama gelen kelimelerin bir arada kullanılması anlatım bozukluğuna yol açabilir. 8. sınıflar için anlatım bozukluğu konusunu örneklerle anlattık.
#8. Sınıf Türkçe Anlatım Bozukluğu Konu AnlatımıAnlatım bozuklukları hayatımızda sıklıkla karşımıza çıkmaktadır. Özellikle cümlelerimizi kurmamız bakımından büyük önem taşımaktadırlar. Bundan dolayı, bozukluklarına hakim olmak büyük önem taşımaktadır. Anlatım bozukluğu nedir? Anlatım bozuklukları neyi kapsar? Sizler için detayları ile anlattık.
#7. Sınıf Türkçe Anlatım Bozuklukları Konu AnlatımıYGS sonrasında liseye girişte son basamak olan LYS’ye sayılı günler kaldı. YGS’de istediği puanı elde edemeyen adaylar, LYS’de hedeflerine ulaşmak için ter dökecek. Uğur Koleji bölüm başkanları LYS’ye girecek adaylar için oturumlarda dikkat edilmesi gereken püf noktaları paylaştı.
#LYSTemel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavlarının ikincisi 26-27 Nisan’da düzenlenecek. Sınavlara sayılı günler kalırken, öğrenciler son hazırlıklarını yapıyor. Peki hangi derste hangi konulara ağırlık vermeli? Daha çok soru gelebilecek üniteler neler? Öğrenciler en çok hangi noktalarda hata yapıyor? Sizin için uzmanlardan TEOG’da başarı tüyoları aldık.
#GAZETEHABERLERİAdana’da yaşayan Mert Selçuk Köseoğlu henüz 15 yaşında. Ama çoğunu kendi kendine öğrendiği 24 dil biliyor. Hepsinin birikimiyle üç yıl önce kendi dilini de oluşturmaya başladı: Olesi yani sevgi dili. Hollanda’daki 4. Dil Konferans’ından olumlu eleştiriler alan Köseoğlu’nın en büyük hayaliyse bu dilde kitap yazmak. Şimdilik sadece muhabbet kuşuna öğretmiş
Kelime sonları, farklı harfler ile bitebilir. Bir kelimenin belirli bir harf ile bitmesi isteniyorsa muhtemelen bulmaca sorusu ya da bilgi yarışmasında bir soru çözüyor olabilirsiniz. Sonu em ile biten kelimeler listesi nedir? 3, 4, 5, 6, 7, 8 harfli em ile biten kelimeler nelerdir? Sonu em ile biten kelimeler listesini sizler için derledik.
#EğitimYapılan davranışları, eylemleri, hareketleri, oluşları zamana bağlı olarak anlatan kelimelere fiil bir diğer ismiyle de yüklem denmektedir. Dolayısıyla Türkçe de ve diğer dillerde de cümle kurabilmek için özne kadar fiil de önemlidir. İngilizcede fiiller dilin kendi öz yapısına bağlı olarak ikinci ve üçüncü halleriyle de kullanılmaktadır. Cook fiili de İngilizce bir fiildir. Bazı cümle yapılarında bu fiilin yalın hali değil de ikinci ve üçüncü halleri kullanılması daha doğru görülmektedir. Bu bakımdan yazıda sizlerin bilgilenmesi amacıyla cook fiilinin ikinci ve üçüncü hali nedir, cook fiilinin ikinci ve üçüncü zaman halleriyle örnek cümleler nasıldır detayları ile derledik.
2005 yılında kurulan Youtube, günümüzde en çok izlenen video paylaşım ve izleme sitesidir. Her ay yaklaşık 2 milyar kişinin ziyaret ettiği bu sitede, daha fazla izleyiciye ulaşmak için ilgi çekici paylaşımlar yapmak gerekiyor. Paylaşımlar kadar kanal isimlerinin de orijinal ve güzel olması son derece önemli. Yurt dışında da izlenmek isteyen Youtuber'lar kanallarına İngilizce isimler verirken mizahi ve sanatsal bir isme sahip olan kanallar da büyük ilgi görüyor. En iyi, güzel, ilgi çekici ve farklı Youtube kanal isimleri nelerdir tüm detayları ile derledik.
#Youtube Kanal İsimleri