Duyusal oyunlar, evde olduğumuz bu süreçte kaygısı artan ve stres altında olan çocukları sakinleştirmenin ve eğlenceli vakit geçirmelerinin bir yolu olarak düşünülebilir. Duyusal deneyimleri olan oyunlar keyif ve sakinliğin yanı sıra çocukların kalıcı öğrenmelerini de destekler.
#ÇocukEvde kaldığımız bu günlerde çocuklarınızla yapabileceğiniz etkinliklerle eğlenceli saatler geçirebilirsiniz. Renkli oyun hamurları çocukların yaratıcılıklarına ve zihinsel gelişimlerine katkıda bulunur. Sevde Aksu Taner'in evde oyun hamuru tarifi ile fazla vaktinizi almadan kendi oyun hamurunuzu hazırlayabilirsiniz.
#HtvprogramlarÇocukların yaratıcılıklarını, zihinsel gelişimlerini ve hayal güçlerini geliştiren rengarenk oyun hamurlarını onlarla birlikte evde yapmaya ne dersiniz? Bu rengarenk oyun hamurlarını tamamen doğal ve her evde bulunan malzemelerle hazırlarken çok eğleneceksiniz. Çünkü oyun hamurunun yapımı en az onunla oynamak kadar eğlenceli...
#ÇocukChef Rüzgar SÜNBÜL ile yaz biterken kış hazırlıklarına tüm hızıyla devam edenleri hemen böyle alalım, birlikte domateslerimizi, patlıcanlarımızı kurutalım, salçalarımızı yapalım diyoruz? Yazın tezgahlarda görmeye alışık olduğumuz mevsim sebzelerinin kışa taşımanızı sağlayacak mis gibi salçalar, soslar, reçeller de var listemizde, bugüne dek belki de evde yapmayı hiç düşünmediğiniz farklı tatlar da. Turşular, pestiller, erişteler, tarhanalar derseniz, onların da en alasını evde, ellerinizle hazırlamanın detaylarını bir bir vereceğiz tabii ki. Hadi o zaman, sizi hiç bekletmeyelim, kış gelmeden tüm hazırlıklarımızı tamamlayıp kışı hem LEZİZZ hem de şifa dolu bir şekilde geçirelim. Buyursunlar...
#Domates SosuKlasik bir çorbayla açılış yapıyoruz. Mide dostu, yoğurt çorbası. 7'den 70'e herkesin çok severek içtiği çorbamız Ramazanda boş kalan mideye iyi gelir. Bir yoğurt çorbası uzmanı olarak, şöyle diyebilirim ki bu iş bizden sorulur. Yıllarca oğlumun tek yediği yemekti. İşte yayla çorbası, patates püreli et, haşhaşlı revani tatlısı ile Ramazan 12. gün menüsü...
#RamazanBalkabağını taratorun veya mücverin başrolü yapmayı denediniz mi hiç? Veya küp küp doğrayıp fırında pişirdikten sonra etlerin yanında sunmayı? Hemen hepimiz klasik tatlısını ya da çorbasını yapıyoruz ama neden bunlarla yetinelim ki? Lor, labne, rokfor gibi peynirlerle de iyi anlaşıyor; köri, zencefil ve adaçayı gibi baharat çeşitleriyle de... Makarnaya da çok yakışıyor, katmere de, magnolia tatlısına da... Mutfakta ufkunuzu açacak, lezzetiyle mutlu eden balkabaklı tariflerime buyurun.
#BalkabağıBu mevsimin bize verdiği meyve ve otların tadı hafif, ferah, mayhoş ve taze olur, ekşimtırak aromalar ön plana çıkar. Limon da onlardan biri... Güçlü asidik aromasıyla tatlılara çok yakışır; kokusuyla da yemeklere tazelik katar. Kabuğunun rendesi tatlı-tuzlu tüm soslarda harikalar yaratan limonun ‘güzellik’lerine ve limonlu tariflere buyurun.
#LimonBebeği için ürettiği ek gıda ürünlerini sosyal medyada paylaşan Çiğdem Ardıç yoğun ilgi gördü. Birçok çalışan anne ‘Bizim için yapar mısın?’ diye sorunca ‘Aşçı Anne’ markası doğdu. Kimyager Ardıç’ın özel formüllerle ürettiği katkısız bebek gıda ürünleri bugün e-ticaretle 81 ile yollanıyor. Yurtdışına satışa hazırlanan Ardıç, “Hedefimiz dünya markası olmak” dedi.
#KOBİRamazan ayı, yemeğin doğrudan aracı olduğu bir toplumsal olaydır. Sokaklardaki pide kokusu, sofralara konuk olan hurma, ramazan için yapılan yiyecek alışverişi, gece yarısı kurulan sahur sofraları... Bunların yanında Bursa’da sadece ramazan ayına özel hazırlanan bir yiyecek var; İftarlık açma.
#BursaÇabucak üşürüm, kalın giyinmeyi sevmem, kayakla aram sıfır ve en sevdiğim yiyecek kiraz. Hal böyle olunca kış aylarının bana ne kadar uzun geldiğini söylememe gerek yok sanırım. Evde otursam sıkılıyorum, dışarı çıksam üşüyorum, sıcacık güneşe kavuşmak için neredeyse dakika sayıyorum.
#PizzaFiliz makarna 30. kuruluş yıldönümü nedeniyle kültür, sanat, medya, sahne, moda ve siyaset dünyasından 30 ünlüyü aynı kitapta topladı. Arzu Kaprol, Orhan Gencebay, Leyla Alaton ve Kezban Arca Batıbeki gibi isimler makarna ile olan ilişkilerini anlatıp favori makarnalarının tarifini verdi.