Diyabet, toplumda yaygınlığı ve bulaşıcı olmayan hastalıklar içinde ölüm oranı en yüksek olan dört hastalıktan biri… Diyabet hastalığında farkındalık ve sonrasında gelen doğru tedaviler, diyabetlilerin hayat kalitesinde önemli farklar yaratıyor. Diyabet alanında 100 yılı aşan köklü deneyimi bulunan Sanofi’nin Avrasya Bölgesi İlaç Medikal Direktörü & Ülke Medikal Lideri Dr. Nurdan Bulur ve Avrasya Bölgesi Yerleşik Ürünler Direktörü Gözde Haksal ile günün anlam ve önemini vurgulayan bir sohbet gerçekleştirdik.
#Sponsorlu İçerikAnnesini, babasını, kız kardeşini, iş arkadaşlarını hatta yattığı hastanedeki hemşireyi bile zehirledi. Yatırıldığı akıl hastanesinde dahi tıp çalışarak zehir konusunda kendisi geliştirdi. Silahı bir fincan çay ve içine eklediği çeşitli zehirler olan seri katilin şok edici hikayesi…
#Graham YoungHPV, insanlarda oldukça yaygın olarak bulunan ve çoğu kişide bir soruna yol açmasa da bazı kişilerde genital siğil ve kansere sebep olabilen virüsün adı. Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi/ Enfeksiyon- Klinik İmmünoloji- Romatoloji Bilim Dalı Uzmanı Dr. Tuba Demirci Yıldırım ve Prof. Dr. Şükran Köse İnsan papilloma virüsünü anlattı.
#1"Sağlığım pek iyi değildi. Bağışıklık sistemim zayıf ve stres bunu daha da kötüleştiriyor. Vücudum olan biten her şeyle başa çıkamıyordu. Kendimde değildim, felç edici panik ataklar geçiriyordum, gerçekten kötü bir baş dönmesi yaşıyordum ve sürekli yorgundum.”
#Hannah SpearrittABD’de 1995 yılında yaşadığı travmatik olaydan sonra konuşamayan, gözlerini kırpmayan, kim olduğunu dahi bilmeyen bir kadın, 25 yıl sonra uyandı. Üstelik bu uyanış beraberinde psikiyatrik hastalıklarla ilgili çok önemli gelişmeleri de beraberinde getirdi. Genç kadının hastalığının asıl sebebi ve mucizevi uyanışı, doktorları da şaşkına çevirdi. İşte April Burrell’in ilgi çekici hikâyesi…
#PsikozABD’de 1995 yılında yaşadığı travmatik olaydan sonra konuşamayan, gözlerini kırpmayan, kim olduğunu dahi bilmeyen bir kadın, 25 yıl sonra uyandı. Üstelik bu uyanış beraberinde psikiyatrik hastalıklarla ilgili çok önemli gelişmeleri de beraberinde getirdi. Genç kadının hastalığının asıl sebebi ve mucizevi uyanışı, doktorları da şaşkına çevirdi. İşte April Burrell’in ilgi çekici hikâyesi…
#KatatonikBugünkü yazımda her daim merak konusu olan genital güzelleştirme ve yağ transferi tekniklerini ele alacağım. İlk olarak yağ transferi tekniğindeki inceliklerden biraz bahsedeyim.
#Op. Dr. Bülent CihantimurÇocuk sahibi olamayan hastalarına gizlice kendi spermini veren doğurganlık doktorlarına ilişkin skandallar son dönemde dünya basının gündeminden düşmüyor. Ancak bu skandalların hiçbiri birazdan okuyacaklarınız kadar ses getirmedi...
#Donald ClineOtoimmün bağışıklıkla yakından ilişkilidir. Buradaki bir rahatsızlık ya da bozulmada birçok hastalık ortaya çıkmaktadır. Bu hastalıklar bireylerin yaşamlarını olumsuz etkilemekte ve yaşam standartlarını aşağıya çekmektedir. Bundan dolayı insanlar, özellikle hastalık öncesi bilgi edinmek amacıyla arayış içinde olmaktadır. Bunun başında da otoimmün nedir sorusu gelmektedir tüm detayları ile derledik.
#SağlıkKronik enflamasyon salgını gün geçtikçe artıyor. Sedef, egzama ve romatizmal hastalıklarla karşımıza çıkan enflamasyondan kurtulmanın anahtarı sağlıklı beslenmede. Glisemik yükü yüksek beyaz un, rafine şeker, nişasta, mısır ve ayçiçeği yağlarından uzak durmak şart.
#BeslenmeGünümüzde pek çok farklı hastalık bulunmaktadır. Bu hastalıkların çeşitleri ve tedavi şekilleri de birbirinden farklı olabiliyor. Özellikle otoimmün hastalıkların nedenleri ve tedavi yöntemleri çok merak ediliyor. Otoimmün hastalıklar nedir ve nelerdir? Otoimmün hastalıklar neden olur ve iyileşir mi? Tüm ayrıntıları ile sizler için derledik.
#Otoimmün HastalıklarCovid pandemisinin ilk gününden beri bağışıklık konusu gündemimizden düşmüyor. Hepimiz bağışıklığımızı "güçlendirmek" için verilen tavsiyeleri bir ucundan tutmaya çalışıyoruz. Ancak bazı uzmanlara göre, bağışıklığı güçlendirme hepimiz için doğru hareket değil, hatta bazılarımızın bağışıklık sistemleri gereğinden fazla çalıştığından frene basmamız gerekiyor. Peki kim o bağışıklığı fazla çalışanlar ve ne yapmaları gerekiyor? Hepsi içeriğimizde...
#Bağışıklık SistemiOtoimmün bir hastalık olan myastenia gravis, kas zayıflığı ve yorgunluk ile bulgu veren bir hastalık olarak karşımıza çıkıyor. Peki, myastenia gravis nedir, nasıl tedavi edilir? İşte myastenia gravis belirtileri ve tedavi yöntemleri ile ilgili bilgiler...
#Myastenia GravisGlomerüller, böbreklerdeki kılcal damarlardan (küçük kan damarları) oluşan filtreleme birimleridir. Kanı süzerler, kandaki atıkları ve fazla sıvıyı temizlerler. Glomerülonefrit aniden başladığında buna akut glomerülonefrit denir. Peki, Glomerülonefrit nedir tüm detayları ile derledik.
#GlomerülonefritMeme implantları günümüzde en çok tercih edilen kozmetik cerrahi işlemlerden biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki implantların kısaca BIA-ALCL adı verilen ‘meme implantı ile ilişkili anaplastik büyük hücreli lenfoma’ya neden olduğunu duymuş muydunuz? "İmplant ile kanserin nasıl bir bağlantısı olabilir?" dediğinizi duyar gibiyiz. Biz de tam olarak bunu merak ettik, konunun uzmanlarına danıştık...
#LenfomaCovid'i yenen ancak semptomları aylarca süren hastalar var. Uzun covid olarak adlandırılan durum hakkında bilim insanlarının son araştırması oldukça çarpıcı. Antikorlarla savaşan oto-antikorlar mı oluşuyor? Alanında önde gelen isimlerden olan Prof. Dr. Derya Unutmaz'ın görüşlerine başvurduk
#KoronavirüsÜveitiniz hastalığınız olduğunu biliyorsanız, göz doktorunuz ve romatoloğunuzun iletişim halinde olması önemlidir. Bu hastalık, bağışıklık sistemini etkilediği için gözleriniz dahil tüm vücudunuzda semptomlara neden olabilir. Peki, Üveit nedir ve nasıl tedavi edilir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Üveit Nedir?Yıllarca bilim çevrelerini ikna etmeye çalıştı ama bütün kapılar yüzüne kapandı. Bugün ise Covid-19’un sonunu getirebilecek kişilerden biri olarak Nobel’e layık görülüyor. Dünyanın umudu haline gelen mRNA teknolojisini ve bu teknolojinin ardındaki Katalin Kariko'yu daha yakından tanımaya ne dersiniz?
#Katalin KarikoÖmür Gedik Instagram hesabından bir paylaşımda bulunarak tedavisi olmayan bir hastalıkla mücadele ettiği duyurdu. Bağışıklık sisteminin normalden fazla çalıştığını belirten Gedik, kahve, patlıcan ve domatesi hayatından çıkardığını sözlerine ekledi. Ömür Gedik’in "Sizin de otoimmün hastalığınız var mı?” başlayan yazısı ardından otoimmün hastalıklar merak konusu oldu. Peki,otoimmün ne demek, otoimmün hastalıklar neler?
#Otoimmün