Moda ve gösteri dünyası değişen zamana ayak uydurarak kendi koyduğu kuralları yıkmaya devam ediyor. Bir zamanlara sadece çok genç ve mümkünse çok çok zayıf isimleri dergi kapaklarına koyan sektör artık çağın gerektirdiği değişime ayak uyduruyor.
#Martha Stewart‘Temiz beslenme modeli’ hakkında bilgilendirmede bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Sedef Aksu, “Temiz beslenme, tıbbi nedenlerden dolayı kısıtlanmış yiyeceklerin öngörüldüğü bir diyet programı değildir. Daha sağlıklı yaşam için iyi beslenme alışkanlıklarından oluşan bir yaşam tarzıdır. Bu beslenme planı otoimmün sorunlar, bağırsak ve sindirim sorunları, depresyon, anksiyete veya ruh sağlığı sorunları, kandaki şeker miktarı yüksek seviyelerde gözlenen kişiler için de önerilir” dedi.
#Beslenme Ve Diyet Uzmanı Dyt. Sedef AksuDr. Mehmet Öz’den yeni ‘sağlıklı yaşam’ prensipleri... Bodrum’da mevsim normallerinde bir sabah... Karşımda dünyaca ünlü doktorlardan biri oturuyor: Dr. Mehmet Öz. Yazarımız ABD’de yaşıyor ancak sık sık Türkiye’ye geliyor. Bu kez 80 yaşındaki annesini görmek için gelmiş. Haberi duyunca soluğu yanında aldık. Birlikte yemek yedik, kano yaptık, kürek çektik, bisiklete bindik. Beslenme, uyku, egzersiz ve seks tavsiyeleri aldık.
#Mehmet Özİngiliz Kraliçesi II. Elizabeth 92 yaşında ve hala müthiş aktif bir hayat sürüyor. Peki Kraliçe Elizabeth’in sağlık sırrını biliyor musunuz? Kraliyet ailesinin doktoru ve Kraliçe Elizabeth’in beslenme danışmanı Dr. Mosaraf Ali yayınladığı kitabında sağlıklı yaşamın sırlarını paylaştı.
#Dr. Mosaraf AliSon 10 yılda toplam ürün pazarındaki organikleşme 4 kat arttı. Kimyasal katkılı, sentetik gübre ile yetiştirilen ürünlerin sayısı bir hayli fazla olsa da organik ürünlere ulaşım da kolaylaştı. Gebelikte ve emzirme döneminde beslenme konularında anneleri sık sık bilgilendiren Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Prof. Dr. Recai Pabuçcu; sofralarda eskiye dönüşün, doğru beslenme alışkanlığı kazanmak ve anne, bebek sağlığını korumak için harika bir gelişme olduğunu vurguladı.
#Anne SütüZaman farklı akıyor son yıllarda; özellikle de büyük şehirlerde. “Biz çocukken” diye başlayan cümleler klişe ancak birini de ben kuracağım. Çocukken ve güzelim İzmir’in tadına varırken, günler ne kadar uzun ve keyifliydi. Şimdi ise dinlenirken bile zamana ve mekâna sıkışmak zorundayız.
#Tan SağtürkSadece güçlü besinler yiyip içmemiz yetmiyor, güvenli olmaları da önemli bir ayrıntı. Biraz da böyle olduğu için hepimizde ciddi bir “gıda güvenliği telaşı” oluşmadı mı? “Sentetik besinler” diye tanımladığımız katkılı ve zararlı içerikli yiyecek içecekler neden önemli birer sağlık tehdidi? Buyurun...
#Osman MüftüoğluAralarında Kenan İmirzalıoğlu, Engin Günaydın, Sarp Apak, Hakan Yılmaz, Rıza Kocaoğlu, Ersin Korkut, Mehmet Erdem ve Koray Candemir'in gibi ünlü ismin bulunduğu 53 sanığın, "uyuşturucu ticareti yapmak" ve "uyuşturucu madde kullanmak veya bulundurmak" suçlarından 2 ila 38 yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle yargılandığı davaya bugün de devam edildi.
#Engin Altan DüzyatanKars'ın Kağızman ilçesinde esnaflık yapan 25 yaşındaki Mihrali Dağ, sıfırın altında 10 derece sıcaklıkta kar banyosu yapıyor. Karın içine soyunarak giren Dağ'ı görenler gözlerine inanamadı. Organik besinler sayesinde soğuğa aldırış etmediğini belirten Dağ, karda yıkanmaktan zevk aldığını söyledi. Bedir ALTUNOK / KARS
#HtvhaberBiz daha güçlü olup daha az hastalanalım ve sağlıklı biri olalım diye yiyip içtiklerimize çok dikkat ediyoruz ama beslenme alanındaki doğrular sık sık değişince de şaşırıp kalıyoruz! Geçtiğimiz günlerde bu sorunu iki ayrı konuda yeniden yaşadık. Biri organik besinler, diğeri yumurtayla ilgiliydi...
Modern tıp son 20-30 yılda olağanüstü başarılar kazandı. Bu başarıların en önemlileri ise kanser ile savaşta elde edildi. Bazı eksiklikler hálá var. Ama bunlar hiçbir zaman durumun umutsuz olduğu anlamına gelmiyor. Ben kendi adıma, geleceğin daha yüz güldürücü olacağını düşünenlerdenim. Beni umutlandıran şeylerin başında onkoloji biliminin (yani kanser konusuyla ilgilenen tıp alanının) kazandığı deneyimler geliyor.
Etrafımızdaki kanser hastalarının sayısı arttıkça kafalar karışıyor, moraller bozuluyor. Çoğu insanın aklına "Acaba bir kanser salgını mı var" sorusu bile geliyor. Kanser konusunda sık sorulan diğer sorular da şunlar: "Modern tıp kanser konusunda öldürücü vuruşu neden yapamıyor? Arzu edilen başarı neden yakalanamıyor? Yakın gelecek için durum hálá umutsuz mu?.."