Beslenme uzmanı Kayla Daniels, erişim kolaylığı nedeniyle çok sık tüketilen aşırı işlenmiş 9 gıda ürününe karşı uyardı. Hazır erişteden diyet kolaya kadar uyarılarda bulunan Daniels, bu gıdaların kolon kanseri, şeker hastalığı, kalp hastalığı ve hatta organ yetmezliğine sebep olabileceğini ifade etti.
#UzmanAğlarını denizle buluşturmak için limanlardan ayrılan balıkçıların bereketli zamanları başladı. 1 Eylül itibariyle denizlerde av yasağı sona erdi. Şimdi tam mevsimiyken biz de fosfor, iyot, kalsiyum ve flor açısından zengin olan ve A, B, D vitaminleri içeren balığı bol bol yiyelim.
#BalıkKeten tohumu, yapılan klinik çalışmalarda kanser hastalığında önleyici etkileri, kolesterol seviyesinde düşüş sağladığının gözlemlenmesi, altenatif tıp alanında sıklıkla kullanılmasına olanak sağlamıştır. Keten tohumunun faydaları arasında eklem romatizmasına sağladığı yararlar da bilim insanlarının yaptığı klinik çalışmalarla ortaya çıkmıştır. İşte, keten tohumunun faydaları hakkında merak edilen bazı bilgiler
#Keten TohumuDeniz ürünlerinin besin değeri bakımından yaşamımızdaki yeri büyüktür. Özellikle de balık tüketimi bazı vitamin, mineral ve besinlerin insan vücuduna alınmasında katkısı eşsizdir. Bu sebepten dolayı balık besini tüketimine önem verilmektedir. Sular o kadar geniş alanlardan oluşmakta ki içerisinde birbirinden farklı canlıyı barındırmaktadır. Bu canlılardan bazılarını süs balığı olarak akvaryumlarda beslesek de bazılarını yiyecek olarak tüketmekteyiz. Melanur balığı nedir, nasıl pişirilir, faydaları nelerdir, zararı var mıdır, özellikleri nelerdir, eti yenir mi, besin değerleri nedir, türleri var mıdır detayları ile derledik.
Kadınların korkulu rüyası olduğu kadar erkeklerde de görülebilen portakal görünümlü bir cilt problemi olan selülit aslında bir yaşam tarzı problemidir. Peki selülit neden olur, nasıl geçer, selülitle mücadelede hangi besinler bizlere yardımcı olur? Selülitten korunma yolları neler? İşte tüm bu soruların cevabı bu haftaki yazımızda...
#Selülit Oluşma SebepleriEtlerin hangilerinin daha yağlı, hangilerinin protein değerlerinin daha yüksek olup kas yapımına destek verdiğini merak ediyor musunuz? Sorunun cevabı bu haftaki yazımızda. Şimdiden ruhunuz ve bedeninizi sağlık ve şifa ile beslediğiniz, her şeyin kararında olduğu mutlu bayramlar dileğiyle...
#Yelda BaşaranBir doktor ve gıda bilimci olan William Li, 20 yıl boyunca beslenme şeklinin hastalıkları yenmeye ve daha uzun bir ömre nasıl yarayacağını araştırdı ve sonunda aradığı cevabı buldu. Akdeniz ve Asya mutfağını harmanladığı beslenme tarzına ‘MediterAsian’ adını veren Li’nin altı kategoriye ayırdığı diyetini Prof. Dr. Alev Keser ile inceledik
#Akdeniz DiyetiBir doktor ve gıda bilimci olan William Li, 20 yıl boyunca beslenme şeklinin hastalıkları yenmeye ve daha uzun bir ömre nasıl yarayacağını araştırdı ve sonunda aradığı cevabı buldu. Akdeniz ve Asya mutfağını harmanladığı beslenme tarzına ‘MediterAsian’ adını veren Li’nin altı kategoriye ayırdığı diyetini Prof. Dr. Alev Keser ile inceledik
#Akdeniz DiyetiGeçtiğimiz hafta Dr. Ender Saraç ile kaliteli yaşamın ipuçlarını, sağlıklı ve mutlu bir hayatın şifrelerini konuşmuştuk. Çok fazla geri dönüş aldığım yazımda, okuyucularımın değerli görüşlerine teşekkür ederim. En çok da gıdaların bizlerde bıraktığı etkileri konusunda geri bildirim aldım.
#BursaEjder meyvesi, görünümü ve faydalarıyla dikkat çekiyor. Pitaya olarak da bilinen bu meyve kaktüsgiller familyasına ait. Orta ve Güney Amerika'da yetişen ejder meyvesi ülkemizde de Adana ve Mersinde üretiliyor. Peki ejder meyvesi nasıl yenir? İşte ejder meyvesinin faydaları ve tüketimi
#Ejder MeyvesiKadınlarda saç dökülmesine sebep olan hastalıklar arasında tiroit problemleri, aşırı stres, gut ilaçları, tansiyon ilaçları gibi nedenler vardır. Yetersiz beslenme ve ani kilo kayıpları da kadınlarda saç dökülmesine neden olmaktadır. Bunlar B12, folik asit ve D vitamini gibi bazı vitaminlerin eksikliğinden ortaya çıkmaktadır. Kadınlarda saç dökülmesini önlemenin en önemli etkeni sağlıklı beslenmektir. İşte, tüm detaylar.
#Kadınlarda Saç DökülmesiYüze iyi gelen bitkisel ve doğal yağlar avokado yağı, Hindistan cevizi yağı, argan yağı ve lavanta yağıdır. Avokado yağı cildin iyileşmesi ve hücre onarımı için önemlidir. Argan yağı cildin yumuşamasını sağlarken Hindistan cevizi yağı da cilt tonunu eşitler. Kuru, yağlı ve sivilceli yüze iyi gelen yağları derledik.
#Bitkisel YağlarSağlıksız beslenme ve hızlı yaşam tarzı alışkanlıkları kalp sağlığımızı olumsuz bir şekilde etkiler. Sağlıklı bir kalbe sahip olmak için sağlıklı bir beslenme listesi oluşturulması gerekir. Kalp ve damar sağlığını korumak, ilerde yaşanabilecek çok ciddi sağlık sorunlarının önüne geçmeye yardımcı olur. Kalbe iyi gelen besinler nelerdir sizler için derledik.
#KalpAvokado sağlığa olan faydalarıyla beslenme listelerinde yer alan bir besin. Omega-6 ve omega-9 yağ asitleri yönünden oldukça zengin bir meyve olan avokado, ayrıca vitamin ve lif deposu. Bu faydalı meyvenin ham hali birkaç günde olgunlaşıp kısa sürede bozulabilir. Bu nedenle saklamak için birkaç püf noktasına dikkat edilmesinde fayda var. Peki mutfaklarda sık sık yer verilen avokado nasıl saklanır? İşte buzdolabında ve buzlukta ham, olgun, dilimlenmiş ve püre haline getirilmiş avokado nasıl saklamanın püf noktaları...
#Avokado Nasıl Saklanır