Ejder meyvesi nasıl yenir? Ejder meyvesinin faydaları ve tüketimi
Ejder meyvesi, görünümü ve faydalarıyla dikkat çekiyor. Pitaya olarak da bilinen bu meyve kaktüsgiller familyasına ait. Orta ve Güney Amerika'da yetişen ejder meyvesi ülkemizde de Adana ve Mersinde üretiliyor. Peki ejder meyvesi nasıl yenir? İşte ejder meyvesinin faydaları ve tüketimi
Ejder meyvesi, antioksidan bakımından zengindir. İç kısmı kiviye benzeyen bu meyve ülkemizde de tüketiliyor. Tropikal bir meyve olan ejder meyvesinin tüketirken dikkat edilmesi öneriliyor. Çünkü içeriğinde barındırdığı fruktozdan ötürü, aşırı tüketilmesi halinde kilo artışına neden olabilir.
EJDER MEYVESİ NASIL YENİR?
Ejder meyvesi seçilirken tam olgunlaşmış olanları tercih edilmeli. Pemve veya kırmızı renginde olmalı. Meyvenin olgunlaştığını anlamak için parmağınızla hafifça bastırın. Eğer içe doğru çöküyorsa olgunlaştığının göstergesidir. Ancak fazla da yumuşak olmamasına da dikkat edin.
Ejder meyvesini, çilek ve kivi gibi meyvelerle birlikte smoothie yapımında tercih edebilirsiniz. Bunun için ejder meyvesinin beyaz kısmını küçük küp şeklinde doğrayıp blender'a ilave edin.
Salatalarınıza da ejder meyvesini ekleyebilirsiniz. Çilek, muz ve kivi gibi meyvelerle salata yaparak tüketebilirsiniz.
Ayrıca ejder meyvesinin kabuğu acı olduğu için kesinlikle tüketilmemeli. Eğer kabuğu yenirse birtakım rahatsızlıklara neden olabilir.
EJDER MEYVESİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Ejder meyvesi olarak da bilenen pitaya, içerdiği vitamin ve mineraller nedeniyle vücut sağlığı açısından birçok fayda sağlıyor. Pitayada bulunan pinen, ilaçlarda mukoza söktürücü olarak yer alıyor ve akciğer temizliğinde büyük rol oynuyor.
Bu özel meyve metabolizmayı hızlandırarak metabolik yaşı geri sardırıcı etki yaratıyor.
Halk arasında ejder meyvesi olarak bilinen pitaya meyvesi içerdiği protein, lif, karbonhidrat, C ve B vitaminleriyle doğal gıda desteği görevi görüyor.
Omega 3 ve omega 6 gibi doymamış yağ asitleri de barındıran pitayanın bağışıklık sistemini güçlendirdiği, içerdiği pinen maddesi ile de solunum sisteminde biriken katran ve toksin oluşumlarını çözdüğü biliniyor.
Metabolizmayı hızlandırarak metabolik yaşı geri sardırıcı etkisi de var.