Sarı çiçekleri ve hoş kokusuyla tanınan hünnap ağacı evlerde saksı içerisinde yetiştirilebilen bir türdür. Ancak bu ağacın adını ilk kez duyanlarla karşılaşmak da mümkündür. Peki, hünnap ağacı nasıl ve nerede yetiştirilir? Türkiye’de hünnap ağacının yetiştirildiği bölgeler nerelerdir? Sizler için hünnap ağacı hakkında sık sorulan bu soruları yanıtladık. Karşınızda tüm cevaplar.
Amasya'nın Merzifon ilçesinde, kökeni Uzak Doğu olan, içerdiği besin değeri nedeniyle "ölümsüzlük meyvesi" olarak adlandırılan hünnabın, katma değerini artırmaya yönelik çalışmalar kapsamında bir üretici tarafından pekmezi üretildi.
#Yemek KültürüBirçok hastalığa şifa olduğu için 'ölümsüzlük meyvesi' olarak adlandırılan hünnabın ne olduğu ve faydaları merak konusu oldu. Anavatanı olan Çin'de 4 bin yıldan beri yetiştirilen hünnabın 56 cins ve 900 türü bulunuyor. Öte yandan hünnabın hangi mevsim olduğu da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, hünnap nedir? Hünnabın faydaları neler? Hünnap hangi mevsim çıkar?
#HünnapAmasya’da yaşayan çiftlik sahibi Ahmet Karan, rüyasındaki 'hünnap dik' sesi üzerine çiftliğindeki bütün meyve ağaçlarını söküp yerine Çinlilerin ‘ölümsüzlük meyvesi’, Avrupalıların ise ‘süper meyve’ dedikleri hünnap ağacından 6 yılda 13 bin adet dikerek tonlarca yetiştirip satıyor.
#AmasyaAmasya’da yaşayan çiftlik sahibi Ahmet Karan, rüyasındaki 'hünnap dik' sesi üzerine çiftliğindeki bütün meyve ağaçlarını söküp yerine Çinlilerin ‘ölümsüzlük meyvesi’, Avrupalıların ise ‘süper meyve’ dedikleri hünnap ağacından 6 yılda 13 bin adet dikerek tonlarca yetiştirip satıyor.
#Hünnap AğacıGülin Kayhan, Tokyo’daki on yıllık akademik kariyerinden sonra Eskikaraağaç Köyü’ndeki evine geri dönmeye karar verdi. Doğal yaşama geçişte çocukluğunun deneyimlerini takip ederken, kurduğu hayalleri sofrasında paylaşmak için evinin kapılarını açtı. Köyle şehir hayatını yeniden harmanlayan Gülin Kayhan, “Leylek Köy Göl Evi’nin hikâyesi aslında kırsal turizmle köydeki değerlerin yeniden hatırlanmasına dair bir girişim hikayesidir” diyor.
#BursaGastronomiyi sırları ortaya çıkarma ve o sırlara ulaşma yolu olarak görmüşümdür. Kimi tatlı sever, kimi acı, kimi ekşi, kimi baharatlı, kimi aromalı, kimi de düz. Önemli olan her farklı bireyin seveceği en doğru tatları bulmak, hissedebileceği en özel duyguları hissettirmek ve onlara sunmaktır. Yediğinizden keyif aldığınız, en güzel duyguları hissettiğiniz zeytinyağlarını tüketmeniz dileğimle...
#1Ahududu yaprağı çayı faydaları, özellikle hamilelik döneminde doğum sancısı çeken bireyler tarafından kullanılıyor. Kadın sağlığı için sıkça kullanılan bitkiler arasında yer alan Ahududu yaprağı, çay ve merhem olarak kullanılabilmektedir. Peki, Ahududu çayı nasıl yapılır? İşte, birçok faydası olduğu söylenen Ahududu yaprağı çayı ve bu bitki hakkında detaylı bilgiler
#Ahududu YaprağıVan-Hakkari Seferi’ne, bu sefer yalnız değil, muhteşem bir hanımla birlikte çıktım: Prof. Dr. Türkan Saylan. Türkiye’de kimsenin varlığını bile kabul etmek istemediği lepra (cüzzam) hastalığının kökünü kazıyan, bugün de kurduğu Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ile mucizeler yaratan, muhteşem bir insan. Zaman zaman Türkan Hoca’yla çok güldük. Ama bu kez Seyir Defterim’i biraz daha ciddî bulacaksınız. Size 4 günlük gezimizi değil, küçük anekdotlar aktaracağım sadece.