Hünnap nedir? Hünnabın faydaları neler?

Güncelleme Tarihi:

Hünnap nedir Hünnabın faydaları neler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 25, 2018 11:28

Birçok hastalığa şifa olduğu için 'ölümsüzlük meyvesi' olarak adlandırılan hünnabın ne olduğu ve faydaları merak konusu oldu. Anavatanı olan Çin'de 4 bin yıldan beri yetiştirilen hünnabın 56 cins ve 900 türü bulunuyor. Öte yandan hünnabın hangi mevsim olduğu da vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, hünnap nedir? Hünnabın faydaları neler? Hünnap hangi mevsim çıkar?

Haberin Devamı

Anadolu'dan Rusya, Hindistan, Ortadoğu, Güney Avrupa ve Kuzey Afrika'ya kadar oldukça geniş bir coğrafyada yetişen ve severek tüketilen hünnap, yüksek C, B1, B2 ve B6 vitaminleri, mineraller ile organik ve inorganik madde içeriği nedeniyle tam bir sağlık deposu. İşte, hünnap hakkında merak edilenler...

Kökeni Uzak Doğu olan, içerdiği besin değeri nedeniyle "ölümsüzlük meyvesi" olarak adlandırılan hünnabın faydaları saymakla bitmiyor. Yüksek miktarda potasyum, bakır, kalsiyum, fosfor, demir ve manganez gibi mineralleri içeren hünnabın, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, kan dolaşımının geliştirilmesi, yüksek kan basıncının düşürülmesi, kuru, kaşıntılı deri, yara ve ülser gibi yaygın hastalıkların tedavisinde ciddi fayda sağladığı ifade ediliyor. Hünnap aynı zamanda stresi azaltmaya ve içerdiği antioksidan sayesinde karaciğerin korunmasına da yardımcı oluyor. Hünnap hasadı ise eylül ve ekim aylarında yapılıyor. İşte, hünnabın faydaları...

Haberin Devamı

HÜNNABIN FAYDALARI NELER?

VİTAMİN ZENGİNİ: Hünnap her şeyden önce A ve C vitamini zengini. Ayrıca içinde bol miktarda kalsiyum ve magnezyum da var ki bu ikili kemiklerin ve damarların vazgeçilmezi. Ayrıca güçlü posa yapısı nedeniyle kabızlık problemine de çözüm üretebiliyor. Hünnabın bağışıklığı güçlendirdiği belirtiliyor.

SİNDİRİM SİSTEMİ DOSTU:Sindirim sisteminizi düzenler; kabızlık gibi durumlardan kurtulmanızı sağlar.

KALP VE DAMAR SAĞLIĞI İÇİN BİRE BİR: 100 gramı içerisindeki potasyum; günlük potasyum değerinizin %7 civarını karşılamasıyla beraber, kalp ve damar sağlığınıza iyi gelir.

TOKLUK HİSSİ VERİR: Diğer bir çok meyvenin aksine; glisemik indeksi düşük olduğu için uzun süre tokluk sağlar.

KAS VE KEMİK AĞRISINA KARŞI ETKİLİ: Özellikle düzenli spor yapan biriyseniz, içindeki yüksek magnezyum oranı yoğun antrenman sonrası oluşabilecek kas ve kemik ağrılarınıza iyi gelecektir.

KANSERE KARŞI ÖNLEYİCİ: Kanser hücrelerin oluşumu ve dağılımını önleyici özelliğe sahiptir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!