Paylaş
Şifalı otlar ve bazı yabani meyveler onlarca şekilde kullanılabilir. Bu konuda bilincinizi sürekli olarak yükseltmeniz gerekir. Doğada yararlı olan birçok şey hemen önümüzdedir ama bu konudaki bilgisizlik bunlardan yararlanmayı önler. Örneğin bağışıklık yetersizliği durumunda herhangi bir virüs veya diğer hastalıkların mikropları kolayca bedene girip tahrip edebilir. Fakat tabiatımız bu anlamda çok zengin. Her bölgede organizmayı kuvvetlendirmek için yararlı, güçlü bağışıklık düzenleyici etkiye sahip vitaminler, faydalı mikro elementler barındıran bitkiler var.
Bir süredir insanlar bağışıklık, genel iyileşme, vücudun gençleşmesi ve organizmaya güç veren doğal araçlarla ilgileniyor. Çünkü gerçek kurtuluş; basitçe kırsal temiz hava, taze besinler, bazı doğal otlar ve bitkiler. Binlerce yıldır insanlık, çeşitli hastalıkların tedavisi için doğal bağışıklık güçlendiricilerden yardım aldı. Anneannelerimizin kullanımıyla birlikte çok sayıda doğal formül hayatımıza girdi ve kabul gördü. Tabiatın armağanı beden kuvvetlendiriciler sağlık açısından (ilaçlara oranla) daha güvenli. Doğanın depolarında bu özellikte bitkiler var. Örneğin yabani incir! Bu meyvenin immün sistemi uyarıcı etki barındırması, genellikle bedeni ciddi hastalıklarla karşı donatma özelliği çok bilinmez. Oysa vücudu güçlendirmeye yardımcı olur, erken yaşlanmayı önler.
Yabani incir de dahil olmak üzere kronik rahatsızlıklarda ve kanser gibi bazı hastalıklarda kullanabileceğiniz 6 bitkiden söz etmek istiyorum . Aynı zamanda sağlıklı kişilerde bağışıklık sisteminin kuvvetlendirilmesi ve mevcut tedavilere ek olarak destek sağlamaları da söz konusu; Zerdeçal, Dar-ül fülfül, Su teresi, Ebegümeci, Yabani incir ve Hünnap. Peki bu bitkiler nasıl özelliklere sahipler?
Zerdeçal: Parmak veya toz şeklinde bulunur. İçinde çok fazla etken madde bulundurur. Ana etken maddelerinden birisi kurkumindir ancak bitkinin ham halinin de tüketilmesi araştırmalarda etkin bulunmuştur. Zerdeçal, yangı giderici, vücutta kronik zedelenmeyi önleyici ve antikanser özellikleri ile dikkat çekicidir. En büyük problemi emilim sorunudur. Bunun için zerdeçalın yanına, karabiber, hardal ve zencefil yanısıra Dar-ül fülfül (uzun karabiber) eklenebilir.
Dar-ül fülfül: Acı tadının yanı sıra yenibahar ve karanfili andıran aroması ile farklı bir baharattır. Tüketildiği andan itibaren içerisinde bulunan fenol bileşikleri nedeniyle vücuda yüksek ısı verir ve yarattığı termik etki ile yağların vücutta yakılmasına neden olur.
Su teresi: Önemli derecede antioksidan bir bitkidir. İçerisinde yüksek miktarda K ve C vitamini ve kanserle savaşan glikosiyanat bulunur. Vücudun yenilenme kapasitesini artırır. Özellikle akciğer kanserlerinde destek tedavide etkilidir. Sigaranın etkilerini de azaltması bakımından önemli bir tıbbi bitkidir.
Ebegümeci: İnsan sağlığı açısından ciddi faydaları olan bileşikler içerir. Bağırsak sağlığı için oldukça önemlidir. İçerisinde bulunan müsilaj yani ağdalı yapı nedeniyle geçirgen bağırsağın destek tedavisinde tercih edilebilir. Ebegümeci, sindirim sistemini rahatlatarak, besinlerin toksik artıklarının karaciğerde yük oluşturmasına engel olur.
Yabani incir: İçeriğinde bulunan protein ile hücreleri yeniler ve anti-aging etkisi yapar. Bu formülde yeralmasının nedeni, doğada bulunan en zengin mineral kaynaklarından biri olmasındandır. Pektin adı verilen maddelerin kaynağıdır, bu nedenle bağırsakta bulunana toksinkerin atılmasında etkilidir. Aynı zamanda kolesterolü düşürür. Diyabet hastalarında kan şekerini dengeler.
Hünnap: Bağışıklık sistemini ciddi boyutta güçlendiren antioksidan bir yabani meyvedir. Karaciğer hastalıkları başta olmak üzere, kanser türlerine kadar birçok hastalığın iyileşme sürecine olumlu etkilerde bulunur. Sindirim sistemini düzenler. Halk arasında 'ölümsüzlük meyvesi' olarak bilinir.
Bu bitkilerin ve orman meyvelerinin kurutulmuşu ve toz haline getirilmiş formu kullanılır. Küçük kase yoğurda karıştırılırak yemek her zaman daha etkili. 6 bitkinin toplamının öğütülmüş tozundan günde 1 tatlı kaşığı yeterli. Sabah aç olarak 1 tatlı kaşığı tüketin. Buzdolabında muhafaza edin. 3 hafta kullanıldıktan sonra 1 hafta ara verilmesi uygundur. Sağlıklı kişiler ise bağışıklık sistemini desteklemek için aynı karışımı günde yarım tatlı kaşığı olarak kullanabilir.
Çoğu hastalığın ana suçlusu toksinler
Toksinler çoğu hastalığın ana suçluları. Zayıf bağışıklık ve kötü sindirim, kırışıklıklarla dolu bir cilt, mat saçlar, donuk bir görünüm onların eseri. Doğanın bağışıklığı güçlendirici yollarıyla bedeni "reset" edin! Soğuk kış günlerinde bedende biriken zararlı maddeleri organizmadan temizleyin. Vücudumuz, toksinlerin çoğunu nötralize edebilen veya ortadan kaldırabilen doğal mekanizmalara her zaman yanıt verir. Zararlı maddeler vücuda sadece bazı yiyecek ve içeceklerle değil, kötü hava ve bazı kozmetikler, kimyasal içerikli çamaşır ve bulaşıklar deterjanları ile de girebilir, onulmaz hasarlar bırakabilir. Zayıf bir bağışıklık sistemi aşırı yorgunluk, florası tahrip olmuş bir bağırsak gibi sorunları da yaşatabilir. Çözüm için arınma ve bağışıklığı güçlendirme en popüler tekniktir.
Tıbbi bitkiler her zaman vücut temizleyici olarak kullanılmıştır. Antik çağlardan beri bu olumlu etkisinden dolayı böyle. Bununla birlikte, tüketimde farklılıklar olması gerekir. Elbette bunu klinik bir doktor tavsiyesi sonrasında veya onun gözetiminde ve vücut sağlığınızın tüm özelliklerini dikkate alarak yapmanız gerekir. Doktorunuza danışmadan kullanmamalısınız.
İnsan doğanın bir parçası ve doğayı yaşıyor , saygı duyuyor. Fakat doğru kullanabiliyorsanız yararlı olabileceğini unutmayın.
Paylaş