Ölüm Riski haberleri sayfasında Ölüm Riski hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 3513 Ölüm Riski haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
İnsanların uyku sırasındaki vücut hareketleri, nefes alıp vermeleri ve kalp atışları ile ilgili 12 bin çalışmayı inceleyen bilim insanlarının yaptığı yeni bir araştırma uyku yaşı ile ölüm riskinin doğrudan bağlantılı olduğunu ortaya koydu. Peki uyku yaşı nedir? Neye göre belirlenir? İşte araştırmadan dikkat çeken detaylar...
#Uyku YaşıFlorida Üniversitesi'nden bilim insanlarının yaptıkları araştırmaya göre, koronavirüsü şiddetli atlatan hastaların, hiç enfekte olmamış ya da hafif hastalanmış kişilere göre, bir sonraki yıl içinde ölme ihtimali iki kat daha fazla çıktı.
#KoronavirüsBİLİM Kurulu Üyesi Prof. Dr. Recep Öztürk, aşı karşıtlığının eskiden beri varlığını sürdürdüğünü belirterek, Bugün aşı karşıtlığı nedeniyle neredeyse her ülkede aşıyla önlenebilir ölümlerde önemli bir artış var dedi.
#Koronavirüs AşısıKONYA'da, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Burcu Kızılarslanoğlu, koronavirüse yakalanan diyabet hastalarının ölüm oranın yüksek olduğunu belirterek, ''Koronavirüste ölüm oranlarının, diyabeti olmayanlara göre 3 kat daha fazla olduğu görülmüş. Bu da gerçekten çok yüksek oran bizim için. Yine diyabeti olanlarda hastalığın daha ağır seyrettiğini, enfeksiyonun daha geç iyileştiğini söyleyebiliriz'' dedi.
#KoronavirüsDİYARBAKIR'ın Sur ilçesinde, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi'ndeki ve yüksekliği 10 ile 12 metre, genişliği ise yer yer 3 metre olan surlarda vatandaşların fotoğraf çekme tutkusu, koronavirüs salgını ve düşme riskine rağmen durmuyor.
#DiyarbakırAntalya'da litresi 100 liradan satılan ve kanserden astıma, mide hastalıklarından cilt sorunlarına birçok hastalığa şifa olduğu öne sürülen eşek sütünün hiçbir faydasının olmadığı, sütü içen bir kadının ise alerji nedeniyle ölümden dönüp, bilimsel makalelere konu olduğu ortaya çıktı. Akdeniz Üniversitesi'nden Farmakoloji Uzmanı Prof. Dr. Coşkun Usta, “Faydalı bile olsa bu fiyatlarda satılması doğru değil. Kanseri önlediğine dair hiçbir çalışma yok. Basit bilgilerle 'kansere iyi geliyor' denmesi suistimaldir" dedi.
#Eşek SütüDİCLE Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi ve Kovid-19 Yoğun Bakım Koordinatörü Prof. Dr. Recep Tekin, son günlerde artış yaşanan vaka sayısı ve mevsimsel geçişle birlikte artması beklenen gribe birlikte yakalanan hastaların ölüm riskinin yüzde 30 artacağını söyledi.
#Prof. Dr. Recep TekinAÇIKTA satılan ve Vietnam tarçını olarak bilinen tarçın, içinde kan sulandırıcı ve karaciğer enzimlerini artırabilecek bir madde olan kumarin bulunması sebebiyle iç kanamaya ve beyin kanamasına neden olabiliyor. Fitoterapi Uzmanı Ümit Aktaş, "Kapalı ambalajlarda tıbbi tarçın olduğu belli olan ürünleri alın. Açık aldığınız hiçbir tarçına güvenmeyin" dedi.
#HtvhaberHiç düşündünüz mü yıllardır sigara içen birinin sigarayı bıraktıktan sonra ciğerlerinin tamamen temizlenmesi, kalp ve damarlarının hiç sigara içmeyen birininkine benzemesi ne kadar zaman alır? Süreyi kısa sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Güney Kore'deki araştırmacılar, uzun süredir sigara içen bir tiryakinin kardiyovasküler sisteminin hiç sigara içmemiş birine benzemesinin ne kadar sürdüğünü keşfetti: Tam 25 yıl…
#SigaraNaomi Whitehead, 114 yaşında ve şu anda ABD'nin yaşayan en yaşlı insanı. 26 Eylül 1910'da Georgia'da doğan Whitehead, 115 yaşında vefat eden Elizabeth Francis'in ardından bu unvanı kazandı. Naomi Whitehead'ın 12 torunundan biri olan Dan Whitehead ise büyükannesinin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını paylaşarak, uzun yaşamın sırlarını açıkladı.
#Sağlıkİsrail ordusunun 5 Ekim’de abluka altına alarak yeni bir operasyon başlattığı Gazze Şeridi’nin kuzeyinde açlık ölümleri yaşanıyor. 24’üncü gününe giren operasyonlarda şimdiye dek en az bin Filistinli hayatını kaybetti. İsrail Başbakanı Netanyahu, Kahire tarafından sunulan “2 günlük ateşkes” teklifini ise reddetti.
#İsrailNobel Ödüllü fizikçi Albert Einstein'ın 1939 yılında dönemin ABD Başkanı Franklin Roosevelt'e gönderdiği ve tarihin akışını değiştiren o mektup 85 yıl sonra yeniden gündemde. Uzmanlar aradan geçen bunca zamana karşın mektubun güncelliğini kaybetmediğini belirtti. Peki daktiloyla yazılmış o sayfalarda ne yazıyordu?
#Manhattan ProjesiMersin'de özel bir hastanede mide balonu operasyonu sırasında hayatını kaybeden gencin haberini duyduktan sonra pek çoğumuzun kafasında bu operasyon ile ilgili pek çok soru işareti belirdi. Biz de kilo vermekte zorlanan birçok insanın başvurduğu bu ameliyatsız zayıflama yöntemini Genel Cerrahi Op. Dr. Fırat Tutal ile enine boyuna masaya yatırdık.
#ObeziteArdahan'da çobanlık yapan Afganistan uyruklu Sıraç Recep (25), hayvan otlatırken yıldırım düşmesi sonucu ağır yaralandı. Hastanede tedavisi süren Recep, “Kıyafetlerim, otlattığım hayvanların sahibinin söylemesine göre yanmaya başlamış ancak yağan yağmur alevleri söndürmüş. Yoksa ölebilirdim” dedi.
#ArdahanDang humması ölümcül olabilir, ancak çoğu vakada hafif seyretmektedir. Hastalık, enfekte sivrisineklerin ısırması ile bulaşır ve insandan insana bulaşması enderdir. Hastalığın önlenmesi için sivrisinek kontrolü önemlidir. Şiddetli grip benzeri semptomlarla kendisini gösteren dang humması (dangue virüsü) hastalığı son zamanlarda Sri Lanka'da yayılarak onlarca kişinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Genellikle, tropikal ve subtropikal bölgelerde endemik olarak görülen, dang humması sık yolculuk yapan kişiler için risk oluşturuyor. Peki, dang humması nedir? Dang humması bulaşıcı mı? İşte, hastalık ile ilgili merak edilenler.
#DangUzun yaşamak, 100 yaşını hatta sonrasını görmek son dönemde pek çok kişinin hayali haline geldi. Üstelik günümüzde bu ihtimal oldukça yüksek. Ancak 1910'larda ve 1920'lerde doğanlar için durum böyle değildi. Ama o kuşaktan olup halen sağlıklı bir biçimde yaşamaya devam eden asırlık insanlar da var. Peki sırları ne? Kendileri anlattı...
#Uzun ÖmürTurizmin her geçen gün geliştiği günümüzde turistlerin ilginç ve adrenalin dolu yerlere merakı gün geçtikçe artıyor. Bu bağlamda DailyMail geçtiğimiz günlerde dünyanın en tehlikeli doğal güzelliklerini listeledi. İşte yer çekimine meydana okuyan ve ürkütücü güzellikleriyle dikkat çeken dünyanın en tehlikeli yerleri...
#RotaCeline Dion, 2022 yılından bu yana milyonda bir kişide görünen Katı Kişi Sendromu adlı bir hastalıkla mücadele ediyor. Tüm dünya da bu hastalığı ünlü şarkıcı ile tanıdı. Peki katı kişi sendromu tam olarak nedir? Hangi belirtilere dikkat etmek gerekiyor?
#Celine DionAşırı işlenmiş gıdalar son dönemde gündemden düşmüyor. Geçtiğimiz günlerde yayımlanan 30 yıllık bir araştırma da bu gıdaların insan sağlığı üzerindeki etkileri üzerine çarpıcı veriler içeriyor.
#Aşırı İşlenmiş GıdaDiyarbakır'ın Silvan ilçesinde 10 yıldır karın ağrısı çeken Sabahat Korkmazer’in (35), sağ böbreğinden 3 kilo ağırlığında ve 20 santimetre büyüklüğünde kitle çıkarıldı. Operasyonu yapan Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mansur Dağgülü, “Hem böbreği hem de kitleyi komple çıkardık. Bundan sonraki süreçte hasta tek böbrekli olarak yaşayacak, yakın takibimizde olacak " dedi.
#DiyarbakırSpor Hekimliği Uzmanı Prof. Dr. Metin Ergün, hareketsiz bir yaşam süren orta yaşlardaki kişilerde karın bölgesinde yağlanma, kilo alma, kan yağlarında artış, hipertansiyon ve insülin direnci ile karakterize ‘metabolik sendrom’ gelişebildiğini belirterek, sağlıklı bir yaşam için kilo kontrolü yapılması gerektiğini söyledi.
#1Ekol Hastanesi Kadın Hastalıkları, Doğum ve Perinatoloji Uzmanı Doç. Dr. H. Gürsoy Pala, riskli gebeliklerin mutlaka bir riskli gebelik uzmanı (perinatolog) tarafından yakından takip edilmesi gerektiğini söyledi. Riskli gebelik takibinin, normal gebelik takibine göre çok farklı yönler içerdiğini belirten Pala, “Türkiye Nüfus Sağlık Araştırması (TNSA) verilerine göre Türkiye’de her üç gebeden birinde risk söz konusu. Sıkı takip, planlı gebelik, bahsedilen hastalıkların kontrolü ve bazı önlemlerle bu sayı azaltılabilir” dedi.
#1Birleşik Krallık'taki Lancaster Üniversitesi'nde yaşlanma üzerine çalışan ve Biogerontologist Dr. Clancy, Business Insider’a yaptığı açıklamada uzun ve sağlıklı bir yaşam umuduyla aldığı takviyelerin bazılarını bilimsel araştırmalarda okuduğu faydaları nedeniyle, bazılarını ise yaptırdığı kan testlerinde bazı değerlerin eksik çıkması nedeniyle aldığını söyledi. Örneğin Dr. Clancy balık yemeyi sevmediği için balık yağı alıyor, D vitamini ve magnezyum takviyelerini onun yaşındakilerin alması gerektiği için kullanıyor.
#Gıda TakviyesiUzun ve sağlıklı bir yaşam sürmek elbette hepimizin hayali… Bu uğurda kimilerimiz spor yapıyor, sağlıklı besleniyor, kimi ruhuna iyi gelen hobiler ediniyor, kimi de besin takviyeleri alarak kendini korumaya alıyor. Yaşlanma üzerine araştırmalar yapan bir bilim insanı olan Dr. David Clancy de uzun ve sağlıklı bir yaşam umuduyla 6 vitamin takviyesi aldığını açıkladı. İşte Dr. Clancy'nin aldığı o takviyeler ve Geriatri Uzmanı Prof. Dr. Berrin Karadağ'ın bu takviyelerin yaşlanma üzerine etkileri hakkında yorumları...
#Gıda Takviyesiİstanbul Fatih'te bir otomobilin çarptığı motosikletli kurye ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Arkadaşlarına çarpan kişinin serbest bırakıldığını söyleyen kuryeler, İstanbul Adalet Sarayı önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan avukat Iyaz Çimen, 'Arkadaşımızın ölüm riski olmasına rağmen karşı tarafın salıverilmesi hepimizin canını yakmaktadır.' ifadelerini kullandı.
#İSTANBULDünya Sağlık Örgütü ve UNICEF tarafından yayımlanan rapora göre, dünyada 2020 yılında yaklaşık 13.4 milyon bebek prematüre doğdu. Bu sayıların ‘sessiz acil durum’ haline geldiği belirtilen raporda, dünyada yaklaşık 1 milyon prematüre bebeğin erken doğumla ilgili komplikasyonlardan dolayı hayatını kaybettiği belirtildi.
#Dünya Sağlık ÖrgütüSağlıklı bir yaşam ve uzun bir ömür için en önemli unsurlardan biri uyku. Uzmanlar, sağlık için günde 7 ila 9 saat uyumayı tavsiye etse de geçtiğimiz günlerde yayımlanan bir araştırma bazı faktörlerin uyku süresinden daha önemli olduğunu ortaya koydu. İşte ayrıntılar...
#UykuYeterli miktarda su tüketmenin insan vücuduna pek çok faydası olduğunu bilmeyen yok. Peki gereğinden fazla su içmenin zararlı olabileceğini biliyor musunuz? 58 yaşındaki ABD’li yıldız oyuncu Brooke Shields, geçtiğimiz günlerde, çok fazla su içtiği için nöbet geçirdiğini açıkladı. “Bir anda ağzım köpürmeye başladı, gözlerim karardı” diyen ünlü oyuncu artık sıvı tüketmekten korktuğunu söyledi. Peki nasıl oluyor da fazla su tüketmek nöbet geçirmeye neden oluyor? Günde kaç litreden fazla su zararlı? İdeal su tüketimi kaç litre olmalı? Uzmanlar hurriyet.com.tr’ye anlattı.
#SağlıkGrip, genellikle kendi kendine iyileşme eğilimi gösterse de bazı durumlarda çok ağır sonuçlara yol açabiliyor. ABD’de yaşayan Allison Miller'ın hastalığı da başta sıradan bir gripti. Semptomları ağırlaşıp hastaneye kaldırılan Miller, birkaç günün sonunda sol bacağını kaybetti. Peki grip nasıl oluyor da ağır hastalıklara dönüşebiliyor? Gribin normal seyrinin dışına çıktığını nasıl anlarız? En çok kimler risk altında? İşte Allison Miller’ın yaşadıkları ve uzman görüşleri…
#SağlıkKahramanmaraş merkezli iki büyük depremde Hatay’da enkazda çıkarılan ve yakınlarının aylardır haber alamadığı 26 yaşındaki Merve Ateş'in ablası İlknur Karaca, herhangi bir DNA eşleşmesi çıkmamasından dolayı kardeşinin hafıza kaybı yaşadığını düşünerek, umutla gelecek güzel haberi bekliyor. İlknur Karaca, 'Kendi kendine konuşuyor olabilir. Yanında başkaları tarafından alıkonuluyor olabilir. Bize lütfen ulaşsınlar görenler.' ifadelerini kullandı.
#Kahramanmaraş