Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Macaristan'a yaptığı resmî ziyarette Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile bir görüşme yaptı. İki ülkenin eğitim alanındaki iş birliğinin ele alındığı toplantıda Bakan Szijjarto, Türkiye'nin eğitimde de çok ileri bir ülke olduğunu ve bu alandaki ilişkileri daha da artırmaktan mutluluk duyacaklarını söyledi. Özer, “Mesleki eğitimde her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.
#MacaristanMİLLİ Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Fransa’nın başkenti Paris’te gerçekleştirilen OECD Eğitim Bakanları Toplantısı’na katıldı. 38 OECD ülkesi ve 6 aday ülkenin eğitim bakanları; UNESCO ve Avrupa Konseyi gibi çeşitli uluslararası örgütlerin katılımıyla devam eden toplantıda bir konuşma yapan Özer, şunları söyledi:
#Mahmut ÖzerMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Paris'teki OECD Eğitim Bakanları Toplantısı kapsamında düzenlenen "Eğitim Hayatını Çalışma Hayatı ile Uyumlu Hâle Getirmek" temalı oturumda Türkiye'nin mesleki eğitim alanında gerçekleştirdiği dönüşümleri paylaşarak, "Kadınların dual mesleki eğitimdeki payı yaklaşık 15 kat arttı” dedi.
#Mahmut ÖzerMilli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, “Eşitlikçi ve kapsayıcı bir toplum inşa etmede öncelikle eğitimdeki eşitsizlikleri azaltıcı ve kapsayıcılığı artırıcı sosyal politikalar son derece kritik. Bu bağlamda Türkiye'de son yirmi yılda eğitim alanında yapılanlar, tüm ülkelere örnek oluyor” dedi.
#Mahmut Özer“Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, PISA raporuna yönelik “Yeteri kadar yükselmiş değiliz ama 2006'dan bu yana üç alanda ciddi bir yükseliş eğilimine girdiğimiz görünüyor. Fakat bu bir avuntu olmamalı, başka gerekleri var” dedi.
#Nabi AvcıOECD Eğitim ve Beceriler Direktörü Andreas Schleicher, OECD ülkeleri arasında, eğitimde fırsat eşitliği, öğretmenlerin mesleki gelişimi ve mesleki eğitimin güçlenmesinden oluşan üç alanda birden aynı anda katma değer yaratabilen ülke sayısının yok denecek kadar az olduğuna vurgu yaparak, "Türkiye'nin örneklerinden öğrenilecek çok şey var” dedi.
#Andreas SchleicherTürk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Konseyi, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda "Dijital Çağda Yeşil Teknolojiler ve Akıllı Şehirler" temasıyla toplandı. Gün boyu süren toplantının ardında, Türk Devletleri Teşkilatı Sekizinci Zirve Bildirisi yayınlandı. Zirve Bildirisi'nde, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi'nin adının "Türk Devletleri Teşkilatı" olarak değiştirilmesi kararlaştırıldı.
#Türk Devletleri TeşkilatıTürk dünyasının çatı kuruluşu niteliğindeki Türk Keneşi (Konseyi), üye ülkelerin yanı sıra Türk dünyasının ve bölgedeki ülkelerin iş birliğini artırmayı amaçlıyor. Vatandaşlar da Türk Keneşi'nin ne olduğunu ve tam olarak görevinin ne olduğu ile çalışma alanlarını sorguluyor. Peki, Türk Keneşi nedir?
#Türk KeneşiMilli Eğitim Bakan Yardımcısı Reha Denemeç, G20 Eğitim Bakanları toplantısına, katıldı. Denemeç, "Radikalleşmeyi, ırkçılığı, yabancı düşmanlığını azaltmak ve toplumlar arasında köprüler inşa etmek için sanırım bugün daha önce hiç olmadığı kadar eğitimde uluslararasılaşmaya ihtiyacımız bulunuyor" dedi.
#Reha DenemeçÜç fırsat daha kaçırıldı. Fırsat kaçırıldı diyorum çünkü bugünün dijital dünyasında bilgi Matrix filminin jeneriğinde akan rakamlar gibi akıp gidiyor. Küresel eğitim gelişmelerinde süreçleri gerektiği zamanda takip edip, tanıları zamanında koyup, güncellemeleri zamanında yapmazsanız zamanın ruhu farkındalığına erişmeniz o kadar zorlaşıyor.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik, Demokratikleşme Paketi’yle ilgili eleştirilere yanıt verdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin okullarda Andımız’ın kaldırılmasına ilişkin tepkisine, “Bir çocuk her sabah ‘Ben Türk’üm’ demek zorunda mı? Sayın Bahçeli çok istiyorsa her grup toplantısında milletvekilleriyle Andımız’ı okusun” dedi. Çelik’in dün AK Parti Genel Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısındaki açıklamaları şöyle:
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, geçmişi değiştirmenin mümkün olmadığını belirterek, “Geçmişi değiştirmemiz mümkün değildir ancak okul sistemlerimizin yetişkinlerin gelecek için kendi yeteneklerini sürdürmesine yardım edecek politikaların tasarlanması mümkündür. Yüksek kalitede erken çocukluk eğitimi ve ilköğretime yapılan yatırımın, özellikle sosyo ekonomik durumu zayıf çocuklar için, bireylerin etkin hayat boyu öğrenenler olmalarını temin eden en verimli yöntem olduğunu kanıtlanmıştır” dedi.
İstanbul’daki OECD Eğitim Bakanları Gayri Resmi Toplantısı’nda konuşan Başbakan Tayyip Erdoğan, felç olmuş olarak tanımladığı BM Güvenlik Konseyi’nin dünya barışına katkı sağlamasının mümkün olmadığını savunarak, “5 ülkenin iki dudağı arasına sıkışmış bir adalet olamaz. Bunun bir değişkenliğinin olması lazım. Bir ülke hayır dedi mi her şey bitiyor. Bu nasıl bir dünya” dedi.
#Başbakan Tayyip Erdoğanterörün kaynağının da eğitimsizlik olduğunu söyleyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Masumu, çocuğu öldüren şu anda işte komşumuz Suriye’de Esad ise en büyük zalim odur. Masumu, çocuğu öldüren şu veya bu örgütse, Esad’den hiç bir farkı yoktur. İslam’da terörist olamaz. İster El- Kaide olsun, ister şu olsun bu olsun. Bunların hepsini kınıyoruz. Lanetliyoruz. İslam bir barış dinidir" diye konuştu.
#Birleşmiş Milletler11 yıl boyunca eğitim alanında çok önemli reformların hayata geçirildiğini anlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bu reformların amacının, eğitim-öğretim alanında fiziki altyapıyı güçlendirmek ve içeriği zenginleştirerek kaliteyi yükseltmek olduğunu Söyledi. Erdoğan, böylece çocukların ve gençlerin geleceğe daha iyi hazırlanmasının temin edileceğini dile getirdi.
OECD’nin en önemli toplantılarından olan ve iki yılda bir gerçekleştirilen “OECD Eğitim Bakanları Gayrı Resmi Toplantısı” yarın başlayacak. Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Avcı ve YÖK Başkanı Çetinsaya’nın katılacağı toplantıda, “Eğitim Yoluyla Uygun Becerilerin ve İstihdamın Artırılması” konusu ele alınacak.