OECD Eğitim Bakanları yarın toplanıyor

Güncelleme Tarihi:

OECD Eğitim Bakanları yarın toplanıyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2013 12:04

OECD’nin en önemli toplantılarından olan ve iki yılda bir gerçekleştirilen “OECD Eğitim Bakanları Gayrı Resmi Toplantısı” yarın başlayacak. Başbakan Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Avcı ve YÖK Başkanı Çetinsaya’nın katılacağı toplantıda, “Eğitim Yoluyla Uygun Becerilerin ve İstihdamın Artırılması” konusu ele alınacak.

Haberin Devamı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya’nında katılacağı “OECD Eğitim Bakanları Gayrı Resmi Toplantısı” yarın İstanbul’da yapılacak.
İki yılda bir gerçekleştirilen ve OECD’nin en önemli toplantılarından olan “OECD Eğitim Bakanları Gayrı Resmi Toplantısı” 3 Ekim Çarşamba gününe kadar sürecek. Teması “Eğitim Yoluyla Uygun Becerilerin ve İstihdamın Artırılması” olarak belirlenen toplantı, Milli Eğitim Bakanlığının ev sahipliğinde, OECD Eğitim Direktörlüğüyle işbirliği halinde yapılacak.

OECD üyesi bütün ülkelere, Avrupa Birliğine, OECD aday ülkelerine, kilit ortak konumundaki ülkelere ve OECD Eğitim Politikası Komitesinin düzenli gözlemcilerine gönderilen davet sonucunda 39 ülkeden katılım bekleniyor.

Haberin Devamı

Tüm eğitim sistemi ele alınacak

Toplantıda, amaca uygun becerileri geliştirmede, bu becerilerin etkin arzını sağlamada ve beceri talebiyle arzı arasında daha iyi bir eşleşme oluşturmada karşı karşıya olunan zorluklar üzerinde durulacak. Anaokulundan üst-ortaöğretime ve buradan ortaöğretim sonrası mesleki eğitim ve hayat boyu öğrenimi kapsayacak şekilde düzenlenecek toplantıda tüm eğitim sistemi ele alınacak. Eğitim bakanlarına, 2013 OECD Yetişkin Becerileri Anketi’nden bulgular ve OECD’nin PISA 2012 değerlendirmeleri üzerine bilgiler sunulacak. Bakanlar, ülkelerin siyasi gündeminde önemli bir yeri olan, amaca uygun beceri ve yetkinliklerin nasıl artırılacağı hususunda görüş alışverişinde bulunacak.
Toplantıda, “Becerilerin gelişim ve uygulanışını şekillendiren eğilimler ve perspektifler nelerdir? Eğitim sistemi amaca uygun beceri ve yetkinlikleri nasıl geliştirebilir? Okul arz ve talebi arasında daha iyi bir eşleşme sağlamak için eğitim bakanları neler yapabilir? Öğrenmenin ekonomik ve sosyal getirilerini azamiye çıkarmak için eğitim politikası ne yapabilir?” soruları üzerinde durulacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!