YKS sınav sonuçları açıklandı. Bunun ardından Psikoloji taban puanları 2024 merak konusu oldu. Özel ve devlet kurumlarında psikoloji mezunlarının iş olanağı oldukça geniş olduğundan her yıl olduğu gibi bu senede en çok ilgi gören bölümlerden birisi olacak. Hayallerindeki fakültelerde ve şehirlerde eğitim almak isteyen öğrenciler, sınav sonuçları açıklanmadan tercih listelerini şimdiden hazırlamaya başladı. Psikoloji taban puanları, kontenjanları ve başarı sıralamalarını dikkate alan adaylar üniversiteleri ve bölümleri tercih edecek. Peki Psikoloji Taban puanları 2024 || Devlet ve Özel Üniversiteler Psikoloji Başarı Sıralamaları- YKS Psikoloji bölümü başarı sıralaması kaç, hangi üniversitelerde var? İşte, Psikoloji başarı sıralaması ve kontenjanları
#Psikoloji Bölümü Taban PuanlarıUyum programı kapsamında okulöncesi, ilkokul 1 ve lise 9’uncu sınıf öğrencileri, 4-8 Eylül haftasında okula başlayacak. Kimi ilk kez okullu olacak kimi yeni arkadaş ve öğretmenleriyle tanışacak. Eğitim uzmanı Doç. Dr. Aslı Bugay Sökmez, velilerin bu stresli süreci sorunsuz atlatması için önemli tavsiyeler verdi...
#OKULYKS sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte üniversite taban puanları araştırmaları hız kazandı. 17-18 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirilen ve TYT, AYT ve YDT olmak üzere 3 oturumdan oluşan sınava bu yıl 3 milyondan fazla aday katılım gösterdi. Sınava katılan adaylar, YKS sınav puanları ile üniversite tercihlerini gerçekleştirecekler. Başarı sıralamalarında en çok merak edilenlerden biri de Psikoloji taban puanları 2023 oldu. İşte, Psikoloji bölümü tavan/ taban puanları, başarı sıralamaları ve kontenjanları
#Psikoloji Bölümü Taban PuanlarıYKS üniversite sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte adaylar meslek araştırmalarına başladı. Yaygın meslek dallarından İşletme bölümü de araştırılan alanlardan biri oldu. İşletme bölümü ülkemizde en yaygın olarak bulunan bölümler arasında yer almaktadır. İş olanaklarının geniş olması bu bölümü ayrıca tercih nedeni yapmaktadır. Özellikle iyi üniversitelerde işletme bölümü okumak isteyen kişiler bu bölüm ilgili detayları merak ediyor. İşletme mezunu ne iş yapar, nerede çalışabilir? İşletme Bölümü taban puanları 2023 ve başarı sıralaması
#İşletme BölümüOkullarda travmanın etkilerini en aza indirmek ve öğretmenlerin sınıflarda güvenli bir eğitim ortamı, yani güvenli sınıf iklimi oluşturmalarını kolaylaştırmak amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ve UNICEF işbirliğinde ‘Afet Sonrası Öğretmenlerin Psikososyal Destek Becerilerinin Geliştirilmesi Projesi’ hazırlandı.
#ÖğretmenOkul öncesi, ilk ve orta öğretim düzeyinde eğitim öğretim gören 19 milyondan fazla öğrenci 20 Ocak Cuma günü karne alacak ve iki haftalık yarıyıl tatili başlayacak. Birçok öğrenci tatili, karnesindeki yüksek notların mutluluğuyla karşılayacak ama bazıları da karnedeki düşük notların üzüntüsünü yaşayacak. Uzmanlar aileleri karne günü için uyarıyor: “Karne bir durum göstergesidir, olumsuza değil olumluya odaklanın.”
#KarneUyum haftasının ardından tüm kademelerde okulların açılmasıyla birlikte birçok veli için yeni bir sınav başladı. Uzun tatilin ardından okula gitmek istemeyen ve uyumla ilgili sıkıntı yaşayan öğrencilerle başa çıkmaya çalışan anne ve babaları uzmanlar uyarıyor: Ailenin kaygı seviyesi çocuğun okula uyumunu zorlaştırıyor.
#OkulOkul denildiğinde, sizin aklınızdaki resim babanız hatta dedenizle bile aynıydı. Sınıf ve sıralar, dersi anlatan öğretmen resmi. Dedenizin belki akıllı telefonu, interneti yoktu ama sıra ve sınıf aynıydı. Çocuğunuz ise teknolojinin içine doğdu. Dedenizle çocuğunuzun aynı sıralarda okuması her ne kadar romantik gelse de, geleneksel eğitim ortamı acaba günümüz Alfa çocuğunun ihtiyacını giderebilir mi?
#Doç. Dr. Aslı Bugay SökmezYükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) tercih süreci bugün sona eriyor. Barajsız sınav, aday sayısının çok olması ve sıralamalardaki uçurum bu yıl tercih yaparken biraz daha fazla zorladı. Bu yüzden bazı adaylar tercih sürecini hâlâ tamamlamadı. Elindeki puan ve hayalindeki bölümle tercihini son güne bırakanlar için ODTÜ Kuzey Kıbrıs Kampusu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Bugay Sökmez ve Eğitimci Onur Soğuk son önerileri verdi.
#YKSLGS (Liselere Geçiş Sistemi) için geri sayım başladı. Öğrencilerin önünde sadece 7 gün kaldı. Sınav tarihi yaklaştıkça hem onlarda hem de ebeveynlerinde heyecan ve stres artıyor. Uzmanlar uyarıyor: “Çocuklarınızın stres kaynaklı çıkışlarını kişisel almayın, çatışmalardan uzak durun. Son geceyi her zamanki gibi geçirin ve akrabalardan gelen iyi dilek telefonlarını engelleyin.”
#LGS5 Haziran’da yapılacak LGS sınavına bir aydan az zaman kaldı. MEB, son yardımcı kaynak kapsamındaki mayıs ayı örnek soruları yayınladı. Uzmanlar ise öğrencilere, bu dönemin tüm konuların tekrar edilmesi gereken dönem olduğunu söyleyip “sınavdan en verimli sonucun, doğru çalışma yöntemleriyle alınabileceği” uyarısında bulundu.
#LGSHayatının ilk döneminde “savaş” kavramıyla tanışan çocuklar için, konu doğru açıklanmadığında hayat boyu yaşanacak bir travmaya dönüşebiliyor. Uzmanlar çocuklarınızı savaşla ilgili haberlerden uzak tutun dese de günümüzde bilgi akışını engellemek ebeveynler için pek mümkün olmuyor. O zaman da çocuklara güven telkin edici, umut vaat edici açıklamalar yapmak gerekiyor.
#SavaşMilyonlarca öğrencinin hayatını ilgilendiren LGS’ye hazırlık sancılı bir süreç. Ancak sürecin neden olduğu sancılar maalesef sınav olup bittikten sonra hemen yok olmuyor. Sınavın ardından istediği okulu kazanan ya da iyi bir okula yerleşen birçok öğrenci için farklı rahatsızlıklar ortaya çıkabiliyor.
#Sınav BitiyorYeni eğitim-öğretim yılı başlıyor ve artık tüm okullarda yüz yüze eğitime geçiliyor. Bir yandan büyük bir heyecan, diğer yandan büyük bir endişe var. Pek çok velinin aklında aynı sorular: Okullarda hijyenik bir ortam sağlanabilecek mi? Kronik hastalığı olan çocuklar derslerden geri kalacak mı? Uzun bir aradan sonra okula tekrar başlayan çocuklar uyum sorunu yaşar mı? Okullarda alınan tedbirleri ve hem pediatrik hem psikolojik açıdan çocukları okula nasıl hazırlamak gerektiğini uzmanlara sorduk.
#EğitimEğitim uzmanları, üniversite tercih döneminde milyonca adayı uyarıyor: “Puan ve sıralama önemli olsa da tercih yaparken kendinize uygun meslekleri seçin. Sırf puanınız tuttuğu için değil, severek yapacağınız ve gelecekte size fayda sağlayacak bölümleri tercih edin.” Günümüzün özellikle de pandeminin ardından değişen şartlar meslekleri de etkiledi.
#Parlayan Meslekler“Hangi mesleği seçmeliyim” sorusuna verilen yanıtlar her dönem çağın şartlarına göre değişim gösteriyor. Ama pandeminin meslek seçiminde denklemi çok daha radikal ve hızlı biçimde değiştirmesi bekleniyor. Pandeminin değiştirdiği dünya koşullarında bazı mesleklerin öneminin artacağı tahmin ediliyor.
#COVID-19Pandeminin gölgesinde eğitim-öğretim yıllarını tamamlayan okullar yaz tatiline girdi. Bazen yüz yüze bazen uzaktan eğitim gören öğrenciler karneleri aldı. Uzmanlar ise “Bu yaz öğrenciler için çok önemli” diyerek bir buçuk yılı evde geçiren öğrencileri uyarıyor. Peki tatilin en verimli şekilde geçmesi için neler yapmalı? Bu yazı nasıl değerlendirmeli? İşte uzman yorumları:
#GazetehaberleriPandemi gölgesinde sınava hazırlanan gençler için ‘kara göründü’, LGS gelecek hafta bugün... Öğrencilerin sınav sorularını sakince çözebilmeleri için bu son haftayı nasıl geçirmeleri gerektiğini iki uzmana sorduk. Prof. Dr. Zeynep Kızıltepe: “Ailelere çok iş düşüyor. ‘Her şey iyi olacak’ mesajı verirlerse öğrenciler kendilerini güvende hisseder.”
#GazetehaberleriDaha önce üniversiteler konuşulurken “Fuhuş yuvası” sözleriyle kız öğrencilere hakaret eden Sakarya Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Ebubekir Sofuoğlu bu kez de hocaların hocası olarak bilinen dünyaca ünlü tarihçi Halil İnalcık’ı hedef aldı. Sofuoğlu’na tepki yağdı.
#Ebubekir Sofuoğlu