nomofobi haberleri sayfasında nomofobi hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 49 nomofobi haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Erkeklerin yüzde 60’ı, kadınların ise yüzde 50’si cep telefonu bağlantısını kaybetme korkusu olan ’nomofobi’ nedeniyle acı çekiyor. ’Telefonsuz kalma korkusu ya da cep telefonunda online olamama kaygısı’ olarak açıklanan fobide, kişiler telefonsuz kendini eksik hissedip, boşluk duygusu yaşıyor.
#Cep TelefonuTürkiye'de de giderek yaygınlaşan nomofobi pek çok Avrupa ülkesinde intihara yol açan sonuçlar doğuruyor. Nomofobi, telefonsuz kalma korkusu ya da cep telefonu yoluyla iletişimden kopmaktan korkma durumu olarak tanımlanıyor ve gençler arasındaki yaygınlığı ile dikkat çekiyor. Peki, nomofobi nedir?
#Nomofobi Nedir?Teknolojik ilerlemeyle ortaya çıkan ve gençliğin ruhsal sağlığını hedef alan modern çağın yeni sorunları nomofobi (cep telefonundan mahrum kalma korkusu) ile netlessfobinin (internetsiz kalma korkusu) oluşturduğu tehdit endişe verici boyutlara ulaştı.
#NomofobiCep telefonundan sosyal medya hesaplarını devamlı kontrol etmek, her an internetten bir şeyler okumak, izlemek yavaş yavaş toplumun büyük bir bölümünü internet bağımlısı haline getirdi. Akıllı telefonlardan uzak kalmanın birçok insanda stres yarattığı ortaya çıkarken yeni bir fobiyi de literatüre kattı: Nomofobi.
#NomofobiAnkara Devlet Opera ve Balesi (ADOB), yeni sezon hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Opera, bale ve modern dansın en seçkin örnekleri, yeni sezonda Ankara izleyicisinin karşısına çıkacak. Ankara Devlet Opera ve Balesi Müdürü soprano Feryal Türkoğlu, ADOB olarak belirli sorumlulukları olduğunu belirterek, “Tüm eserlerimiz tamamen dolu geçiyor. Bizi izlemeye özellikle İstanbul’dan ve diğer şehirlerden sanatseverler geliyor. Repertuvarın zenginliği ve kalitesi, sanat turizmi oluşturuyor diyebiliriz” ifadelerini kullandı.
#Ankara Devlet Opera Ve BalesiABD'de yapılan yeni bir araştırma telefon başında çok fazla vakit geçirmenin yalnızca gözlerinize değil, vücudunuzun geri kalanının işleyişine de zarar verebileceğini, hatta ömrünüzü kısaltabileceğini ortaya koydu.
#Cep TelefonuTwitter, Facebook, Tiktok... Cep telefonu, akıllı saat, tablet... Her geçen gün daha fazla vakit geçirdiğimiz sosyal medya platformları ve teknolojik araçlar, adına 'dijital çağ hastalıkları' denilen bir sürü rahatsızlığı da ortaya çıkardı. İşte “Bundan 30 yıl önce obezite bir hastalık dediğimizde 'yiyen insansan zarar gelmez' diye karşı çıkılıyordu. Bugün ise Hikikomori, WhatsAppitis dediğimizde uzaydan gelmişiz gibi bakıyorlar ama durum ciddi" diyen uzmanların ışığında yeni çağın hastalıkları ve uzmanlardan önemli uyarılar...
#Dijital Hastalıklar95 ülkede Ülke Yeşilayları ile bağımlılıklarla mücadelesini sürdüren Yeşilay, aralarında UNODC, Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrolü ve Suç Önleme Birimi, Harvard Üniversitesi, Stanford Üniversitesi, Kaliforniya Üniversitesi, Berkeley gibi kurumlardan isimlerin de bulunduğu 14 ülkeden 40 bilim insanının katılımıyla Uluslararası Bağımlılık Kongresini düzenledi.
#YeşilaySelfitis, yeni çağın hastalıkları arasında nitelendiriliyor. Selfie hastalığı olarak da bilinen selfitis, kendi fotoğrafını çekip sosyal medya üzerinden yayınlama durumunu ifade etmektedir. Bu bir bakıma selfie çekip atma bağımlılığı olarak nitelendirilmektedir. İşte, selfitis hakkında detaylar ve bazı bilgiler
#SelfitisCumhurbaşkanlığı’nın yaptığı sosyal medya araştırması ‘sosyal medyaya’ bağlı olarak yeni hastalıkların ortaya çıktığını gösterdi. Araştırmaya göre bir günün yüzde 12’si sosyal medyada geçirilirken, ego sörfü, nomofobi, fare ve klavye rahatsızlığı gibi hastalıklar başgösteriyor.
#GazetehaberleriAkdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Sağlık İletişimi Uzmanı Ayşen Yalman, yapılan araştırmalara göre bireylerin günde 7 saatini internet başında geçirdiğini belirterek "Nasıl ki vücuda yakabileceğinden fazla miktarda kalori yüklemesi obeziteye neden oluyorsa, aynı şekilde zihne kullanabileceğinden fazla miktarda bilgi ve bildirim yüklemesi de dijital obeziteye neden oluyor" dedi.
#ANKARAMÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dijital İletişim Araştırmacısı Doç. Dr. Kırık, "Karnelerin verilmesiyle başlayan üç aylık yaz tatili '3T' olarak tabir edilen telefon, tablet, televizyon bağımlılığını ne yazık ki tetikliyor." dedi.
#TelefonErkeklerin yüzde 60’ı, kadınların ise yüzde 50’si cep telefonu bağlantısını kaybetme korkusu olan ’nomofobi’ nedeniyle acı çekiyor. ’Telefonsuz kalma korkusu ya da cep telefonunda online olamama kaygısı’ olarak açıklanan fobide, kişiler telefonsuz kendini eksik hissedip, boşluk duygusu yaşıyor.
#Cep TelefonuMarmara Üniversitesi (MÜ) İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi ve Dijital İletişim Araştırmacısı Doç. Dr. Ali Murat Kırık, internet kullanıcılarının hastalıkları daha çok sanal ortamda aradığını belirterek, "Doktora gitmek yerine sanal ortamda bulduğu tedavi yöntemini uygulayanlar, önüne geçilmez sağlık sorunlarıyla karşılaşabilmektedir." dedi.
#Ali Murat KırıkTürkiye'de de giderek yaygınlaşan nomofobi pek çok Avrupa ülkesinde intihara yol açan sonuçlar doğuruyor. Nomofobi, telefonsuz kalma korkusu ya da cep telefonu yoluyla iletişimden kopmaktan korkma durumu olarak tanımlanıyor ve gençler arasındaki yaygınlığı ile dikkat çekiyor. Peki, nomofobi nedir?
#Nomofobi Nedir?Karpuz kabuğu denize düştü, telefonlar plajlara üşüştü. Yani ‘no mobile phobia’dan türetilen ve ‘cep telefonundan mahrum kalma korkusu’ diye özetleyebileceğimiz nomofobiyi en net şekliyle göreceğimiz mevsimdeyiz. Bu modern çağ sendromunu nöroloji uzmanı Dr. Timur Yılmaz’la konuştuk.
#KarpuzTeknolojinin gelişmesi ve hayatımızda büyük yer kaplamasıyla birlikte cep telefonları vazgeçilmezimiz haline geldi. Hatta bizlerle o kadar bütünleşti ki, yanımızda olmadığı zaman kendimizi eksik hisseder duruma geldik. Cep telefonu ile sağlanan iletişimden kopma korkusu nomofobik durumu ortaya çıkardı. Nörolog Mehmet Yavuz, nomofobik durumu ve etkilerini açıklıyor.