nohut unu haberleri sayfasında nohut unu hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 586 nohut unu haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Son yıllarda bitkisel ve glutensiz beslenmeye ilginin artmasıyla protein ve lif bakımından zengin olan bakliyat unlarına talep de arttı. Nohut, mercimek, fasulye, bezelye gibi baklagillerden üretilen unlar gerçekten geleneksel unun yerini alabilir mi? Bu unlar ne kadar sağlıklı? Bu bakliyatlar una dönüşürken nasıl bir işlemden geçiyor? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkBizler vejetaryen beslenmenin çok zor bir kavram olduğuna inanıyoruz fakat Türk mutfağı aslında bunun için biçilmiş bir kaftan. Sadece yöremizde yetişen besinlerden tükettiğinizde bile bu beslenme stiline kolayca ayak uydurabilirsiniz.
#Yıldız Öz SamahaNohut unu son dönemde özellikle glütensiz beslenmek isteyenlerin favorileri arasında. Buğday ununun kullanıldığı her alanda kullanılabilen nohut unu, büyük marketlerde kolaylıkla bulunabiliyor ancak siz dilerseniz nohut ununu evinizde de yapabilirsiniz. İşte evde nohut unu yapılışı…
#EvdehayatTatlı ihtiyacımızı giderecek, rafine şekersiz, vejeteryanlara özel, düşük kalorili, saat 5 çayımızın yanına lezzetli ve kolay bir tatlı tarifine ne dersiniz? Melisa Darmar'ın bu tarifi, nohut unu içerdiği için hem tokluk sağlayacak hem de tatlı ihtiyacınızı bastırmış olacak.
#NohutSizi bilmem ama ben köşemi ve sizleri çok özledim. Yoğunluğum nedeniyle bir süredir ara verdiğim köşemde sene sonuna kadar ‘MasterChef’ eleme gecesinde çıkan tariflerimi ve bu tariflerin arkasındaki hikâyeleri yazacağım. Ocaktan sonra yine yemek kültürü, gastronomi seyahatleri ve gastronomi dünyası üzerine yazmaya vaktim olacak.
#The AliceSevgili lezzetsever dostlarım; Bu hafta size “soğan sever misiniz?” sorusuyla geldim. Soğanla mesafeli olan, soğanı seven fakat diri tüketemeyen, hatta kıyma köftesine efsane bir alternatif arayanları tek bir tarifte buluşturmak istiyorum; kırmızı soğan köftesi. Minimal malzemelerle maksimum lezzet sunan soğan köftesi, iddia ediyorum ki size kaç adet yediğinizi unutturacak.
#Kırmızı SoğanÜlkemiz mutfağı şarapla birleştiğinde çıta atlıyor ve evrensel ölçütlere göre gastronomik bir mutfak oluyor. Seraf Vadi bu eksiğimizi gidermiş. Asma yaprağından sarma üst düzey. Yoğurtla birlikte domates sosu yakışmış. Bol yeşillik ve marulla pişen kuzu kapama ağır ateşte yavaş pişmiş, et güzel ve içi sulu. Ama favorim gene kuzu kolla odun fırınında pişen Osmanlı mutfağından zirva. Kompleks ve dengeli…
#Türk MutfağıHenüz sektörde çalışan çok fazla vegan şef yok. Ama üniversitelerin vegan kulüpleri bu konuda çok aktif, bitki temelli lezzetlere ilgi duyan birçok gastronomi tutkunu genç yetişiyor. Ben ve restoran ekibim katıldığımız birkaç okul etkinliğinden aldığımız enerjiyi mutfağımıza yansıttık. İspanyol esintili tarifler hazırladık.
#ZeytinyağıSon yıllarda bitkisel ve glutensiz beslenmeye ilginin artmasıyla protein ve lif bakımından zengin olan bakliyat unlarına talep de arttı. Nohut, mercimek, fasulye, bezelye gibi baklagillerden üretilen unlar gerçekten geleneksel unun yerini alabilir mi? Bu unlar ne kadar sağlıklı? Bu bakliyatlar una dönüşürken nasıl bir işlemden geçiyor? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkSon yıllarda bitkisel ve glutensiz beslenmeye ilginin artmasıyla protein ve lif bakımından zengin olan bakliyat unlarına talep de arttı. Nohut, mercimek, fasulye, bezelye gibi baklagillerden üretilen unlar gerçekten geleneksel unun yerini alabilir mi? Bu unlar ne kadar sağlıklı? Bu bakliyatlar una dönüşürken nasıl bir işlemden geçiyor? Uzmanlarla konuştuk...
#SağlıkHer yıl ocak ayında vegan yaşam biçimini tanıtmak ve bazı doğru bilinen yanlışları değiştirmek adına ‘Veganuary’ isimli bir kampanya yapılıyor. Ben de Türkiye’de bitkisel alternatifleri deneyimleyebileceğiniz harika birkaç mekânı tanıtmak ve iştah açan vegan tarifler vermek istedim. Portekizli hamurişi pastel nata’yı ve kış sebzeli kişi bu ay siz de bitki temelli hazırlamayı deneyin.
#VeganMenşei Ortadoğu olsa da tüm dünyada sokak lezzetleri denince akla ilk gelen seçeneklerden biri de kızarmış nohut köfteleri... Yüksek protein değeriyle hayli besleyici olmasının yanı sıra ucuz ve mütevazı malzemeleriyle de çok sevilen, doyurucu ve pratik atıştırmalıklar arasında.
#FalafelNohuttan köfteyi henüz çok az kişi bilirken 15 metrekare dükkânda falafel satma macerasına atılan Jeni Özel, bugün Anadolu yakasının en meşhur falafelcilerinden biri oldu. 60 yaşından sonra evde oturmak istemediği için KOSGEB desteğiyle açtığı mekânını daha da büyütmek isteyen Özel’in başarı hikâyesi ilham veriyor...
#Jeni ÖzelPatili dostlarınıza bir doğum günü partisi vermeye ne dersiniz? Hele de iştahla yiyecekleri ama daha da önemlisi, şeker ve koruyucu madde içermeyen bir pastayla, en sevdiği arkadaşlarıyla... Onlara özel; etli, sebzeli veya meyveli pastalar ve partiler hazırlayan mekânların sayısı gün geçtikçe artıyor. Birkaçına göz atalım...
#Doğum Günü PartisiBugünlerde nereye baksak çeşit çeşit zayıflama listeleri... Her yaz aynı şey... Demek ki diyetler yapılıyor sonra da verilenler geri alınıyor. Eğer siz de her yaz diyete girmekten sıkıldaysanız beslenme uzmanları Elif Nida Zafer ve Berrin Yiğit’in diyet yapıyormuşuz gibi hissetirmeyen önerilerine göz atın. Fazla kiloları kalıcı şekilde vermenin kişiye özel, sürdürülebilir beslenme ilkeleriyle mümkün olduğunu anlatıyorlar. Yiğit her yeni bilgiyi araştırmamızı söylüyor, Zafer’se “İki dilim pizzadan zarar gelmez ama haftada iki ‘kaçamağı’ aşmayın” diyor.
#GazetehaberleriURLALI kadınlar ve enginar, çok konu edildi. İzmir Life dergisindeki farklı geldi bana: “Urlalı kadınların enginar devrimi.” “Urla Kadın Kooperatifi” diye tanınan, 2014’te kurulan S.S. Urla Kadın Girişimi Üretimi ve İşletme Kooperatifi ve geçmiş dönem Belediye Başkanı Sibel Uyar’la söyleşmişler. Kooperatifin adı Enginar Festivali’nde duyulmuş asıl. Sonra, “Urla Karya” markası çıkmış, 172 ortağa ulaşılmış. Salgın döneminde, festival de yapılamayınca, 3 sigortalı çalışan kadının maaşını çıkarabilmek için nasıl enginar satılacağına kafa yormaya başlanmış. Uyar’dan özetle;
#İzmirBizler vejetaryen beslenmenin çok zor bir kavram olduğuna inanıyoruz fakat Türk mutfağı aslında bunun için biçilmiş bir kaftan. Sadece yöremizde yetişen besinlerden tükettiğinizde bile bu beslenme stiline kolayca ayak uydurabilirsiniz.
#Yıldız Öz SamahaKetojenik beslenme, son dönemde hem dünyada hem de Türkiye'de en popüler beslenme biçimlerinden biri haline geldi. Karbonhidrat tüketimini azaltıp proteinler ve yağlara ağırlık veren ketojenik beslenmeyi benimseyenlerin sayısı arttıkça, bu modele uygun tarifler ve malzemeler de sık sık gündeme geliyor. Söz konusu Türk mutfağı olunca ketojenik beslenmeye uygun hamur işleri de birçok kişinin merak konusu haline geliyor. Bugün sizin için ketojenik beslenenlerin gönül rahatlığıyla kullanabileceği un çeşitlerini araştırdık. Bundan sonra hamur işi yaparken bu ipuçları size yol gösterecek.
#Ketojenik BeslenmeNohut unu son dönemde özellikle glütensiz beslenmek isteyenlerin favorileri arasında. Buğday ununun kullanıldığı her alanda kullanılabilen nohut unu, büyük marketlerde kolaylıkla bulunabiliyor ancak siz dilerseniz nohut ununu evinizde de yapabilirsiniz. İşte evde nohut unu yapılışı…
#EvdehayatÇölyak hastalığının tek tedavisi ömür boyu buğday, arpa, çavdar yulaf tahıllarında bulunan glutenden uzak sıkı bir diyettir.Çölyak hastaları, buğday, arpa, çavdar, yulaflı gıdalar tüketmedikleri gibi ayrıca marketlerde satılan hazır gıdaların içeriklerine dikkat etmelidirler. Mutlaka gluten içermeyen gıdalar tüketmeliler.
#Çölay Hastalığı Nedir?Çölyak hastalığı dönem dönem internette aranan konular arasındaki yerini almaya devam ediyor. Çölyak hastalığı buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan gluten isimli bir maddeye vücut bağışıklık sistemi tarafından verilen anormal yanıt sonucu ortaya çıkan bir hastalıktır. Peki Çölyak hastalığının belirtileri nelerdir?
#Çölyak HastalığıGürültücü, hülyalı, gizemli, biraz şımartılmış, kimi zaman rahatsız edici ve büyüleyici... Geçmişte Roma’nın tarihi bölgelerinde yoğunlaşan turist kalabalıkları artık merkezin dış çeperlerinde yeniden yapılanan hayat alanlarına kayıyor. Turistik rotaların dışında bir tatil hayal ediyorsanız ‘centro storico’nun dışında dolaşın. Testaccio pazarındaki tezgâhlarda pizza tadın, pazar günü kurulan Porta Portese bit pazarında turlayın, San Lorenzo ve Tiburtina semtlerinin gece kulüplerinde eğlenin, Neve di Latte ve La Mucca Bianca gibi semt dondurmacılarında ağzınızı tatlandırın. İyi bir planlamayla şehrin önemli bölümünü 2,5 günde keşfedebilirsiniz.
#Roma Gezi Rehberi