Güncelleme Tarihi:
İlk nohut ununun faydalarından başlayalım;
• Yüksek oranda protein içerir,
• Kalsiyum, magnezyum ve potasyum bakımından zengindir,
• Kötü kolestrolü aşağı çektiği için ileride oluşabilecek kalp sorunlarının önüne geçer,
• Kan şekerini dengeler,(düşük glisemik indeksi içerdiği için uzun süre tokluk sağlar glisemik indeks değeri: 41)
• Meme kanserinin oluşma ihtimalini minimalize eder,
• İçerdiği lif (12.5 gram) ve yağ asitleri kolon kanserini engeller,
• Glutensiz olduğu için sindirimi kolaydır.
Nohut Unlu Kek Tarifi:
Malzemeler:
• 1 su bardağı keçiboynuzu unu
• ¾ su bardağı nohut unu
• 1 çorba kaşığı kabartma tozu
• 2 çorba kaşıpı tarçın
• ½ çorba kaşığı hindistan cevizi tozu
• 1 çimdik tuz
• ½ su bardağı hindistan cevizi yağı
• 1 bardak su
• 1 su bardağı pekmez
• 2 çorba kaşığı doğal vanilya tozu
• 2 adet rendelenmiş havuç
• 6 adet hurma
• 1 su bardağı yer fıstığı ve badem karışımı (öğütülmüş)
• ½ su bardağı kuru üzüm
1. Önceden 170 C olacak şekilde fırını ısıtalım
2. Hurmayı elimizle küçük parçalar haline getirdikten sonra bu parçalar ile kuru üzümü, yer fıstığını ve bademi blendırdan geçirelim.
3. Keçiboynuzu unu, hindistan cevizi nohut unu, tarçın, tuz ve kabarma tozunu büyük bir kapta karıştıralım.
4. Diğer bir kapta ise hindistan cevizi yağı, su, pekmez ve vanilyayı karıştıralım. Daha sonra bu iki kabı birleştirelim.
5. Homojen hale gelinceye kadar karıştırdıktan sonra içine havuç rendelerini ve blendırdan geçirdiğimiz yağlı tohumlar ile kuru meyveleri ekleyelim, son olarak yine iyice karıştıralım.
6. Bu karışımı eşit miktarlarda küçük kek kalıplarına koyduktan sonra 25-30 dakika boyunca pişirelim.
7. Pişip pişmediğini anlamak için kürdan yerleştirip kontrol edebiliriz; kürdanı kekten çıkarttığımız zaman temiz çıkmalı.
Hazırlayan: Melisa DARMAR / Femmelle