Nikel alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Nikel alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgi almak için doğru adrestesiniz. Siz de nikel alerjisi olduğunuza dair şüphe içindeyseniz Nikel alerjisi hakkında merak edilen tüm detayları derledik.
#Nikel AlerjisiTeknoloji ve sanayi çağımızda hızlı bir gelişim içerisindedir. Bu gelişimin insan hayatını kolaylaştırıcı pek çok etkisi vardır. Artıların yanında ise sağlık açısından yaşanan bazı sorunlarda olabilmektedir. Metal alerjisi de çağın hastalıkları arasında yer almaktadır. Kişilerin bağışıklık sistemi bazı kimyasallara tepki verebilmektedir. İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Metal Alerjisi Nedir‘Ne Yiyeceğimi Şaşırdım’ bir doktorla bir iletişimcinin ortak rahatsızlıkları vesilesiyle ortaya çıkan bir kitap. Kitapta besinlerin temel özellikleri anlatılıyor; yediklerimizin beyin sağlığı ve kronik enflamasyondaki rollerinden bahsediliyor. Ayrıca bu bilgilerden yola çıkılarak okura birbirinden lezzetli tarifler de veriliyor...
#BeslenmeKAÇAK olarak merdiven altı üretilen ve zararlı maddeler barındıran ürünler çocuklarımız için tehlike saçıyor. Kıyafet, oyuncak, bebek ve çocuk ürünleri üzerinde yapılan denetimlerde pek çok kimyasal maddeye rastlanırken, bebek ve çocuk kıyafetlerindeki aksesuarlarda tespit edilen ’nikel’ başı çekiyor.
#Kanserojen MaddeKızarıklık , şiddetli kaşıntı, kabuklanma ve/veya sulanma ile seyreden deri hastalıklarına genel anlamda egzama denir. Dermatoloji Uzmanı Dr. Tülin Şenova, bütün deri hastalıklarının %20’sini egzamaların oluşturduğunu belirterek, önemli açıklamalarda bulundu.
#Çocuklarda Görülen Egzama NedenleriERCİYES Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof.Dr. Serap Utaş, kınayla yapılan geçici dövmelerin deride egzama ve deride renk değişikliğine, Piercing ve kalıcı makyajların organın yapısını değiştirip, nikel alerjisi yaptığını hatırlattı.
Kimyasal maddelerin günlük yaşamımızdaki yeri arttıkça, alerji vakaları da artıyor. Her meslek grubunda karşılaşılan ‘geleneksel’ alerji tipleri oluştu, geçici dövme alerjileri sık görülür oldu. Daha çok kadınlarda rastlanan ‘‘nikel alerjisi’’ artık küpe takan genç erkeklerde de görülmeye başlandı.
Güzel bir gülüş için kompozit kaplama yaptıran Lily Lindsay, diş kaplamaları yüzünden bırakın gülmeyi aylarca sağlık sorunları nedeniyle acı çekti. Tedavi sonrası yüzünün ve vücudunun birçok yerinde acı veren kalın kabuklar oluştu. Doktorlar kadının yaşadığı rahatsızlığı başta egzamaya bağlasa da sonrasında asıl nedenin ağzındaki kaplamalar olduğu anlaşıldı.
#Diş SağlığıDaha güzel ve sağlıklı dişleri olsun isteyen Lily Lindsay, kompozit kaplama yaptırdı ama tedavi sonrası güzel bir gülümseme beklerken yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle uzun süre gülemedi. Zira tedavi sonrası yüzünün ve vücudunun birçok yerinde acı veren kalın kabuklar oluştu. Doktorlar kadının yaşadığı rahatsızlığı başta egzamaya bağlasa da sonrasında asıl nedenin ağzındaki kaplamalar olduğu anlaşıldı. Peki, her gün yüzlerce insanın yaptırdığı bu işlemler anafilaktik şoka kadar giden ciddi tablolara nasıl yol açıyor? İşlem öncesi alerji testi yapılmalı mı? Kimler için daha riskli? Diş Hekimi Periodontist Ahmet Altuğ Sofuoğlu ile konuştuk.
#SağlıkGeçtiğimiz günlerde İzmir’de evde saçını boyarken fenalaşıp hayatını kaybeden Deniz Demirbayraklı'nın, saç boyasına alerjik reaksiyon gösterdiği iddia edildi. Ölüm nedeni adli tıpta yapılacak otopsinin ardından belirlenecek olan Demirbayraklı'nın babası, kızının saçını ilk defa boyamadığını ve mevsimsel alerji dışında başka bir şeye alerjisi olmadığını belirtti. Peki saç boyası gerçekten böyle ciddi bir reaksiyona neden olabilir mi? Defalarca kullanılmasına rağmen bir gün aniden alerji gelişebilir mi? Uzmanlarla konuştuk...
#Saç BoyasıNeredeyse kullanmayan yok denecek kadar az. Ya tableti, ya kremi, ya sıvısı, ya aşısı bir şekilde hayatımızda. Yaşlanma etkilerini geciktirecek, kırışıklıklarımızı giderecek, eklemlerimizi güçlendirecek diye kolajenlere hücum ediliyor. Peki gerçekten kolajenler iddia edildiği gibi bu etkilere sahip mi?
#SağlıkAlerji, çoğu insan için zararsız nitelikte olan maddeler bazı insanlar için zararlı ve rahatsız edici olabilmektedir. Alerji etkisi yapan maddeler genellikle alerjen olarak ifade edilir. Bu alerjen maddeler evcil hayvanlar, toz akarları, polen, böcekler, bazı ilaçlar ve bazı gıdalarda bulunmaktadır. Çoğu insan maruz kaldığı bu alerjik hastalıklar hakkında daha pek çok konuyu merak etmektedir. Bu bakımdan sizin için Alerjik hastalıklar nelerdir ve neden olur? Alerjik hastalıklara hangi bölüm bakar, belirtileri ve tedavileri nelerdir detaylarıyla derledik.
#SağlıkAltın alerjisi çok fazla rastlanılan bir alerji türü değildir. Genel olarak görülmeyen altın alerjisi çok nadir de olsa bazı kişilerde meydana gelebilmektedir. Altın alerjisi nedir, neden olur ve nasıl geçer? Altın alerjisi belirtileri ve tedavisi hakkında bilgiler nelerdir? Bazı kişilerde oldukça nadir bir şekilde görülen altın alerjisi hakkında detaylı bilgileri derledik.
#Altın Alerjisi NedirAlerji belirtilerinin ilaçlarla kontrol altına alındıktan sonra alerjenle tekrar temas halinde ortaya çıkabileceğini belirten Uzm. Dr. Sinem Gürbüz, "Hastaya özel alerji testleri planlıyoruz. Bu testler kan testleri ve deri testleri olmak üzere iki ana gruba ayrılıyor" dedi.
#Alerji TestiEgzama nedir sorusu birçok kişi tarafından araştırılan hastalıklar arasında yer almaya devam ediyor. Deride kızarıklık ve şişme gibi belirtilerle ortaya çıkan egzama hastalığının bulaşıcı olup olmadığı merak ediliyor. Peki, egzama nedir? Egzama bulaşıcı mıdır?
#EgzamaDiş telleri özellikle küçük yaşlarda sıklıkla kullanılan bir diş tedavisi yöntemi. Ancak vücudunuzda henüz var olup olmadığını bilemeyeceğiniz pek çok ilginç rahatsızlık yüzünden diş telleri ölümünüze yol açabilir. Peki nasıl oluyor diyecek olursanız orası başınıza gelmeden zor anlayacağınız bir durum!
#Diş TeliERCİYES Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekim Yardımcısı ve Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Murat Borlu, Türkiye’de son 10 yılda alerjiye bağlı hastalıkların sayısında artış kaydedildiğini, sosyo-ekonomik düzey artıkça insanların alerjik hastalıklara yakalanma riskinin de yükseldiğini söyledi.