Süpergıdalara meraklı olanlar natto'nun adını mutlaka duymuştur. Öte yandan geçtiğimiz yıl İsveç'in Malmö şehrinde açılan İğrenç Yiyecekler Müzesi'ni ziyaret eden ya da en azından medyada haberlerini görenler de natto'yu duymuştur. Peki nedir bu "iğrenç" süpergıda?
#NattoSanatın blokzincir (blockchain) teknolojisiyle yarattığı sinerjiden ve son dönemlerde oldukça popüler hale gelen NFT’lerden, metaverse ile ilgili yazılarımda sizlere bahsetmiştim. NFT pazarı her geçen gün yeni eserlerle, projelerle, iş birlikleriyle hızlı bir şekilde büyümeye ve yaygınlaşmaya devam ediyor.
#NftBu yılın en çok konuşulan dijital varlıkları NFT’lerin satış rakamları ses getirmeye devam ediyor. Son yüksek fiyatlı NFT satışlarından birisine dünya çapında tanınan Türk sanatçı Refik Anadol imza attı. Anadol’un ‘Machine Hallucinations-Nature Dreams : AI Data Sculpture 2021 1/1’ isimli dijital sanat eseri 19 milyona alıcı buldu.
#Refik AnadolAmerika Birleşik Devletleri (ABD) Ulusal Karşı İstihbarat Güvenlik Merkezi eski Başkanı William Evanina’nın “Çin hükümeti, ABD’deki insanların yüzde 70’inin kişisel verilerini çalmış olabilir” açıklamasından sonra Almanya’da da benzer tedirginlikler yaşanmaya başlandı.
#ABDNFT satışları gün geçtikçe çılgınlık boyutunda artarken ünlü müzayede evleri de trende yetişmek için bir biriyle yarışır vaziyette. Rekor Christie's Müzayede Evi'ndeki Beeple eseriyle kırılmış olsa da yeni NFT müzayedeleri akıllara satışların şekil değiştirebileceğini getiriyor.
#Christie’SDijital tabanlı sanat eserleri olan NFT'lerle ilgili çılgınlık sürüyor. Dudak uçuklatan rakamlara satılan eserler tabloların yerini almaya mı hazırlanıyor sorusu sürerken Christie's müzayede evi yeni NFT müzayedesini duyurdu. Çığır açacak satış olarak nitelendirilen müzayedede yine rekor kırılır mı sorusu akıllara geliyor.
#NftBLOCKCHAIN teknolojisi, sanat dünyasını da etkisi altına aldı. Türkçesi “Değiştirilemeyen token” olan NFT’ler (Non-Fungible-Tokens) son günlerin en çok konuşulan konusu. ‘Everyday’ adlı dijital eserin 69 milyon dolara satılması şaşkınlık yaratırken dünyaca ünlü Fenerbahçeli futbolcu Mesut Özil’in forması 2 bin 525 dolara satıldı. Sanatçı Tarık Tolunay’ın ‘Fractal İstanbul – Pandemi’ eseri, Türkiye’nin NFT’ye çevrilerek satılan ilk eseri oldu. Nedir bu NFT? Nasıl çalışır? Tehlikesi var mı? İşte 7 soruda tüm detaylar.
#YazarSon günlerin en çok konuşulan konularından biri NFT. Beeple adlı sanatçının ‘Everyday’ adlı dijital eserinin 69 milyon dolara satılması şaşkınlık yarattı. Blockchain teknolojisi, sanat dünyasını da etkisi altına aldı. Bu noktada eserin değerini kripto para camiasının trendleri belirliyor. Sosyal medyası kuvvetli, top 10 listelerine giren sanatçılar daha yüksek satış rakamlarına ulaşıyor.
#YazarSon haftalarda bir NFT çılgınlığıdır gidiyor. Küçücük bir görsel dosyası 69,4 milyon dolara, 10 saniyelik video 6,6 milyon dolara alıcı buluyor. Peki bu bizi neden ilgilendiriyor? İşte 10 soruda NFT'yi anlama rehberi...
#Nonfungible TokenFenerbahçe’nin yıldız oyuncusu Mesut Özil, çevrim içi satın alınabilecek dijital ürünlerle kendi 3D Genie’sine sahip ilk sporcu oldu. Özil’in dijital ürünlerinin satışından 10 dakikada 500 bin Dolar gelir elde edildi.
#Futbol