Artık hepimiz biliyoruz; sirke doğal bir sağlık deposu. Ancak sirkenin faydalı ve etkili olması için hangi meyveden yapılmış olursa olsun, doğal olması şart. Üzüm, elma, nar gibi daha yaygın sirkelerin yanı sıra alıç, ayva gibi meyvelerle de nefis sirkeler yapabilirsiniz. Biz bugün sizin için ayva sirkesi tarifini araştırdık. Mutlaka denemeniz gereken bu sağlık deposu sirkenin tarifi hemen aşağıda. Şifa olsun…
#Ayva Sirkesi Nasıl YapılırNar faydalarının yanı sıra kış mevsiminin de en sevilen meyvelerinden. Narın içeriğinden faydalanmanın en güzel yollarından biri de sirke şeklinde tüketmek olgunlaşmış nar taneleriyle hazırlanan nar sirkesi, salata ve soslarda tercih edilebilir. Peki nar sirkesi nasıl yapılır? Evde doğal ve katkısız nar sirkesi tarifi, yapımı ve malzemeleri
#Nar Sirkesi Nasıl YapılırSirkenin sadece lezzetli değil aynı zamanda da çok şifalı bir ürün olduğunu artık bilmeyen yok. Özellikle evde çeşit çeşit meyvelerle yapılan katkısız sirkeler, son dönemde sağlıklı beslenmek isteyenlerin gözdesi. Bunlardan biri de ceviz sirkesi. Evde ceviz sirkesi yapmak isteyenler için tarifini aşağıda anlattık. Mutlaka denemelisiniz…
#Ceviz Sirkesi Nasıl YapılırTam bir sağlık ve lezzet deposu olan sirkeyi marketten almak yerine evde yaparak hem tadını hem de şifasını artırabilirsiniz. Bugün sizi evde sirke yaparken en büyük yardımcınız olacak sirke anasıyla tanıştıralım dedik. Sirke anasını evinizde yapıp saklamak için bilmeniz gereken her şey içeriğimizde var. Şimdiden kolay gelsin…
#Sirke Anası Nasıl YapılırBal sirkesi, balın bir süre bekletilerek fermente edilmesiyle elde edilen bir tür sirkedir. Olgunlaşması için biraz sabır gerekse de yapılışı çok kolaydır. Sağlığa çok sayıda faydası olan bal sirkesini siz de evinizde yapmak isterseniz içeriğimizdeki ipuçlarını izlemeniz yeterli. İşte evde bal sirkesi yapımının tarifi…
#Bal Sirkesi Nasıl Yapılır“Çileğin sirkesi olur mu?” demeyin. Vitamin ve mineral deposu olan çileğin de sirkesi oluyor. Hem de yemek sofralarından tutun da kişisel bakıma kadar birçok alanda fayda sağlıyor. Peki çilek sirkesi nasıl yapılır? Çilek sirkesi yaparken nelere dikkat edilmelidir? Bu soruların cevapları ve çilek sirkesi tarifimiz bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
#Çilek Sirkesi Nasıl YapılırUsta şeflerin tariflerinden eksik etmediği, keskin ve yoğun kıvamlı bir sirkedir, balzamik sirke. Yapılışı uzun süre ve emek isteyen, salata ve yemeklere bambaşka aromalar katan balzamik sirke nasıl yapılır? Balzamik sirke nedir? Balzamik sirke nerelerde kullanılır? Evde balzamik sirke nasıl yapılır? Bu soruların bütün cevapları bütün detaylarıyla hemen aşağıda…
#Balzamik Sirke Nasıl YapılırSirke, değerini son dönemde daha bir anladığımız, sağlık deposu bir gıda. Ancak sirkeden azami faydalanabilmek için sirkenin doğal ve katkısız olması gerekiyor. Bunun için yapabileceğiniz en doğru şey kendi sirkenizi yapmak. Bu içeriğimizde size evde sirke nasıl yapılır onu anlatacağız. İşte evde üzüm, elma, alıç, nar ve diğer meyvelerle sirke yapmak isteyenlere tavsiyeler ve tarifler…
#Evde Sirke Nasıl YapılırNar özellikle kış aylarında en sevilen ve en sağlıklı meyvelerden. Narın içindeki vitamin ve mineralleri diğer mevsimlere de taşımanın en mantıklı yollarından biri de nardan sirke yapıp o şekilde tüketmek. Olgunlaşmış narlarla yapıldığında tadına doyum olmayan nar sirkesinin yapılışı da diğer sirkelerden pek farklı değil. İşte püf noktalarıyla nar sirkesi yapılışı…
#Nar Sirkesi TarifiMasterchef Ben Saksı Değilim tarifi, programın yeni bölümüyle izleyiciler tarafından merak konusu oldu. Somer Şef imzalı 'Ben Saksı Değilim' tarifi, finale doğru ilerlerken hazırlanması istenen yemeklerden biri oldu. Görünüm olarak saksıyı andıran yemek oldukça zorlu bir tarif. Takımlar dokunulmazlık için bu lezzeti en iyi şekilde çıkarmaya çalışacak. Peki Ben Saksı Değilim nasıl yapılır, malzemeleri neler?
#Ben Saksı Değilim TarifiMasterChef Türkiye 2022'nin sonlarına yaklaşırken, yarışmacılar için şeflerin hazırladığı zorlayıcı tabaklar da ekranlarda izleyicilerle buluşuyor. İşte o tariflerden biri olan 'Toprak Ana' ya da 'Ben Saksı Değilim' gibi isimlerle bilinen bir Somer Şef yemeği daha... Şef Somer Sivrioğlu’nun Noma’nın şefi Rene Redzepi’den esinlenerek hazırladığı ve 'Ben Saksı DEğilim' adını verdiği bu muhteşem tarif, malzemeleri ve yapım aşamaları ile haberimizde...
#Masterchef Ben Saksı DeğilimKarnabahar son birkaç yıldır sebze reyonunun yıldızı. Ne de olsa şekilden şekle girdiği farklı tarifleri sosyal medyada yayılıyor. Günümüzün bu popüler sebzesini yıllar önce zorla yiyen bir nesil, şimdi gönüllü olarak pizza tabanından ekmeğe, kısırdan ızgaraya birçok yemekte onu kullanıyor. İşte sizin de deneyebileceğiniz tariflerden birkaçı...
#Gülay Barbaros AltanMercimek içeriğindeki yüksek proteinle bitki bazlı beslenmede etin yerine geçiyor, kırmızısı glütensiz una dönüşebiliyor. Onunla Hint usulü bol baharatlı bir yahni yapabilir veya bolonez sosa da dönüştürebilirsiniz. Çeşit çeşit, renk renk mercimekle mutfakta neler yapabiliriz bakalım...
#Şef Altuğ TezerKavun ve kuzukulaklı bir salata mı alırsınız yoksa karpuz, kırmızı soğan ve zeytinli bir salata mı? Üzümü ceviz ve koyun peyniriyle harmanlayıp ızgara tavuk ve et yanında sunmak da ferah bir seçenek. Kırmızı üzüm ayran aşında da çok güzel oluyor bence... Anjelik erik de tezgâhlarda; erikleri şeker ve suyla pişirip süzüyorum, çocuklarım erik suyunu çok seviyor. Pişmiş erikleri daha sonra blender’da zeytinyağı ve limon suyuyla çekip hoş bir sos elde ediyorum. Bu sosu taze fasulye pişirirken ve erikli kuru fasulye piyazı yaparken de kullanıyorum.
#Didem Şenol TiryakioğluBazen soğanlı piyazını yapıp nar pekmeziyle tatlandırıyorum, bazen patates salatasına katıyorum. Semizotu veya yaşadığım Gaziantep’teki adıyla pirpirimin zeytinyağlı ve etli yemeği de nefis... Bu yemekler kurutulmuş pirpirimle de pişirilebiliyor. Semizotunu genelde yoğurtla karıştırıp yeriz ama bir de turşusunu kurun... Yemeklerin yanında soğuk soğuk yemesi de çok zevkli.
#SemizotuBir şef olarak 2023’ten dileğim yeni tat ve kokular keşfedip bol bol tarif üretmek. Yılbaşı sofram içinse davetlerde sıklıkla tercih ettiğim ve en sevdiğim lezzetleri hazırlayacağım. Mantar wellington’dan nar ekşili ve cevizli zeytin piyazına, avokadolu humustan fındık sütlü irmik pastasına hepsi birbirinden nefis...
#Yeni YılYeni yıl sofrası hazırlarken denge önemli. Asitli yani sirkeli, ekşili salata ve mezeler kadar yoğun peynirlilerin veya peynir tabaklarının olmasını da seviyorum. Bazen közlenmiş kapya biberin içini hafif sirkeli, çam fıstıklı, kuşüzümlü bir tulum peyniri ezmesiyle dolduruyorum. Havuç taratoru ceviz, kuru cacığı bademle tatlandırıyorum. Fırınlanmış pancar da biraz yeşillik ve sirkeyle nefis oluyor. Elbette klasiklersiz olmaz... Amerikan salatasına biraz ezilmiş sarımsak, tarhun veya maydanoz eklemenizi öneririm. Humus da bence balkabağı püresiyle bambaşka bir hal alıyor.
#Yılbaşıİncirle yoğun aromalı bir yemek yapmak istersem sotelerim ya da ızgaralarım. Fırında yavaş yavaş pişirince de şahane olur. Kahvaltılarda yumurtalı ekmek üzerine ballı, taze kekikli ve sotelenmiş inciri de çok severim. Biri ekmek üstü atıştırmalık, biri tart ve biri de balık olmak üzere işte mutfağımdan incirli, üç tarif...
#İncirSıcaklığın azaldığı dönemlerde grip vakaları da artıyor. Özellikle yaşlılarda ve altta yatan kronik hastalığı olanlarda ciddi sonuçlar doğurabilen grip, ciddiye alınması gereken bir sağlık problemi olarak dikkat çekiyor. Ayrıca griple birlikte baş ağrısı, kas ağrısı, burun tıkanıklığı ve öksürük de görülebiliyor. Gribe iyi gelen bitkisel içecek ve yiyecekler yardımıyla doğal yollarla evde çözüm bulunabilir. Peki grip nasıl geçer? Evde gribe ne iyi gelir? İşte gribi hemen kesen öneriler...
#GripC vitamini deposu maydanozun faydaları saymakla bitmez. Hem yemeklere lezzet katan hem de vitamin deposu olan maydanoz kilo vermek isteyenlerin diyet listelerinde yerini alıyor. İçerdiği yüksek besin değeri, içerisinde bulunan A vitamini, B vitaminleri, folikasit ve K vitamini bakımından oldukça zengin olan maydanozun aynı zamanda içerisinde potasyum, kalsiyum, çinko, fosfor, demir, ve magnezyum mevcut.
#Maydanoz“Ramazan ayında uzun süren açlık ve iki öğüne düşen beslenme düzeninden çıkıp, normal beslenme düzenine geçerken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var” diyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Derya Fidan, bayramı sağlıkla geçirebilmek için detoks önerisinde bulundu.
#Detoks BesinlerEge Bölgesi'ne özgü bir ot olan deniz börülcesine artık büyük şehirlerdeki marketlerde de rastlamak mümkün. Yaz boyunca küçük paketler halinde satışa sunulan deniz börülcesinin tek zahmeti temizleme aşamasıdır. Peki deniz börülcesi nasıl temizlenir ve pişirilir? Deniz börülcesi salatası
#Deniz BörülcesiBir yazıya alabileceğinden daha fazla mesaj ve ana fikir koymak huyumdur. Bu, aylardır yazmak istediğim bir yazı. Amaçları arasında çorba içerek dengeli beslenmek, kilo vermek, sindirim sistemini dinlendirmek, evde israfı önlemek ve Türk kültüründe yaygın çorba içme alışkanlığını kaybetmemek var.