Güncelleme Tarihi:
Yüksek iyot oranıyla özellikle guatr hastaları için önerilen deniz börülcesi, denizdeki mineralleri içinde hapsettiği için besin değeri yüksek olan otların başında gelir. Ege mutfağının en favori zeytinyağlılarından olan deniz börülcesi, kendiliğinden tuzlu ve ekşidir, bu nedenle tek yapılması gereken pişirme noktasını iyi ayarlamaktır. Peki deniz börülcesi nasıl pişirilir? Deniz börülcesi salatası nasıl yapılır?
DENİZ BÖRÜLCESİ NASIL PİŞİRİLİR?
Bol suda yıkanan deniz börülcelerini, yine büyük bir tencere içinde bol suda haşlayın. Tuzlu bir ot olan deniz börülcesine ne haşlarken, ne de piştikten sonra tuz eklemeyin. Yaklaşık 15 dakika da haşlanan börülceleri, ateşten alın soğuk ya da buzlu su içine atın. Böylece hem rengi korunur, hem de pişmesini durdurmuş olursunuz. Soğuyan deniz börülcelerini, iyice süzdükten sonra, dal kısmından tutun, üstündeki yeşil kısımlarını sıyırarak bir kase içine alın.
DENİZ BÖRÜLCESİ TARİFİ
Malzemeler
Malzemeler
3 diş sarımsak
1 demet deniz börülcesi
Sosu için
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı beyaz üzüm sirkesi
1 yemek kaşığı nar ekşisi
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 domates
Hazırlanışı:
Temizlenmiş deniz börülcelerini biraz taze çekilmiş karabiber, limon suyu, dövülmüş sarımsak, sirke ve zeytinyağı ile iyice harmanlayın. Salatanın üzerini ve etrafını küp şeklinde doğranmış taze domates ile süsleyin.