mutfak kültürü haberleri sayfasında mutfak kültürü hakkında son dakika haberler ve güncel bilgiler bulunmaktadır. Toplam 1538 mutfak kültürü haberi, videosu, fotoğrafı ve yazar yazısı yer almaktadır. Geçmişte ve bugün yeni yayımlanan son durum gelişmeleri ile pek çok haber sayfamızdan takip edilebilir.
Yemek yapma becererilerini geliştirmek isteyen herkesin iyi bir şef bıçağına ihtiyacı vardır ama hangi bıçak bana göre diye düşünüyorsanız, bazı kriterlere daha yakından hakim olmanızda yarar var. İşte mutfaktaki başarınıza büyük katkı sunacak bir şef bıçağını seçmeden önce bilmeniz gerekenler!
#İncili Gastronomi RehberiDünyanın neresine giderseniz gidin, her mutfağın ayrı bir kültür, ayrı bir lezzet olduğunu keşfedersiniz... Yemeklerin hazırlanmasından sunumuna kadar tüm süreç, aslında kadim bir birikimin ve kültürün bir parçası... Bu yemekleri deneyimlerken aynı zamanda o kültür ve sosyal yaşam hakkında da fikir sahibi olmak mümkün...
#Dünya MutfağıTürk mutfağı, dünyanın en iyi mutfakları arasında yer alıyor. Çorbasından yemeğine, kebabından tatlısına, salatasından mezesine sayamayacağımız her biri ayrı güzel lezzetlerle dolu. Peki, birbirinden nefis yemekleri barındıran Türk mutfağını ne kadar yakından tanıyoruz? Cevabı testimizin sonucunda...
#Mutfak KültürüEge mutfağı sadece restoranlarda sunulan yemekleriyle değil, aynı zamanda sokak lezzetleriyle de ünlü. Son 5 yılı değerlendirdiğimizde ise yenilikçi şefler sayesinde Michelin ve Gault & Millau gibi dünyaca ünlü rehberlere giren lezzet duraklarıyla gastronomi merkezine dönüşmüş durumda.
#1İtalya’da ekonomi eğitim alan Osman Halit Şeneldir kendi deyişiyle ‘iyi yemeğe meraklı, amatör bir araştırmacı’. Yeni kitabı ‘İtalya’da Leziz Günler’i ister İtalya seyahatinizde rehber olarak kullanın, ister sayfalarını çevirerek koltuğunuzdan kalkmadan lezzet turu yapın.
#Osman Halit Şeneldirİtalyan mutfağı sadece zeytinyağlılar, makarnalar ve pizzalarla değil, aynı zamanda zengin sakatat yemekleriyle de ünlüdür. Milano’nun gururu olarak kabul edilen ‘busecca alla Milanese’ (trippa alla Milanese) işte bunlardan biridir. Geleneksel bir işkembe yemeği olan bu lezzet, Milano’nun soğuk kış gecelerinde iç ısıtan, besleyici ve doyurucu bir yemektir. İtalyan mutfağında sakatatlara olan ilgi hem ekonomik hem de kültürel sebeplerle gelişmiştir ve busecca da bu geleneğin bir parçasıdır.
#Danilo ZannaBartın'ın Amasra ilçesi, 3 bin yıllık tarihi, doğal güzellikleri ve bakir koylarının yanı sıra deniz ürünleri ağırlıklı mutfak kültürü ile turistlerin ilgisini çekiyor. 6 bin 600 nüfuslu ilçe, bu yılın ilk 8 ayında 1,5 milyonun üzerinde turisti ağırladı. Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır, "Amasra'mız 2024 yılının ilk 8 ayını çok yoğun geçirdi. Ramazan ve Kurban bayramları ve hafta içi ziyaret edenlerle birlikte ilk 8 ayda 1,5 milyonun üzerinde ziyaretçiyi ağırlamış durumdayız" dedi.
#TurizmŞef Rüzgar SÜNBÜL ile Hürriyet & Lezizz'de Sebzeleri kurutarak muhafaza etme yöntemi aslında Anadolu yeme-içme kültürünün vazgeçilmez bir parçasıdır. Sebzenin besin değerini koruma bakımından da bilinen köklü yöntemlerden biridir. Kurutularak saklanabilen yiyecekler arasında patlıcanın yeri başkadır. Yazın taze tüketilen, kış aylarında ise kurutulmuş haliyle birçoğunuzun sofrasından eksik etmediği nefis bir sebzedir. Kurutmak demişken patlıcan nasıl kurutulur diye merak ediyor ve kış için patlıcan nasıl kurutulur şeklindeki sorulara yanıt arıyor olabilirsiniz. O halde bu bilgiler tam size göre. İşte Patlıcan kurutmanın püf noktaları
#Patlıcan Nasıl KurutulurFrankfurt yakınlarında gerçekleştirilen ‘Karadeniz Mutfak Kültürü’ programında bölgenin eşsiz lezzetlerinden örnekler, doğal, tarihsel ve turistik zenginlikleri eşliğinde tanıtılırken, “Tüm zenginliklerimizi, lezzetlerimizi paylaşmaya hazırız” mesajı verildi.
#FrankfurtTürkiye turizmde gözüne uzaktan çalışan ‘dijital göçebeleri’ kestirdi. “Sizin için en iyi seçenek” denilerek özel bir tanıtım çalışmasıyla Türkiye’ye davet edilen dijital göçebelere, İstanbul ve Dalaman önerildi. İstanbul için ‘meyhanelere gitmek eşsiz bir yerel deneyim’ denilirken, Dalaman için ‘mavi yengeci tatmayı ihmal etmeyin” tavsiyesinde bulunuldu.
#Kültür Ve Turizm BakanlığıYozgat ilinin kendisine ait birçok yöresel yemekleri bulunur Bu yemekleri insanlar sıklıkla tüketilir ve çok lezzetli bulurlar. Aynı zamanda Yozgat ili İç Anadolu Bölgesinde yer alan bir il olmaktadır. Bu nedenle de İç Anadolu Bölgesinin yöresel lezzetlerini de Yozgat ili mutfak kültürü içerisinde barındırır. Yozgat Yemekleri - Yozgat' da ne yenir ve neyi meşhur? Yozgat mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? Bu soruların cevaplarını ve bu sorular ile ilgili bilgileri detayları ile derledik.
#Yozgat YemekleriYeme-içme kültürünün en seçkin örneklerini bulabileceğiniz mutfakların başında Türk mutfağı gelir. Bu mutfağın en lezzetli tabakları her bölgenin kendine has özelliklerini bulabileceğiniz sunumlarıyla hem görsel bir şölen hem de damaklarda harika bir lezzet bırakır. Yedi kıtadan oluşan Türkiye’nin mutfak yönünden en zengin ürünlerinden bir diğeri de Karadeniz Bölgesi’nde yer alır. Bölgenin nüfus yoğunluğu en yüksek olan Samsun ilinde yemek kültürü de oldukça gelişmiştir. Samsun yemeklerinde Karadeniz mutfağında sık tercih edilen tereyağı, turşu, yöresel bitkiler, doğal peynir ve salça gibi gıdalardan oluşan menüler ağırlıktadır. Bugünkü yazımızda sizler için Samsun'da ne yenir ve neyi meşhur? Samsun mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi hakkında detayları derledik.
#Samsun Yemekleriİç Anadolu Bölgesi'nin ilgi çekici şehirlerinden birisi olan Niğde'nin birçok meşhur yemeği bulunmaktadır. Sizler için Niğde Yemekleri - Niğde'de ne yenir ve neyi meşhur? Niğde mutfağı yemeklerinin isimleri ve listesi nelerdir? İşte, merak edilen tüm detaylar.
#Niğde YemekleriCNN Travel, dünyanın dört bir yanından birçok hamur işi lezzetini bir araya getirdi. Bazı kültürlerde 'ekmek' olarak nitelendirilen hamur işi lezzetleri listesinde ülkemizden ise simit yer aldı. Biz de bu haber üzerine uzmanlarımıza ‘Simitlerin peşinde yola çıkılacak adresler nereler?’ diye sorduk. İşte 10 şehirden mutlaka tadılması gereken 10 simit…
#RotaAnkara Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet Aztekin, son zamanlarda başkentte döner ustası bulmakta güçlük çektiklerini belirterek, “Herkes döner servisini bırakıp motosikletli kuryeliğe yöneldi. Önceden döner ustası olup, sonrasında kurye olanlar bile var” dedi.
#Ankara Lokantacılar Kebapçılar Köfteciler Esnaf Odası Başkanı Mehmet AztekinDünyada zeytinyağı üreticisi birkaç ülke arasında yer alan Türkiye, kaliteli ürünleriyle sektörün üst sıralarında yerini alırken, ‘Zeytinyağlı Yemek’ kategorisi ile mutfaklarda bu ürünün ayrı bir yeri olan tek ülke olarak öne çıkıyor. Dünyaca ünlü Oleolog olarak tanınan Pelin Omuroğlu, zeytinyağı üzerine konferanslar vermek, iş görüşmelerinde bulunmak üzere geldiği Londra’da, Sofra Restaurant’ta zeytinyağını anlattı.
#AVRUPADAN HABERBugün Ankara’ya gelecek olan Japonya Dışişleri Bakanı Kamikawa Yoko, Japonya ile Türkiye'nin ikili ilişkilerin yanı sıra uluslararası toplumun karşı karşıya olduğu sorunlara ilişkin iş birliği içinde olduğunu belirtti. Yoko, “1890’da meydana gelen Ertuğrul Fırkateyni faciası sonrasında zorlukları aşmak için birlikte çalışan iki ülke, o zamandan bu yana dostane ilişkilerini istikrarlı bir şekilde geliştirmiştir” dedi.
#Japonya Dışişleri Bakanı Kamikawa YokoHem tarihi hem coğrafi olarak kesişim noktamız çok Bulgaristan’la. Bunun en çok yansıdığı alansa elbette mutfak. Köpoğlundan kaçamağa ismi bile aynı birçok yemeğimiz var. Soframızın başköşesindeki güveçte kuru fasulyemiz de ortak... Kısa bir Sofya gezisinden gastronomik notlarla ve şahane bir tarifle döndüm.
#Gülay Barbaros Altanİtalyan gastronomisinin en seçkin ve özgün değerlerini dünya çapında sergilemek amacıyla başlatılan İtalyan Mutfağı Haftası, ülkenin yemek kültürünün uluslararası sahnede tanıtılmasını, ayrıca hedefe yönelik ihracatını, uluslararası iş ilişkilerini ve turizmini güçlendirmeyi hedefliyor.
#Lezzet